Widzę że nie tylko ja wybrałam ten jeden cytat z wielu.............
Danuś, życzę Tobie (oraz sobie) wokół ludzi zakręconych pozytywnie ogrodowiskowo... bo takie spotkania... to niezapomniane wrażenia na całe życie.... szkoda, że tak wiele osób się spóźniło i nie powtórzyliśmy wspólnej fotografii..... Takie spotkania możliwe tylko na Ogrodowisku...... spotkanie ludzi którzy widzą się po raz pierwszy w życiu... i wcale tego nie widać.
najgorsze Ze mnie nie było na zdjęciu bo nie zdążyliśmy dojechać
Hogata kochana, Ty nie czytaj tych moich wypocin od początku Można używac siatki metalowej, ale tak mi sie wydaje teraz że do prostych figur nie ma potrzebny raczej szablon... Cisy kupowałam 'w Polsce' przez internet, ale nie polecam tego sposobu po tym jak pół roku później kupilam 7sztuk cisow na pniu i wszystkie zdechły
ja przeczytałem od początku i powiem że jest co czytać i bardzo podziwiam za odwagę i cierpliwość
to Ty masochista jesteś
Nie jestem masochista lubię czytać czyjeś Wątki pięknych ogrodów
Hogata kochana, Ty nie czytaj tych moich wypocin od początku Można używac siatki metalowej, ale tak mi sie wydaje teraz że do prostych figur nie ma potrzebny raczej szablon... Cisy kupowałam 'w Polsce' przez internet, ale nie polecam tego sposobu po tym jak pół roku później kupilam 7sztuk cisow na pniu i wszystkie zdechły
ja przeczytałem od początku i powiem że jest co czytać i bardzo podziwiam za odwagę i cierpliwość
ojtam lot z Krakowa do Warszawy w najdroższej opcji to 4 stówy (niestety sprawdziłam) przy rezerwacji przez net duuuużo taniej, 30 minut i jesteś na miejscu. Ostatnio na gruponie byly też zniżki 20 % na LOT, może jeszcze są?
Fajnie planujecie z Szefową, udoskonlacie coś, co już i tak jest prawie doskonałe Ale ponieważ wiem, że prawie czyni wielką różnicę, zwłaszcza takim perfekcjonistkom, to na pewno coś wymyślisz, żeby było tak picuś glancuś Pozdrawiam Aniu i podglądam
Agnieszka, a Ty nie wiesz, że 'prawie' robi dużą różnicę ?
Haniu, na razie wyrzucam M z mojej obórki i szykuję ją na bóstwo. Może wezmę udział w konkursie.
W tych murowańcach zamiast pokojów gościnnych będzie lokum dla konia, dla bryczki, siana i owsa i dwóch siodłatych gęsi.
Już dziś Cię zapraszam.
czy Ty jakąś agroturystykę szykujesz? i w którym kierunku na rozlewiskach masz to cudo? Kiedyś myśleliśmy o takim opuszczonym siedlisku gdzie do ludzi daleko i nikt Ci przez plot nie zagląda... nie żebym ludzi nie lubiła, ale czasami ręcę opadają i masz ochotę zaszyć sie by nikt Cię nie widzial...Dzisiaj znalazłam stara fotę z moich ulubionych bagien
Łomża, to miasto Hanki Bielickiej,jak dobrze pamiętam.
Pokazuj swoje miasto,a jak w nowe miejsce wybędziesz ,to ogród na wyciągnięcie ręki będzie,i tez pokażesz.
Mnie to siedlisko podoba się.....
Te Twoje murowańce....solidnie wyglądają, przerabiajcie je na pokoje gościnne, to zajadę w gości.
nie mylisz się Haniu. Hanka Bielicka jest nasza na starówce (jeśli to miejsce mozna tak nazwać ) jest fajny pomnik ławeczka z siedzacą Hanką. Mamy też dwa ronda Hanki, żeby nie bylo żem samochwała, ale uwielbiam ten tekst:
'Jeśli zdolny, uczony, to z Łomży, kompozytor ceniony, to z Łomży,
zasłużony dyrektor, profesor czy rektor, to z Łomży, to z Łomży, jak nic!
Nie liczymy na cuda, my z Łomży, nie boimy się trudu, my z Łomży,
bo my z Łomży, a Łomża jest perłą wśród miast,
najpiękniejszą gwiazdeczką wśród gwiazd. "
potem je delijatnie przystrzygłam, ale nie idele bo nie miałam siatki a z 'ręki' to ja jeszcze idealnie nie umiem :/
Witam. Przeglądam twój watek, na początku trochę od tyłu, a teraz zaczęłam od początku. Zainteresowała mnie siatka do cięcia, o której pisze że nie miałaś pod ręką.
To jest taka siatka?
A bonzai z cisa zamawiałaś przez internet (cudny jest).
Resztę zostawiam sobie na jutro.
Pozdrawiam