Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:06, 18 sty 2015

Do góry
Czy ja mam żółte krokusy czy łeptynki im tak wygladają?
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:06, 18 sty 2015

Do góry
Viola do usług Tylko zimą łyse pamietaj
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:00, 18 sty 2015

Do góry
U Ciebie nic nie jest przesadzone. U mnie boa na choince by pasowala jak roża do kożucha, u Ciebie top modern!

Ja się muszę zawsze mocno ograniczać, ty możesz szaleć

Ogrodnik Mimo Woli cd 20:59, 18 sty 2015

Do góry
Cmokam tysiać razy Jubilata i jego Babcię
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 20:56, 18 sty 2015

Do góry
Nie ma to jak porządna wizualizacja

Ps nie mam pojęcia czy u Luciano pytasz o trawę czy te roślinki rojnikodobne ??
Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem 20:53, 18 sty 2015

Do góry
Wow jakie piekne zdjęcia.
Nt evergoldów się na razie nie wypowiem, bo mam w takim stadium jak ty. Ale chyba raczej się zagęszczą niz urosną im na długiść włosy??
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:50, 18 sty 2015

Do góry
Ania Tomas czy Judasz, obaj Apostołowie
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:50, 18 sty 2015

Do góry
Viola napisał(a)
Marzenko, czy Ty masz także śliwę Nigrę czy tylko Pissardi? Ciekawi mnie porównanie tych dwóch odmian. zależy mi na ładniejszym odcieniu borda, a może inne drzewo w wybarwieniu bordowym byś mi poleciła? Oprócz buka niestety bo mam wody gruntowe wysokie i w dodatku o zmiennym poziomie.

Mam pissardi, ale dla mnie są z Nigrą nierozróżnialne. U mnie znakomicie się sprawdza pissardi, mimo że są okresy że podobnie jak graby stoi w wodzie nic jej nie dolega. Nie choruje, tylko gąsienice lubią ją podgryzać. Ma przepiekny kolor w sezonie. Więc nie ma co gdybać i szukać, kupuj pissardi lub nigrę. To żelazne drzewko Danusi. Dodatkowo ją mozna ciąć (ja ze swoich robię wąski ekran w kolorze bordowym ) i ma niezaprzeczalna zaletę - wiosną gdy jeszcze wszystko jest lyse ona pieknie kwitnie. Gorąco polecam na równi z grabami. Mam 6 szt i gdyby nie to kupiłabym kolejne.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:46, 18 sty 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

A ja nie doganiam myśli bo mam krótkie nóżki i szybki język..

Madżen - w sprawie ciemierników.. a nie mówiłam!!!!!! Mam nadzieję, że przedpłaty nie zrobiłaś!!! Wiosną startuję po pełne do mego źródła... jakby co będę o Tobie pamiętać.

Aż taka nierozważna nie jestem domówiłam jszcze dwa u Podstolca, najwyżej bedę miala więcej
Pamiętaj o mnie a ja mam pomysla. Omowimy w Krynicy
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 13:53, 18 sty 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Ja też mam otwarty sezon, grabienie trawnika, sprzątanie, nawet bukszpany by się przydało w donicach podlać

Ojoj to ja mam tyły, bo weekend spedziłam całkowicie nieogrodowo...
I uprzejmie informuję, że wiosna moze nadejsć dopiero w lutym, bo wcześniej nie mam czasu dla ogrodu! Ale luty tez się zapowiada nieogrodowo.... To mam czekać na wiosnę w marcu? Chyba byście mnie zlinczowali za takie opóznianie wiosny???
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 13:50, 18 sty 2015

Do góry
Bardzo dziekuję za ciekawą dyskusje. Padło tu wiele trafnych argumentów. Najbardziej przekonuje mnie propozycja Ani aby Waldek załozyl swoj wątek. Nie musi być wcale okraszony zdjęciami, ale będziemy wpadać po cenne porady. Może to być wątek poświęcony temu co najbliższe sercu Waldka, wątek zgodny z sercem ogrodnika
Pamietam z jaką niecieprliwoscią sledzilam dwa wątki prowadzone przez Magi nt różaneczników, na widok "plusika" biegłam aby czerpać wiedzę garściami
Niestety wyszukiwarka z postami Waldka nie spełnia swojej roli bo i Waldkowi udziela się czasami nastroj "paplania" a gdyby mial swoj watek mógłby go moderowac tak jakby sobie tego życzyll.

Obserwuję kilka wątków tematycznych, dla roślin ktorych mam dużo w ogrodzie, lub na temat ktorych mogę cokolwiek napisać. Wątki te na pewno spełniają swa rolę. Szkoda że tak sporadycznie osoby, ktore maja doświadczenie z okreslonymi gatunkami opowiadaja na tych wątkach o swoich doświadczeniach.
Natomiast tak jak pisze Ania najwięcej uczę sie na tym forum czytając moje ulubione wątki energicznych ogrodniczek i ogrodnikow. Nawet do głowy by mi nie przyszlo szukac określonego wątku tematycznego, dopoki bym nie zobaczyla czegos nowego w ulubionych wątkach. Za to kocham to forum a przede wszystkim ludzi, ktorzy na nim sa.

Postawić trawkę nad i... 13:30, 18 sty 2015

Do góry
Ty kreta nie męcz, nich się żywi robalami..... Potem bedziesz musiała inwestować w nicienie...
Macham prawie wiosennie, na rabatach niech jeszcze panuje przedwiośnie, ale w sercach mamy już prawdziwą wiosne
Moja "przyziemna" :) pasja 13:27, 18 sty 2015

Do góry
Rok temu w ciagu 4 lat wymieniłam lampy nad stolem... Teraz mam znow nową koncepcje.... Wolę nie drażnić M'a.... Chyba szybciej zniesie wymianę brzóz.... Dzisiaj gdy gościom opowiadałam o wymianie brzóz zamarł bezglośnie.... A gdybym powiedziała o lampach, zdzedłby niechybnie... Muszę chlopa oszczędzic....
Ogród Tosi 13:25, 18 sty 2015

Do góry
Tośka wracaj!!! Wołam, halo!
Lawendowy zawrót głowy 13:25, 18 sty 2015

Do góry
Jeju chyba choinke dzisiaj rozbiorę.....
Jurajski Ogród 13:24, 18 sty 2015

Do góry
Aga tylko czas pomoże. Trzymaj sie kochana
Boćkowe perypetie ogrodkowe 13:23, 18 sty 2015

Do góry
No własnie Bociuś, kiedy wiosna?
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 13:22, 18 sty 2015

Do góry
Sebek rewolucji bukszpanowej już się doczekac nie mogę

Nic w ogrodzie nie zrobiłam bo sprzatałam i pichciłam na przyjazd gości, za tydzień ruszam na narty, więc dwie soboty wypadają z prac ogrodowych a w niedziele nie pracuję w ogrodzie zatem zima ma być do końca stycznia! I ma poczekać aż będę miala czas na pracę w ogrodzie!! I prosze mi tu nie protestować bo musisz się uczyć do zaliczeń i sesji a w lutym będziemy szalec w ogrodzie

Ogródek Iwony 13:14, 18 sty 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

A mam się zdecydować ? Marzenko, podpuściłaś mnie, zgłębiam temat. Twoim zdaniem jeden, czy dwa? Po jednym na końcach, czy inaczej jeszcze? Muszę zobaczyć u Ciebie. Masz? Czy to te czerwone drzewa w twojej wizytówce?

Te czerwone drzewa w mojej wizytówce to wiśnie pissardi. Też gorąco polecam bo pieknie kwitną wiosną. Buki purpurea sadziłam dopiero wiosną 2014 i jeszcze nie zdązyly pokazać swej krasy.
Ja nie zwizualizowałam sobie tej rabaty. Czy mozesz jej jakis plan zrobić? Jesli ma 3-4 m to dałabym jedną wiśnię lub buka, jesli więcej to mozna poszaleć w plecach tej rabaty
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 13:12, 18 sty 2015

Do góry
Oh ciemierniki... Moja nowa miłośc wiosenna. I dostawca u ktorego zamówiłam pełne nie potwierdzial mi od tygodnia zamówienia. Nerwa mam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies