Ładny kolor. Z piwonią drzewiastą w tym roku spotkałam się po raz pierwszy. Nie wiedziałam, że istnieje, ale też już wiem, ze niezawodna w kwitnieniu, więc chyba się w przyszłym roku na taką skuszę.
Ewa, moja magnolia ma następne 3 kwiatki
Chyba też pożegnam się z łupinami, masakra, jak to szybko rośnie; chyba naprawdę wezmę się za produkcję ziemniaków gdzieś za kompostownikiem worek z ziemią i z kawałkami ziemniaków zostawię, niech rosną spokojnie.
Mi też wszędzie ziemniaki rosną, bardziej niż zielsko. Skończyłam z wywalaniem łupin na kompost. Wcześniej nie miałam problemu. Wystarczy mała łupina z oczkiem
Marzenko, żólty u Ciebie znalazłam, yuupiii
Ja lubię żółte róże. Wczoraj w O widziałam taką żółtą różyczkę, że aż mi dech zapierało, tak mi na nią ślinka leciała. Ale nie kupiłam, była NN i nie miałam gdzie jej posadzić.
Czekam na moje Beroliny i Graham Thomasa
Widziałam. I muszę pooglądać ich stronę. Mam problem, bo pacioreczniki mi na ognistej nie wzeszły, wszystkie przemarznięte i koncepcję nasadzeń muszę zmienić. Szkoda, bo efektu oczekiwanego w tym roku nie będzie.
Kasiu, pracy sporo. E-Ma dopadł jakiś ból od kręgosłupa. Chyba w pracy coś dźwignął i klops. Ma zwolnienie, jest w domu, ale robić nie może, połamany chodzi . Normalnie on by drzewo przełożył, a tak ja z córcią przekładałyśmy, a on nam kawę zrobił i posiedział do towarzystwa.
Nasz pan fachowiec dziś kafelki kładł w środku pomieszczenia gospodarczego, za chwilę kończy i będzie trzeba uprzątnąć teren, bo ma nam jeszcze kostkę położyć w kąciku do siedzenia. Chcę wszystko połączyć sensownie z rabatą i dojściem do opału. W sobotę może się uda pociąć niepotrzebne deski i zrobić resztę porządku. Stara reszta drewutni opróżniona, można wreszcie rozebrać, tylko mi chłopa sprawnego brak W sobotę poprosiłam, by najstarszy syn przyjechał i nam pomógł z tym
Bałagan dobiega końca wreszcie
Właśnie oglądałam zdjęcia tutaj https://www.ogrodowisko.pl/watek/2564-ogrod-niby-nowoczesny-ale?page=1096
i ... do mnie ostatni ogród nie przemawia. Czym w takim razie różniłaby się łąka od ogrodu? Widocznie różne style lubią różni ludzie.
Też bym połowę wyplewiła, dla mnie to jeden wielki bałagan. W takim razie miałam modny ogród przed Ogrodowiskiem. I po co ja wszystko zmieniam?
Kasiu, kwiatki oczywiście tnij. Jak były ładne, to nawet kilka ucięłam do wazonu. Resztę, jak przekwitły wycięłam. Mam nadzieję, że bergenia się rozrasta, bo u mnie ma młode przyrosty
Kasiu,donice ładnie wyglądają z roslinkami, ale po obejrzeniu desek na elewacji w komplecie szczęka mi opadła. Ślicznie.
Skąd masz jarzmiankę? Ja bym chciała bordową.