Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Ogrodnik Mimo Woli cd 00:08, 20 sty 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Jesteście gorsze ode mnie

Dziewczyny... u Kuklika znalazłam linka do prenumeraty Gardeners' World Polska za pół ceny, w promocji.. jak ktoś che to podaję namiar.. ja skorzystałam. 6zł za gazetę I do domu przytargają... bobma.. buziaki Kuklikowi za namiar
Gardeners' World Polska

Juz zamowilam wraz z prenumeratą elektroniczna. Lubię papier i pdf
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:03, 19 sty 2015

Do góry
Sebek napisał(a)
Ciekaw jestem, gdzie posadzisz tą choinkę U mnie w domu Mama pozbyła się choinki tydzień temu, a w sobotę ostatecznie pozbyłem się świątecznych ozdób - wrócił turkus w dodatkach Jednak kusi mnie zmiana... Trzeba będzie znów pinsować

Sebus nie posadzę, zadołuję. Na razie stoi w ogrodzie zimowym , jest obficie podlana i się odbudowuje.
Na wiosne u mnie trzeba poczekać ok 2 tygodni
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:02, 19 sty 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Marzenko, zrobiłam plan rabaty u mnie, trzeba wybrać buka i jakbyś mogła doradzić, co pod nim by grało? Jak będziesz miała czas, to od str. 353 (środek) zapraszam

Iwonko wpadne ale dopiero w nocy. Za chwilę zmykam...
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:02, 19 sty 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

To pysznogłówka ale nie wiem jak jaka odmiana I chętnie się dowiem

Kupowana jako NN. Oczywiście w pierwszym sezonie zzarła ją pleśń, obciełam przy samej ziemi i w nastepnym roku zdrowa i szalala z kwitnieniem.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:01, 19 sty 2015

Do góry
makkasia napisał(a)
Witam, u mnie święta jeszcze wszędzie ale muszę to w tym tygodniu zmienić dekoracje albo przynajmniej zdjąć świąteczne. Najlepiej to już bym posadziła prymulki i podpędzone cebulowe do donic taaa strasznie tęsknię za wiosną

Na początku lutego obiecuję u mnie szaleństwo prymulkowe ale napjpierw szalenstwo narciarskie i do tego czasu nic wiosennego nie kupuję.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:00, 19 sty 2015

Do góry
horcia napisał(a)
Marzenko jakie róże w kolorze jasnego różu polecasz,bo wiem że masz ich kilka? Ja mam mini eden rose, askot i nowalis, może je jakoś połączyć? Co o tym myślisz? Ty też wkomponywujesz na rabaty po 1sz czy więcej?

Hm to mam zagwozdkę... Bo Novalis koloru nie lubię.... Mimo że cały świat się nią zachywca, Ascot jest na mojej rabacie w odcieniach maliny a nie purpury a mini eden rose widzialam tylko na zdjęciach....
Napisz jaki rozmiar szukasz. Na chwile opbecna do Novalis zobacz Lavender Ice (malutka na obwódki) , Louis Odier (wielka), mam też Heidi Klum, Old Port, Calire Marshall i zamówiłam Young Lycidas. To chlodne odcienie rozow, ktore do Novalis pasuja.
Ascot mam połączoną z Red Leonardo Da Vinci i Princess Alexandra of Kent, myśle o Boscobel do tego duetu . Ale mądzrzejsza bede po tym sezonie

Z bladych najpiekniejsze, ktore mam to James Galway (zobacz wątek o rozach Austina na O) , zachwyca mnie The Alnwick Rose i Gertrude Jekyll. Posadziłam Brother Cadfael, Alan Tichmarsch , Queen of Sweden, Geoff Hamilton - te roze dopiero zakwitna u mnie po raz pierwszy latem. Zamowiłam Heritage i dumam nad Spirit of Freedom i jeszcze kilku...
Ze sprawdzonych niskich polecam Bonica (bezobslugowa ale nie tak szlachetna) , Fairy (calkowicie bezobslugowa- rzeklabym jeszcze mniej szlachetna) , rosomanes polecaja Maria Theresia, Harlow Car, Eglantyne (zamówilam), Gartentraume (po niemiecku to nie trauma lecz marzenia) Ksiezniczka Sophie....

I mogłabym wymieniac ich jeszcze dziesiatki, ktore czekaja na swoja kolej w moim malym ogrodzie.

Na cytowanym przez Ciebie zdjeciu jest NN, ktorej nie mozemy zidentyfikowac... Najblizej jej jest chyba Maria Theresia
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:48, 19 sty 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
u mnie też znikły święta z domu dzisiaj wyjeżdżając z domu zauważyłam, że wianka z balkonu nie zdjęłam

U mnie jeszcze na zewnątrz są święta. Zdejmę dopiero na 2.02 i wtedy odtrąbię wiosne
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:47, 19 sty 2015

Do góry
lojalna_ napisał(a)

Takk? To juz tak szybko ? No to super jaki len jaki len choinke rozebrałas przeciez

Przy takiej pogodzie to chyba bedę ciąc za miesiąc, a normalnie to w marcu...
Uwierz mi, dla mnie to był leniwy dzień
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:44, 19 sty 2015

Do góry
horcia napisał(a)

Marzenko czy te kwiaty bordowe to jeżówki.?Chyba nie......te różowe to jeżówki, taaaaak? Piękne połączenie barw.

To ciemny róź to monarda ( jej liście to herbata earl gray) rośna tu tez bladoróżowe tu też jeżówki, chyba secret romance
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:44, 19 sty 2015

Do góry

kamasja napisał(a)
A ja lubię to wasze gadanie o wszystkim w przeciwieństwie do Waldka. Czytając na bieżąco dowiadujemy się różnych interesujących rzeczy a co gorliwsi zapisują wszystko w swoich notatniczkach. Niby forum ogrodnicze ale dzięki pogaduchom wszyscy się do siebie zbliżają i może choć troszeczkę poznają. To jest fenomen tego wirtualnego miejsca stworzonego przez Danusię.Pozdrawiam.

Wlasnie dla tej atmosfery jestem na forum nieprzerwanie od trzech lat

Za dwa dni będę miała trzecią rocznicę !!
Nie wiem czy był chociaż jeden dzien abym przez te trzy dni choć na chwilę nie zajrzała na O
Roztoczańskie klimaty 19:41, 19 sty 2015

Do góry
Cmok, cmok, cieszę się że jesteś. Poczekamy na ciebie
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:40, 19 sty 2015

Do góry
Zeta napisał(a)
Buziaki ślę ogromniaste ...myślałam że cosik nadrobię.....ale nie ma szans ...więc całusiam ...i buziole zostawiam...

Zetuś kochana, bardzo sie cieszę i cmokam, cmok cmok
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 23:10, 18 sty 2015

Do góry
Anabell napisał(a)
Marzenko - lenia ogrodowego i domowego to mam ja, a nie Ty u mnie wszystkie dekoracje domowe i ogrodowe jeszcze są i nie nie wiadomo kiedy znikną
Widoki ogrodowe wiosenne, a nie zimowe. Serdeczności wysyłam

Anabell ja widzialam, źe Ty się innym namiętnościom (serwetkowym ) oddalaś, wiec trudno mówić o leniu w Twoim przypadku

Pierwszy raz od kilku lat miałam choinkę w donicy. Zdjemowanie z niej bombek, gdy igły się nie sypią to czysta przyjemność.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 23:05, 18 sty 2015

Do góry
Loosiuu napisał(a)

Właśnie miałem to samo napisać O wiele ładniejsza niż większe siostry.

Dokladnie tak, też ja najbardziej lubię. Tylko wiatry ją pozbawaiły piórek
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 23:04, 18 sty 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
To osłonki na krokusach

Lubie zolte krokusy wieęc bym jakoś to zniosła
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 23:03, 18 sty 2015

Do góry
siakowa napisał(a)

Wlasnie patrze na to zdjecie z rozplenica i tak sobie mysle kiedy Tys tu zmiane zrobila bo przeciez nie w zimie
Pieknie az nie chce sie wierzyc ze tak moze wygladac ogrod w zimie, az pokazalam te zdjecia eM'owi
Pozdrawiam

Sama sie dzisiaj zastanawialam czy ja na pewwno nie posadziłam tu carexów ale to wilgoć sposowodowała, ze slomiana rozplenica przybrala rudy kolor Dziekuję za pochwaly, za dwa-trzy lata bedziesz miala tak samo dojrzaly ogród
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 23:01, 18 sty 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
po mojemu takie łepetynki "osłonki", ale ręki nie dam czyżby pic kwick?

Tez tak mysle, bo chyba zoltych nie mam...ale kto wie, tyle razy krokusy lrzesadzalam, ze moze jakies żolte sie uchowaly.. Pickwicki mam , ale gdzie ? Okaże sie gdy zakwitną
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 23:00, 18 sty 2015

Do góry
Pawlus napisał(a)
A te brzozy po lewej też idą out? Bo już nie pamiętam.

Wszystkie idą out, chyba ze ceny platanów zwalą mnie z nóg....
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:13, 18 sty 2015

Do góry
Ciekawe , że rozplenica little bunny wygląda teraz jak carex bronze form
Jeszcze z miesiąć i wszystko będzie ciach, ciach
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:10, 18 sty 2015

Do góry
Miałam w weeknend lenia ogrodowego. Dzisiaj w szarobury dzień cyknęłam tylko cztery fotki...

Z wyciętymi miskantami (leżą i zakrywają swoje własne korzenie) smutno w ogrodzie...
Kulki do regulacji wiosną, będzie wielkie ciach ciach... trawek pomiedzy bukszpanami nie widac...

Carex morrovi variegata - mój ulubiony z moją ulubioną varellą

I moje ulubione trzmielinki. Patrzcie się patrzcie na brzozy. Bo juz właśnie rozesłałam zapytania o platany

Bombki nadal wiszą...leń ogrodowy uniemozliwił mi zdjecie dekoracji bożonarodzeniowych... tylko choinka w domu zniknęła

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies