Jak nie wiem gdzie posadzić to sadzę na działce obok, którą dokupiłam kilka lat temu A jeśli chodzi o ceny to dziwne ... u mnie choinki 2,5m są po 45/40zł. A dzisiaj dostałam małą ... no może nie aż taką małą bo ok 1,5m kopaną z gruntu ... i znalazła swoje miejsce w donicy przy wejściu do domu
Pozdrawiam
Lepiej późno niż wcale
Zobaczymy jak mi to polączenie kolorów wyjdzie na choince? Najgorsze, ze tak ciężko dobrać dodatki do tych bombek szarych i ecru ...
Masz jeszcze trochę czasu aby zadbać o dekorowanie domu i ogrodu
Nie zapominajmy, że w sumie w tym wszystkim najważniejsza jest atmosfera jaką sobie sami stworzymy
Ostatnie dwa lata miałam na choince rudości z ecru ... no i oczywiście pierniczki ... czas najwyższy coś zmienić Jeśli chodzi o kompostownik zdam relację może już na wiosnę On wcale nie jest taki duży ... a poza tym zawsze możesz ograniczyć się do jednej komory
Buziaki
dodam jeszcze(bo zagubię)
Jak zmienić odczyn pH
W przypadku gdy okaże się,
że odczyn pH jest za wysoki (zasadowy),można go obniżyć dodając do ziemi (np.sypiąc do dołków podczas sadzenia) kwaśny torf z ziemią ogrodową w proporcji 1:1. Innym sposobem jest używanie nawozu zawierającego siarkę.
Natomiast gdy chcemy podwyższyć odczyn pH, gdyż gleba jest zbyt kwaśna, należy ją wapnować. Można to zrobić używając nawozów wapniowych, wapna rolniczego lub kredy mielonej.
Też nie chciałam nic pisać ... ale mam podobne odczucia ... z małymi dziećmi jest ciężko bo są niezaradne ... ale słodkie, niewinne, do przytulania i zabawy ... z nastolatkami jak dla mnie jest mniej ciekawie ... może bardziej niezależne ... ale jak czasami coś powiedzą to tylko siąść i płakać ... głównie syn mnie dobija ... z córcią jest inaczej ... całe szczęście ... bo można by popaść w depresję ... stracić wiarę w sens macierzyństwa ... a tak sobie pozwoliłam bo mnie syn znowu wczoraj wkurzył ...