Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lindsay80"

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 21:48, 02 wrz 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
super rabatki - te trawki rosną u Ciebie jak szalone!
O to jednak dziś ten wyjazd - czekam w takim razie na relację.

Odpukać, trawki rosną idealnie

Plantacja?? Porażka... dobry tydzień musiałoby popadać aby wbić tam szpadel. Wróciłyśmy z niczym i tylko czas stracony
Małymi kroczkami do celu... 21:40, 02 wrz 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

o dobrze wiedzieć, u mnie kwitną trzeci raz, już nie będę ich ścinać.
AgaeM pisała, że w zeszłym roku zbierała nasiona, a w tym miała z nich piękne kwitnące roślinki - zamierzam spróbować

Warto, ja też postaram się zebrać nasionka. Zobaczymy czy nam się uda
Małymi kroczkami do celu... 21:36, 02 wrz 2015

Do góry
Anusia napisał(a)
Paulina gdzieś wyczytałam, że nie powinno się ciąć szałwi na zimę bo będzie miała problem z przetrwaniem.

o dobrze wiedzieć, u mnie kwitną trzeci raz, już nie będę ich ścinać.
AgaeM pisała, że w zeszłym roku zbierała nasiona, a w tym miała z nich piękne kwitnące roślinki - zamierzam spróbować
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 21:27, 02 wrz 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Też sobie takie jarzębinowe ozdóbki porobiłam niedawno

Mnoży Ci się wszystko na potęgę, jak już The Beatles rozplenicę urodził nawet

Jak jarzmianki do tej pory kwitną to bardzo chcę je mieć, kiedy można do Ciebie uderzyć po jakieś siewki ?

PW
Na Łowieckiej 21:26, 02 wrz 2015

Do góry
Ilonka jak Ty takie pyszne słodkości wyczarowujesz to i ja poproszę o przepisiki
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 21:25, 02 wrz 2015

Do góry
Też sobie takie jarzębinowe ozdóbki porobiłam niedawno

Mnoży Ci się wszystko na potęgę, jak już The Beatles rozplenicę urodził nawet

Jak jarzmianki do tej pory kwitną to bardzo chcę je mieć, kiedy można do Ciebie uderzyć po jakieś siewki ?
Lawendowy zawrót głowy 21:09, 02 wrz 2015

Do góry
Jola, tradycyjnie jak co czwartek na jutro też jakieś spotkanko zaplanowane ?

P.S. Jak wszystko dobrze się poskłada w piątek będę mieć Marikeny
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 21:08, 02 wrz 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
niektórzy to mają fajne przygody - uśmiałam się z wpisu Asi i nie chciałabym być w skórze Marzenki

Moja już 3 rok do przedszkola hasa, początki wiadomo cięzkie były i nie wiem dla kogo bardziej czy dla mnie czy dla niej.

Zahartowana myślałam że jestem w boju bo przeca zaliczalm juz przedszkole kiedyś ale jednak każde kolejne...
Typografia ogrodu 20:21, 02 wrz 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

No co Ty, z głowy mi to wyleciało i aż głupio, że dopiero teraz napisałam.

Ostatnio wklejałam zdjęcie opakowania i składu trawy u siebie na stronie 207.

Teraz dobry moment na sianie trawy - my w ubiegłym roku sialiśmy 5.10 i też wzeszła, choć to już było bardzo późno, ale wtedy pogoda nie pozwoliła na wcześniejszy wysiew, o ironio wtedy było tak mokro, że wleźć się na działkę na dało, a teraz prosi się o deszcz - u mnie dziś prawie w ogóle nie padało.

Dzięki Edyta.

My będziemy siać gdy będzie dość wilgotno bo podlewać jakoś chorobliwie nie mam zamiaru gdyż trawa siana na wiosnę i podlewana wschodzila nam 2 miesiące,teraz jest z niej siano bo trawy nie podlewamy.
Typografia ogrodu 19:45, 02 wrz 2015

Do góry
nawigatorka napisał(a)

Tak pod trawnik choć nie będzie miał on łatwego życia bo to jedyny wjazd na tyły działki i wszelkie traktory,samochody itp wjezdzaja właśnie tam. Wiem ze pisałaś juz u siebie dwa razy ale możesz mi pomóc jaka masz trawę bo musze coś wysiac tam na jesień.

Z tymi rozchodnikami to złośliwość losu na mój awers do różu-u mnie 3 główki różowe.miło ze pamietalas

No co Ty, z głowy mi to wyleciało i aż głupio, że dopiero teraz napisałam.

Ostatnio wklejałam zdjęcie opakowania i składu trawy u siebie na stronie 207.

Teraz dobry moment na sianie trawy - my w ubiegłym roku sialiśmy 5.10 i też wzeszła, choć to już było bardzo późno, ale wtedy pogoda nie pozwoliła na wcześniejszy wysiew, o ironio wtedy było tak mokro, że wleźć się na działkę na dało, a teraz prosi się o deszcz - u mnie dziś prawie w ogóle nie padało.
Typografia ogrodu 19:24, 02 wrz 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Asia, czyli grabisz sobie pod trawniczek, tak?

A o zawilcach mam to samo zdanie, są przeurocze!

Kiedyś pytałaś czy w moich rozchodnikach trafiają się różowe kwiaty, a ja zapomniałam odpowiedzieć - nie trafiają się - wszystko białe jest.

Tak pod trawnik choć nie będzie miał on łatwego życia bo to jedyny wjazd na tyły działki i wszelkie traktory,samochody itp wjezdzaja właśnie tam. Wiem ze pisałaś juz u siebie dwa razy ale możesz mi pomóc jaka masz trawę bo musze coś wysiac tam na jesień.

Z tymi rozchodnikami to złośliwość losu na mój awers do różu-u mnie 3 główki różowe.miło ze pamietalas
Małymi kroczkami do celu... 19:16, 02 wrz 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
U mnie się nie rozkręciło, a tak liczyłam na ten deszcz...

Kretów nie mam ale jakieś inne ryjące to i owszem.

U mnie też już po deszczu!! Tragedia...ja stawiam tylko na kreta, chyba one takie spore kopce robią?
Małymi kroczkami do celu... 19:12, 02 wrz 2015

Do góry
U mnie się nie rozkręciło, a tak liczyłam na ten deszcz...

Kretów nie mam ale jakieś inne ryjące to i owszem.
Typografia ogrodu 19:08, 02 wrz 2015

Do góry
Asia, czyli grabisz sobie pod trawniczek, tak?

A o zawilcach mam to samo zdanie, są przeurocze!

Kiedyś pytałaś czy w moich rozchodnikach trafiają się różowe kwiaty, a ja zapomniałam odpowiedzieć - nie trafiają się - wszystko białe jest.
Mój ogród pod górkę... 16:27, 02 wrz 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Oj poczekamy, napięcie trochę jeszcze urośnie...
A Ty wiesz, że wróciłaś w momencie, gdy sezon cebulowy na całego rozpoczęty?
Masz już jakieś plany w tym temacie?

No właśnie byłam u Ciebie i widzę, że już temat cebulowych na tapecie. Na 100% będzie dużo tulipanów
Mój ogród pod górkę... 16:16, 02 wrz 2015

Do góry
Kacha123 napisał(a)

Dziękuję Ci bardzo. Fotki będą, tylko muszę chociaż dla przyzwoitości wyrwać te chwasty, co większe niż kwiotki obok

Oj poczekamy, napięcie trochę jeszcze urośnie...
A Ty wiesz, że wróciłaś w momencie, gdy sezon cebulowy na całego rozpoczęty?
Masz już jakieś plany w tym temacie?
Mój ogród pod górkę... 16:13, 02 wrz 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Kasia, dobrze, że już jesteś, brakowało tu Ciebie i fotek z Twojego urokliwego ogrodu.
Najważniejsze, że wszystko żyje, a z chwastami to wszyscy walczymy także nie dziwię się, że i u Ciebie poszalały.

Dziękuję Ci bardzo. Fotki będą, tylko muszę chociaż dla przyzwoitości wyrwać te chwasty, co większe niż kwiotki obok
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 16:13, 02 wrz 2015

Do góry
Gdzie ten deszcz - od rana niebo szaro, a deszczu ni hu hu.
Może jeszcze coś spadnie z tego nieba, ale chociaż temperatury już niższe.
Mój ogród pod górkę... 16:11, 02 wrz 2015

Do góry
Kasia, dobrze, że już jesteś, brakowało tu Ciebie i fotek z Twojego urokliwego ogrodu.
Najważniejsze, że wszystko żyje, a z chwastami to wszyscy walczymy także nie dziwię się, że i u Ciebie poszalały.
Mój ogród z basenem 16:02, 02 wrz 2015

Do góry
Wg mnie już jest pięknie, a jak jeszcze ładnie zaaranżujesz otoczenie wokół to bedzie czad.
Ja bym tam postawiła na zimozielone cisy i bukszpany formowane w kule i stożki a do tego trawki, które dodadzą lekkości i między nimi kwitnące jeżówki.

A co to za tuje te niższe, wyglądają na trochę rozczochrane, te wyższe to też na Waszej działce czy u sąsiada?

Napisz jeszcze co to za drewno tarasowe? - ładnie wygląda.
Ja mam Massarandubę, ale teraz jakaś wypłowiała, super efekt był ale zaraz po olejowaniu.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies