Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ana_art"

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 15:47, 09 gru 2012

Do góry
troszkę sniegu umnie dopadało, ale nie zawiele. Dobre i to przy tym mrozie!

Ogródeczek jagody99 15:35, 09 gru 2012

Do góry
Witaj dotarłam do Ciebie. Moja teściowa też Jagódka Jestem zaskoczona tym Bostonem patrząc na foty nigdy bym nie poyślała bo amerykanskie ogrody jakieś inne , gdzie w nich bzy, bratki, aksamitki... fajnie że trafiłas na ogrodowisko, tutaj rozmowy kręcą się wokół zieleniny choć nie tylko. Forum jest wyjątkowe zupełnie 'niedzisiejsze' w najlepszym tego słowa znaczeniu. Wnuki masz przesłodkie!
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 15:19, 09 gru 2012

Do góry
Joanka napisał(a)
Ana podziwiam ogród. Wygląda super. Świetne zdjęcia "z góry".

Pozdrawiam i obiecuję częśćiej wpadać

Asieńko, dziękuję i zapraszam częściej, choć wiadomo, że teraz mało się dzieję żeby nie powiedzieć Nic się nie dzieje
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 15:18, 09 gru 2012

Do góry
asc napisał(a)
Ja jak Irenka.. lubię zimę przez okienko.. i nie za długo.... wyleciałam posprzatać po Miśku... i łapki zgrabiały ... jeszcze 3 miesiące... damy radę

Aniu damy radę Wczoraj uszyłam wianek, powiesiłam go na drzwiach i pobiegłam zrobić fotkę na krótki rękaw i w klapkach (mam nadzieję że mnie nikt nie widział!) nieźle mnie zmroziło brrrr
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 15:15, 09 gru 2012

Do góry
Enya73 napisał(a)
U nas też tak zmroziło Na zdjęciach i przez okno, taka zima jest cudna, ale wyszłam z psem i już mi się przestało podobać. Teraz ciepła herbatka i pod kocyk. Brr.....

P.s. Śliczne masz te latarnie Miłej niedzieli

napisałam się w odpowiedzi i wszystko uleciało w kosmos
w skrócie zatem ja zimę tylko przez okno i krótko Latarenki uwielbiam, będę powiększała kolekcję. Bardzo fajnie wyglądają ze świecami, ale w ym roku podczas wakacji widzieliśmy takie latarenki wzdłuż wszystkich alejek w hotelu podłaczone do elektryczności. Efekt był zaskakujący Tak kminie czy nie pomontowac u siebie takich latarenek na rabatach i podłączyć pod światło. Niedziela niezbyt miła... bo od wczoraj Jasieczek na antybiotyku... ma obustronne zapalenie oskrzeli męczący kaszel, wysoką temperaturę. Więc albo go noszę na rękach, albo kołyszę jak śpi, a że śpi dużo, a ja w tym czasie go bujam to siedzę na ogrodowisku...
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 15:07, 09 gru 2012

Do góry
Bogda OBY DO WIOSNY!
Domi rano było -12 w nocy licho wie
Jagoda dziękuję, chyba pierwszy raz jesteś u mnie, zaraz Cię odwiedzę
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 14:38, 09 gru 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)
Przepiękne zdjęcia, to w zimie lubię, ale tylko to!

a gdzie mogę obejrzeć twoje narzędzia ogrodnicze w super zadbanym zakątku?
będę głosować
Irenko to taki żart z tym konkursem bo wszytko mam przykryte bardzo gustowną niebieską plandeką
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 14:27, 09 gru 2012

Do góry
a kto tam narzeka? ja tam uwielbiam bywać w Twoim ogrodzie i wiem że nie tylko ja więc nie luzuj!
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 13:55, 09 gru 2012

Do góry
Madżena bój się najwyższego! Ty wianka nie zrobisz? Normalnie groże paluchem, spójż w lustro, noseczek Ci urusł jak Pinokiowi... Już ja widzę jak wszystkim kopary opadną po waszym wiankowaniu
a choinka cudo, od dwóch lat jestem zakochana w białych bombkach i taka też będzie i w tym roku u mnie.
Boćkowe perypetie ogrodkowe 13:43, 09 gru 2012

Do góry
ale fajnie ten karmnik na słupku i kule w śnieżnych czapach mmmmm i choć zimy nie cierpie to takie widoki przez okno lubię, szczególnie w okresie świątecznym
Mój mały raj na ziemi :) 13:27, 09 gru 2012

Do góry
Anula bosze jaki piekny koszyk na drzwiach marzę o takim właśnie na furtkę, obawiam się jednak że na marzeniach się skończy bo tak cudnego kosza nigdzie znaleźć nie mogę Fajne fotki kominka. Nie wiem czemu u kogoś baaardzo mi się podobaja a u siebie nie widzę, zatem wpadnę do Ciebie pooglądam i jest git!
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 12:14, 09 gru 2012

Do góry
ana_art napisał(a)
Jak pięknie wygląda ogród w słońcu i śniegu Zreszto co ja mówię Twoj ogród zawsze wygląda pięknie A tę choinkę masz na tarsie? i wianek z kolorowych bąbek cudny, gdzie będzie wisiał? Zazdraszczam Wam tych wianków. Chyba w przyszłym roku też sprobuję skrzyknąć podlasianki na wianki
Lecę do Ani zobaczyć przepis na cytrynówkę

Aniu choinka stoi orzed drzwiami wejściowymi i widzę ją przez przeszloną część drzwi z domu. A że mam jedną całą ścianę na przedpokoju to widzę ją nawet siedząć przy stole w jadalni tak sobie przyspieszyłam święta
Zwołuj podlasianki na wiankowanie, koniecznie!
Ogrodnik Mimo Woli cd 11:52, 09 gru 2012

Do góry
Aniu przyszlam poczytać przepis na cytrynówkę myslalam że to dlużej trwa bo cos mi sie po glowie telepało że te cytryne w tym spirytusie muszą byc dlużej, a tu widzę, że według Madźenki raz dwa a Twój raz, dwa, trzy. Jutro może uda mi się kupić spiryta i zrobię zalewkę
Podziwiam te storczyki ja bym nie miała cierpliwości...
a i najważniejsze o czym pomyślałam w pierwszej chwili fryzura bomba niestety krotkie wlosy maja to do siebie, ze wymagają więcej pracy by rano wyjść i jakoś wyglądać. Przerabialam kilkanaście lat temu
pozdrawiam niedzielnie!
Rododendronowy ogród II. 11:38, 09 gru 2012

Do góry
ana_art napisał(a)
Bożenko przegapiłam pięćsetkę, wchodzę a tu już 507 Dziękuję że jesteś , dzięki Tobie zaczelam obserwować ptaki w okolicy i sprawia mi to ogromna przyjemność pomimo tego że bogactwa gatunków na moim wygwizdowiu nie ma
Niedzielne buziaki przesyłam!

Aniu będzie bardziej bogato jak ptaki zaczną wracac z ciepłych krajów i te w przelocie chętnie zaglądają do karmników , nie na długo bo jak się zajmą gniazdami to już karmniki ich nie intereują. Jestem pewna że jeszcze zobaczysz ciekawe ptaki u siebie. Pozdrówka.
Rododendronowy ogród II. 11:35, 09 gru 2012

Do góry
Bożenko przegapiłam pięćsetkę, wchodzę a tu już 507 Dziękuję że jesteś , dzięki Tobie zaczelam obserwować ptaki w okolicy i sprawia mi to ogromna przyjemność pomimo tego że bogactwa gatunków na moim wygwizdowiu nie ma
Niedzielne buziaki przesyłam!
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 11:32, 09 gru 2012

Do góry
Jak pięknie wygląda ogród w słońcu i śniegu Zreszto co ja mówię Twoj ogród zawsze wygląda pięknie A tę choinkę masz na tarsie? i wianek z kolorowych bąbek cudny, gdzie będzie wisiał? Zazdraszczam Wam tych wianków. Chyba w przyszłym roku też sprobuję skrzyknąć podlasianki na wianki
Lecę do Ani zobaczyć przepis na cytrynówkę
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 01:20, 09 gru 2012

Do góry
ana_art napisał(a)

Mało śniegu, u mnie sypie, a u Ciebie?

nie pada, tylko mroooozi brrrr

Po pozwijanych na maksa liściach rozanecznikow poznaję, że konkretny mróz Cię dopadł.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 14:03, 08 gru 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)

Pięknie u ciebie I zdjęcia ostre !
Idę wymyśliłam zapiekankę .
Ziemniaki,polędwiczka indycza na to papryka na jednej części na drugiej pieczarki cebula i na wierzchu oczywiście ser.
Mam jednak braki w wiedzy może pomożesz Miła ?
W gotowych propozycjach na takie zapiekanki dodaje się śmietany 12% ,żeby to miała jakiś sosik .Jak to się robi ? Z mąką czy czym ?????????))))))))))))

jak to ma być sos, to mąka musi być, a jak nie to lepiej ser mozzarella na wierzch daj

zrób beszamel, fajnie pasuje do takich zapiekanek
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:16, 08 gru 2012

Do góry
ana_art napisał(a)
a Wy jutro wiankujecie?

Aniu, w srodę; w sobotę dziewczyny pojechały na giełdę, po różne materiały do wianków, ciekawe w co się obłowiły!
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:19, 07 gru 2012

Do góry
Anulka nie no róże pokopczykowane, zawinięte w agro dumam czy im nie dać slomianego korzucha, pienne sztuk dwie ułożone do snu, przysypane ziemią,korą, gałązkami na to agro i jeszcze ziemia w niewieliej ilości, trawy i hortensje podsypane koro, dzisiaj zaketłałam jeszcze bonsaja więcej nie okrywam zobaczymy co się ostanie na wiosnę
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies