Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Roztoczańskie klimaty

Roztoczańskie klimaty

magnolia 17:03, 21 sty 2013

kulki z berberysa- dobry wybór.
Bonanza Gold- do srednicy 40 cm, Kolold- do 50 cm, ale zielony jest, Tiny Gold- ok 30 cm i w pełnym słońcu go przypala
magnolia 17:07, 21 sty 2013

stożki jeszcze z cisów, a grabu ( tylko spore stożki), a ligustru, z choiny kanadyjskiej ( ale musisz mieć dość wilgotną glebę), z tui
magnolia 17:09, 21 sty 2013

kulki żółte jeszcze można uzyskać z tawuł- no Goldem princess, Goldmund, a maluteńkie- do 30 cm z Golden Carpet. Tawuły są fajne bo dość szybko dają efekt
magnolia 17:10, 21 sty 2013

jeszcze stożki do cienia, półcienia fajne wychodzą z hedery= bluszczu na szkielecie np z metalu.
magnolia 17:11, 21 sty 2013

eliza3 napisał(a)
Uwielbiam jaśminowiec, pięknie pachnie, ale mszyce też go lubią, kilka razy w sezonie muszę pryskać.
Nie znam nazwy, ale mój ma żółte listki.

jaśminowiec Aureus
Tess 17:54, 21 sty 2013

magnolia napisał(a)

Ale staram się, awanturuje się z M, żeby szybciej, więcej.....Biedak już ma mnie dośc. Wszystko idzie długo, bo wszystko robimy sami- M. uczulił się na pracowników zewnętrznych, przy takich spotkaniach skacze mu ciśnienie.

Magnolio, jak ja to znam. Mój m. o mało mi nie zszedł z powodu ekipy budującej dom. Skońzyło się tym, że to ekipę pożegnaliśmy I teraz m. ma święty spokój i kupę roboty...
Nie awanturuj się z nim, nie poganiaj My poczekamy. Wynagrodzisz nam to z nawiązką Z pewnością.

Uwielbiam czytać Twoje rzeczowe, fachowe rady.
Zeta 20:44, 21 sty 2013

Dzięki Magnoliia za wyczerpującą informacje...kuleczki z tawułek już mam wyglądaja bosko dlatego moje pytanie o inne kuleczki...dzieki zapisałam na wiosnę realizacja
No czekam z niecierpliwością na Twój ogród ...wydaje mi się że Twoja wiedza na temat roslin jest oooolbbbrzrzyyyymiaaaa....ja dopiero raczkuję w tym temacie...ale dążę do celu....wierzę że niedługo zobaczę Twój ogród .... życzę Ci go z całego serca.....bo naprawdę musisz być zapaloną ogrodniczką....siedząc na forum i udzielajac rad innym.....dzieki buziam
Zeta 20:55, 21 sty 2013

Magnolia a to moje tawułkowe kuleczki....

No i na tej rabacie chciałabym coś zmienić .... tu są kulki z tawułek które chcę zostawić i berberys czerwonymjakaś miniaturka ale nazwy nie znam ...no i zielone żurawki ....nie bardzo mi się to podoba myśle może o jakichś stożkach i wokół trawki zamiast tych zielonych żurawek.??????????? Hmmm jak myślicie??
Magda70 20:58, 21 sty 2013

magnolia napisał(a)
Bo się wstydzę niestety- mam ogród pośród wykopów pod podjazd i big bagów z kamieniem, pryzm ziemi, ze starą budą dla robotników która robi za pomieszcz gosp ( mam nadzieję już niedługo). Gdzie sie nie obejrzę takie drobiazgi, ech.
Ale staram się, awanturuje się z M, żeby szybciej, więcej.....Biedak już ma mnie dośc. Wszystko idzie długo, bo wszystko robimy sami- M. uczulił się na pracowników zewnętrznych, przy takich spotkaniach skacze mu ciśnienie.

Ale ogród obsadzony masz??
Jeśli tak to oj to ja się nie mogę doczekać jego wyglądu ...bo doczekamy się co??
Magda70 21:01, 21 sty 2013

Zeta napisał(a)
Magnolia a to moje tawułkowe kuleczki....

No i na tej rabacie chciałabym coś zmienić .... tu są kulki z tawułek które chcę zostawić i berberys czerwonymjakaś miniaturka ale nazwy nie znam ...no i zielone żurawki ....nie bardzo mi się to podoba myśle może o jakichś stożkach i wokół trawki zamiast tych zielonych żurawek.??????????? Hmmm jak myślicie??

No Zetka...jak się tak przyglądam to faktycznie coś wyższego by się przydało...bo tylko z tyłu masz te stożki....