Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "magnolia"

Ogród Leny. 22:48, 14 lis 2012

Do góry
A ten Hair nie pokłada się bardzo?
Może też popróbuje z nasionami, może się uda?

Jak powiększysz koło to będzie dobrze. A czy koło czy kwadrat- zależy od otoczenia,jakie kształty są w pobliżu. Na zdjęciu widać że linie proste- kwadrat tez pasuje. Ładne nawiązanie do rabat obok.
Ogród Leny. 22:28, 14 lis 2012

Do góry
magnolia napisał(a)
Bardzo ładna ta żurawka. Tylko czy nie za niska jako środek do obwódki bukszpanowej? - bo obwódka pewnie wyższa będzie ?
Ja tez lubię bardzo czosnki, ale nie znam ich szeroko. Uwielbiam Szuberta, lubię karatawski, wielkogłówkowe, bardzo niedźwiedzi, a od zeszłego roku także różowy- ostrowskiego- w tym roku posadziłam tych 80 szt.
Będę wpadać po nauki. Bardzo mi się podoba ten nieuczesany, z zielonymi włosami u Ciebie- jaki to jest?

Rozczochraniec to "Hair"
Szubert to mój ulubieniec ale "Krzysztof" też piękny.
Ostrowski niski jest ale też fajny.
Ja wysiałam wiosną nasiona Szuberta i Krzysia wprost do ziemi .Wyrosły cieniutkie "cebulki" i pozostaje mi czekać jeszcze dwa lata aż cebule będą na tyle duże iż zaskoczą mnie pięknym kwieciem
Co do żurawki - to koło myślę ciut powiększyć i wtedy nie będą za małałe bo ta odmiana jest spora.Nachodzi mnie na kształt kwadratu ale chyba do drzewka lepsze koło?

Ogród Leny. 22:03, 14 lis 2012

Do góry
Bardzo ładna ta żurawka. Tylko czy nie za niska jako środek do obwódki bukszpanowej? - bo obwódka pewnie wyższa będzie ?
Ja tez lubię bardzo czosnki, ale nie znam ich szeroko. Uwielbiam Szuberta, lubię karatawski, wielkogłówkowe, bardzo niedźwiedzi, a od zeszłego roku także różowy- ostrowskiego- w tym roku posadziłam tych 80 szt.
Będę wpadać po nauki. Bardzo mi się podoba ten nieuczesany, z zielonymi włosami u Ciebie- jaki to jest?
Ogród Leny. 21:02, 14 lis 2012

Do góry
a nie przypali Ci tam żółtych żurawek słońce? Może lepiej duże żurawy o herbacianych barwach- duże, żeby żywopłocik nie przytłoczył ich. Albo trawiasto, lekko, jednocześnie na jasno- molinia 'Variegata'- nie za wysoka, rozjaśnia ładnie.
Ładnie u Ciebie bardzo. Jesteś dla mnie czosnkowym guru
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 20:52, 13 lis 2012

Do góry
magnolia napisał(a)
Wiecie, opisywanie przypadków pod kątem estetycznym jest moim narzędziem pracy.
Musiałam się tego nauczyć, choć i tak jestem mało konkretna.

Magnolio, tu nie chodzi o konkrety lecz o obrazowość i to Ci wychodzi super. A co do konkretów, nie zauważyłam w naszej "współpracy" kłopotów w definiowaniu konkretów.

A te pręty zbrojeniowe to mnie mocno zaintrygowały i na zdj. Magnolii i w ogrodzie Irci i w ogrodzie Pszczółki. Chyba nie są dla mnie takie oczywiste te połączenia, musiałabym się jednak z nimi trochę oswoić

A minę Pszczółki M mam w wyobraźni Mój też tak czasem ma, ale co raz grzeczniej wykonuje polecenia ogrodowe i co raz łatwiej go przekonać do nowych pomysłów. No musiał się chłop oswoić ze wszystkim.
A miało być tak pięknie.... 16:24, 13 lis 2012

Do góry
Dzisiaj się nareszcie uporałam z różami,poprzesadzałam co Magnolia kazała
Na fotki już za ciemni,zrobię jutro
Wszystko o czym ... Marzysz 15:37, 13 lis 2012

Do góry
niektórzy już czekają na wiosnę

magnolia susan

rododendrony

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 13:38, 13 lis 2012

Do góry
tak, cos takiego. Ja bym jeszcze dodała belkę poziomą na górze.
BUW- kiedys bardzo lubiłam ten ogród, teraz jak byłam wiosną to żal było patrzeć że nikt nie wymienił wymarźniętych nasadzeń i ktoś kto pielęgnuje zostawia samosiewy chwastów w żwirze bo chyba nie wie co tam ma rosnąć, a co samo się nasiało. Aż mnie ręce świerzbiły żeby tam podziałać bo ogród ma potencjał i pomysł, tylko pielęgnacja szwankuje.
Od czerwca tam nie byłam, może się zmieniło.
Ogrodowisko przemówiło, czyli nasze powiedzonka 13:33, 13 lis 2012

Do góry
grupa_trzymajaca_grabie napisał(a)

pieliłam bez rękawiczek i w niedzielnym ubraniu, żeby nie było że pracuję - taki cytat też mi się spodobał ..... może nie powiedzenie...ale.....dla mnie bomba .. autor Magnolia

nie, no Ania...nie przy jedzeniu, bo się zakrztuszę ze śmiechu....
To dobre. To ja też w niedzielnym ubraniu albo lepiej w piżamce będę pracować w ogrodzie...nikt się nie zorientuje
Będę wtedy incoguto

My z sąsiadką jak spotkałyśmy się przy niedzieli w piżamkach ... przy pieleniu rabatek... tak mimo woli... to sąsiadka stwierdziła, że to "piżama party" Sąsiadka nie z ogrodowiska (ale podczytuje) ....a ja na party byłam.. można dodać do powiedzeń
Ogrodowisko przemówiło, czyli nasze powiedzonka 12:45, 13 lis 2012

Do góry
asc napisał(a)
pieliłam bez rękawiczek i w niedzielnym ubraniu, żeby nie było że pracuję - taki cytat też mi się spodobał ..... może nie powiedzenie...ale.....dla mnie bomba .. autor Magnolia

nie, no Ania...nie przy jedzeniu, bo się zakrztuszę ze śmiechu....
To dobre. To ja też w niedzielnym ubraniu albo lepiej w piżamce będę pracować w ogrodzie...nikt się nie zorientuje
Będę wtedy incoguto
Ogrodowisko przemówiło, czyli nasze powiedzonka 12:42, 13 lis 2012

Do góry
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 12:17, 13 lis 2012

Do góry
Tess napisał(a)

Ewa, super, brawo!
Kraty do zbrojeń sa cudne jako podpory. najbardziej je lubie jako nakładke na ścianę ( tak chcemy zrobić na wszystkich scianach pomieszcz gospodarczego) albo umieszczone w grubych kantówach z drewna- takie zderzenie surowego, zimnego z ciepłym drewnem.
.

Magnolio, usiłuję to sobie wyobrazić. I nie mogę (taka ograniczona ta wyobraźnia moja ), a zaintrygowało mnie.
Mogę takie cos gdzieś znaleźć?

Te kraty ( lub podobne, ale oddają charakter) do zbrojeń są np w ogrodzie na dachu BUWu w Warszawie- znalazłam takie zdjęcie

http://chwastowisko.files.wordpress.com/2011/07/buw2b.jpg?w=655

Takiej konstrukcji w ramach z kantówek nie znalazłam w zdjęciach niestety, widziałam kiedyś po prostu.
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 11:28, 13 lis 2012

Do góry
magnolia napisał(a)
Ewa, super, brawo!
Kraty do zbrojeń sa cudne jako podpory. najbardziej je lubie jako nakładke na ścianę ( tak chcemy zrobić na wszystkich scianach pomieszcz gospodarczego) albo umieszczone w grubych kantówach z drewna- takie zderzenie surowego, zimnego z ciepłym drewnem.
.

Magnolio, usiłuję to sobie wyobrazić. I nie mogę (taka ograniczona ta wyobraźnia moja ), a zaintrygowało mnie.
Mogę takie cos gdzieś znaleźć?
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 11:01, 13 lis 2012

Do góry
Wiecie, opisywanie przypadków pod kątem estetycznym jest moim narzędziem pracy.
Musiałam się tego nauczyć, choć i tak jestem mało konkretna.
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 10:23, 13 lis 2012

Do góry
Ewa, super, brawo!
A karty/pergole są świetne kiedy mają uzasadnienie, nie 'wiszą' w krajobrazie , gryząc się z nim,i kiedy sa masywne, nie za małe, nawet duże, wielkie.
Takie z cieniutkich listewek, cienkie, wąskie trudno do czegoś dopasować.
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 14:05, 12 lis 2012

Do góry
Ewo, zapamiętałaś? Niezła jesteś.
Moja siostra już od sporego czasu jest manager/szkoleniowiec kosmetyki. A teraz ma jeszcze noworodka. Teraz to najwyżej mogę od niej dostać po głowie za głupotę
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 13:52, 12 lis 2012

Do góry
Magnolia, ma siostrę kosmetyczkę to może plewić bez rękawiczek. Ale jest problem z sąsiadami; są jak pies ogrodnika sami nie robią (i do kościoła nie chodzą) i drugiemu nie dają.
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 13:05, 12 lis 2012

Do góry
my obok ogrodzenia mamy tory kolejki zabytkowej- stała trasa do kościoła. Sąsiadka regularnie nas upomina żebyśmy nie gorszyli ludzi pracą w niedzielę.
No to nie pracujemy, ale łapy świerzbią.
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 12:38, 12 lis 2012

Do góry
migneła mi, wydawała się bardzo fajna.
Konkretnie jej nie widzę gdzie by mogła być, trzebaby pomyśleć. Dziś trochę nie mam na to czasu, może Ty coś podsuń a ja doradzę.
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 11:24, 12 lis 2012

Do góry
ja myślałam że już jestem dawno 'po cebulkach' Ale rano wpadłam na moment do mamy. Okazało się że miała dla mnie jeszcze kilka cebulek narcyzów. Pewnie wieczorem z latarka będę kopać i sadzić.
W sobotę jeszcze kosiłam ( głównie liście), wczoraj w ramach dowietrzania się pieliłam ( bez rękawiczek i w niedzielnym ubraniu, żeby nie było że pracuję)
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies