Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Magnolia"

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:32, 12 gru 2012

Do góry
ale śliczna!
czerwono- biała, ale w takich proporcjach że nie jest patriotycznie, tylko świątecznie.
Piękna!
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:31, 12 gru 2012

Do góry
malkul napisał(a)

Pięknie wyszła ta kompozycja.
Poszukam dobrych bombek i trochę się 'poinspiruję'- mogę?

Toż to dla mnie zaszczyt, wiesz że Cię "ciociam"
No z jednym ale - zrobioną kompozycje prosze tu potem zaprezentować

Dobrze, dobrze, zrobię. Tylko najpierw na giełdę muszę dotrzeć bladym świtem.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:11, 12 gru 2012

Do góry
magnolia napisał(a)

Toż to dla mnie zaszczyt, wiesz że Cię "ciociam"
No z jednym ale - zrobioną kompozycje prosze tu potem zaprezentować
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 09:21, 12 gru 2012

Do góry
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 09:19, 12 gru 2012

Do góry
widać że u nas oszczędnie z zimą w porównaniu do Ciebie. śniegu na tyle że wszędzie biało, ale cienka warstwa. Na termometrze minus 4. Nawet koty po śniadaniu wyszły na dwór i nie dobijają się do drzwi i okien.
U Was porządnie zimowo. Pięknie, ale pewnie i znacznie trudniej.

Ubrałam się przed wyjściem po drewno.Dobrze zrobiłam, zdecydowanie.
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 08:31, 12 gru 2012

Do góry
magnolia napisał(a)
Ola j nie wpada tutaj. Ona ma swoich spraw baardzo wiele.
Ptaki wg mnie nie wyglądają na martwe, ale M. lubi żartować- im żart bardziej absurdalny, tym lepiej.
Cieszę się, że Wam Sting się spodobał- chyba gdzieś czytałam że to jest płyta ze starymi, angielskimi pieśniami.

MAGNOLIO i ja się zasłuchałam. mniamiuszny dla ucha kawałek
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 08:20, 12 gru 2012

Do góry
magnolia napisał(a)

Buziamy cię i cieplutko pozdrawiamy !!!
Ja już chcę być babcią!!!

Ty Marzenko nie wyglądasz żebyś miała niebawem wejść do ligii babć. Może powinnaś powtórkę z matkowania jeszcze raz zrobić?

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA - Marzena ale żeś żartem strzeliła, Magnolia dobrze prawi , jeszcze możesz pomyśleć i działać
Pierniczki świąteczne 08:18, 12 gru 2012

Do góry
ja też wrzucę nasze pierniki z 'szybkami'

Pierniczki świąteczne 08:10, 12 gru 2012

Do góry
jaki fajny, świąteczny wątek.
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 07:56, 12 gru 2012

Do góry
mnie tak się wydało od razu że to to węgiel- świetna biało- czarna kompozycja, do tego miękkie i puszyste ze skałą.
A jak to jest z węglem- można go mokrego, ze śniegu do pieca wkładać? On chyba nie nasiąka?
My palimy tylko drewnem, a więc suszymy i chronimy przed deszczem i śniegiem.

Pracuję dziś w domu, więc siedzę w piżamie nad kompem i myślę nad tym czy wyjść do drewutni w szlafroku, czy jednak ubrać się wcześniej. Gdyby nie sąsiedzi, wybór byłby prosty.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 07:51, 12 gru 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Buziamy cię i cieplutko pozdrawiamy !!!
Ja już chcę być babcią!!!

Ty Marzenko nie wyglądasz żebyś miała niebawem wejść do ligii babć. Może powinnaś powtórkę z matkowania jeszcze raz zrobić?
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 07:47, 12 gru 2012

Do góry
Ja też buziaki przesyłam.
Rośnij dziewczynko zdrowo!
Mały ogródek, a dużo przyjemności 08:14, 10 gru 2012

Do góry
Witaj Gosiu Mam cztery magnolie :gwiaździsta (biała), Alexandrina (ciemna różowa), Susan (różowa), Elizabeth (żółto-kremowa). Polecam gwiaździstą. Jest jak panna młoda w przepięknej białej sukni . Każdą z nich kupiłam jako Susan. Taką chciałam mieć. Za każdym razem okazywało się, że jest inna. Dopiero ostatnią kupiłam kwitnącą i to była już TA. Z nią miałam problem. Była marna i nie kwitła Z programu Mai dowiedziałam się, że niektóre rośliny bardzo cierpią gdy są za głęboko posadzone. Od razu odkryłam część pnia i dosłownie po kilku tygodniach moja magnolia wypiękniała Przesadziłam ją więc płyciej. Przez całe lato wyglądała ładnie. Zobaczymy co będzie na wiosnę. Wszystkie magnolie bardzo lubię. Każda jest inna. Np żółta ma olbrzymie kwiaty a Alexandrina powtarza kwitnienie. Dla hortensji robię tylko kopczyki. Ogrodowe zabrałam w tym roku do domu, ponieważ mimo okrycia zawsze marzły pączki. Pozdrawiam zimowo
Bajkowy ogród Weroniki 20:53, 08 gru 2012

Do góry
weronika77 napisał(a)
Grembosiu, robię co mogę by wiosna przyszła szybko. Zamierzałam pokazać coś w wątku o drugim hobby, i zapaść w sen zimowy razem z "Bajkowym...", ale trudno mi się rozstać z ogrodem.
Analizując zdjęcia, sprawdzam czy jest jeszcze wolne miejsce na nasadzenia lub zmiany.
Justynko, odwiedziłam Twój ogród z akcentami japońskimi, okazami roślinnymi i ładną altanką.
Miło mi, że Twoje oczy też pocieszyłam kolorami ogrodu.
Miła jesteś Irenko, a Twój ogród przeżył w tym roku roślinną rewolucję. Chociaż są w nim stare okazy jak piękna magnolia i tamaryszki, które tak lubię.
Pozdrawiam, czekając na maj.

Co za krzepiący widok a jakie zgrabne nózki ??Tobie to dobrze,, siedzisz sobie na leżaczku z gołymi nóżkami i popijasz,,, no własnie co tam masz dobrego?

Bajkowy ogród Weroniki 16:43, 08 gru 2012

Do góry
weronika77 napisał(a)
Grembosiu, robię co mogę by wiosna przyszła szybko. Zamierzałam pokazać coś w wątku o drugim hobby, i zapaść w sen zimowy razem z "Bajkowym...", ale trudno mi się rozstać z ogrodem.
Analizując zdjęcia, sprawdzam czy jest jeszcze wolne miejsce na nasadzenia lub zmiany.
Justynko, odwiedziłam Twój ogród z akcentami japońskimi, okazami roślinnymi i ładną altanką.
Miło mi, że Twoje oczy też pocieszyłam kolorami ogrodu.
Miła jesteś Irenko, a Twój ogród przeżył w tym roku roślinną rewolucję. Chociaż są w nim stare okazy jak piękna magnolia i tamaryszki, które tak lubię.
Pozdrawiam, czekając na maj.

Weroniko znowu zrobiło się cieplutko na twojej stronce,dzięki wspomnieniu sezonu.
A jaka laseczka z ciebie !!!!!!!!! Piękne plenery zimowe pokazujesz a myślałam,że mieszkasz na bardziej zaludnonym terenie.Pokazuj ,pokazuj pocieszaj nasze oczy takimi widokami .A Kajtuś chyba przejął po właścicielach żyłkę spacerowicza i turysty.Pozdrawiam Was Weroniko i życzę zdrowia w te chłodne dni.
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 21:03, 07 gru 2012

Do góry
Ola j nie wpada tutaj. Ona ma swoich spraw baardzo wiele.
Ptaki wg mnie nie wyglądają na martwe, ale M. lubi żartować- im żart bardziej absurdalny, tym lepiej.
Cieszę się, że Wam Sting się spodobał- chyba gdzieś czytałam że to jest płyta ze starymi, angielskimi pieśniami.

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 15:45, 07 gru 2012

Do góry
cała płyta jest magiczna, w takim klimacie.

http://merlin.pl/If-On-A-Winter-s-Night-Polska-Cena_Sting/browse/product/4,695690.html
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 12:49, 07 gru 2012

Do góry
mam dziś dobry dzień- rano skoczyliśmy do sklepu i upolowaliśmy sukienkę dla Olki ( w martwe ptaki jak mówi M)- będzie zachwycona prezentem na święta. Czyli najtrudniejsze za nami, z chłopakami łatwiej.
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 12:47, 07 gru 2012

Do góry
Witaj Agnieszko.
Rzeczywiście, kiedy sypie śnieg, robi się tak miękko i cicho- cudnie.
Dzieci wozimy do szkoły, na obrzeża miasta. Jak wracamy, to dziwią się, że u nas tak ładnie, tyle śniegu, biało, a przy szkole całkiem czarno.
Znasz pewnie taką płytę Stinga- świąteczną, zimową? My słuchamy jej zawsze, kiedy robi się biało. Nie ma zgody na nią np latem. Kojarzy nam się z piernikami i pomarańczami i ciszą wokół.

http://www.youtube.com/watch?v=Elu0YZTWizg&list=PLD711EE98178B9B29&index=24
Ogród u stóp klasztoru 08:37, 07 gru 2012

Do góry
Alinko,masz rację.
Cięcie to nawet potrzebne jest.
Wiele osób bardzo się tego boi.
Ja też magnolię tnę.
Tą której zdjęcie załączyłam u poście siebie
Tylko że ja zaczęłam robić to trzy lata temu i tnę co roku.
Uszczykuję końcówki i magnolia się zagęszcza.Myślę że gdybym tego nie robiła ona byłaby mocno wybujała i brzydka.Nie jest może mocno zagęszczona ale daję jej jeszcze dwa lata do nadrobienia.
W sprawie wiąza cięcie nie przyszło mi do głowy Ale ze mnie ogrodnik
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies