Bo tak sobie myślę,że to prasowanie to taki nawyk z czasów jak dzieci były malutkie i wszystko się prasowało ... trzeba w pewnym momencie wyhamować ... zresztą tkaniny obecnie coraz doskonalsze ... jest wiele takich, które nie wymagają prasowania ... u mnie zimą mniej roboty z prasowaniem
PS Ale pościel to muszę mieć wyprasowaną ... a eM tylko w bokserkach śpi
A moja 11-latka tez wymyśliła, że zrobi wianek - na razie nawinęła wstążkę na słomiany podkład ... dość starannie jej to wyszło ... dzisiaj musimy poszukać starych bombek na strychu ... żeby mogła dokończyć dzieła Pozdrawiam
Jutro mogę wkleić zdjęcie jak wygląda zszycie szalika na wianku
A z tymi poduszkami to fajny pomysł ... teraz takie włóczkowe są tres a la mode
Buziaki i powodzenia
Druty drutami ... jak Cię znam to pewnie byś sobie przypomniała ... ale Twoje przepisy kulinarne są mega ciekawe ... nie pogniewałabym się gdybyś podrzuciła czasami coś wypróbowanego
Zmotywowałam Cię? ... to fajnie, że tak miałaś pod ręką i druty i włóczkę ... ja robiłam jak szalik ... na koniec szydełkiem zszyłam po obwodzie wianka ... na pewno dasz radę ... jakby co ... to pytaj chętnie doradzę
My lubimy i dorsza i szpinak i suszone pomidory więc podpasowało nam to zestawienie.
Moja córa słoik suszonych pomidorów wcina na przekąske przegrywając czarnymi oliwkami