Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lindsay80"

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 22:50, 17 kwi 2018

Do góry
Kasia_CS napisał(a)

Wiesz co Edytka, jakoś tak odpuscilam temat.. w najgorszym wypadku rozsadze za rok-dwa jak zobaczę na bieżąco rezultat przyrastania. Zazdroszczę możliwości kombinowania z rabatami ja niby mogłabym posadzic w donicach i na ziemię dac jeszcze.. ale słabo mi się widzi to donicowanie z jednej strony..

A jeszcze mam zadolowana od jesieni trzmielinę oskrzydloną i muszę cos z nią postanowić.. eM jak lew broni swojej trzmieliny rosnącej w miejscu, które by mi odpowiadalo

W Katowicach przed CH rosną swidosliwy w gigantycznych donicach, super to wygląda- więc jest to jakiś pomysł na przyszłość jakby co.

Nawet kiedyś fotkę zamieszczalam.... spróbuje odszukać.

Ja trzmielinę oskrzydlona też bardzo lubię, ma śliczna limonkową zieleń wiosna no i ten kolor na jesieni, poza tym można formować - nawet chodzi mi po głowie zakup kilku dodatkowych krzaczkow
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 22:44, 17 kwi 2018

Do góry
Grusze obsypane kwieciem, pewnie zapach się roznosi po całym ogrodzie.
Stipa ciachnieta w sobotę już się zieleni, muszę Ci fotkę podesłać, zobaczysz że można ja upierdutac przy ziemi
W oflisowym ogrodzie 22:40, 17 kwi 2018

Do góry
Bardzo przyjemna dla oka wiosna u Ciebie w ogrodzie.
Pergola zapowiada się zacnie I cienia trochę da przy oknie.
Ogród niby nowoczesny ale... 22:29, 17 kwi 2018

Do góry
A jak grabikowe kuleczki obecnie wyglądają?
Swoje ostro przyjęłam w marcu, ciekawe ile czasu będą potrzebowaly żeby wyglądały jak Twoje.
Kosimkowo - Ogród po totalnej rekonstrukcji 22:17, 17 kwi 2018

Do góry
BKosimkArt napisał(a)

Urocze te tulipanów, to jakieś botaniczne, Tak?
Ale masz już dużo kwitnacego kwiecia!
Słoneczny Ogród 22:12, 17 kwi 2018

Do góry
No i Super, niewiele czasu potrzeba A się ta rabata zapełni, zobaczysz już za miesiąc widoczną różnicę.
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 22:09, 17 kwi 2018

Do góry
Zdecydowanie potrzebne jakieś formy kuliste, powtórzę za Angie
Słoneczny Ogród 22:09, 17 kwi 2018

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Dziewczyno, ale roboty odwaliłaś!

O kochana jesteś
Mam coś dla Ciebie
Sprawozdanie
Posadzone roślinki, rabata dostała dzis ostry rant
Szałwie od trawek posadzone co 60cm - 80 cm.

Od nowa ... na przekór wszystkim 21:56, 17 kwi 2018

Do góry
Niezle wygladaja - szybko urosną!
Słoneczny Ogród 21:53, 17 kwi 2018

Do góry
Dziewczyno, ale roboty odwaliłaś!
Na huśtawce miło płynie czas... 21:48, 17 kwi 2018

Do góry
To ujęcie z białą huśtawka pośród różnych odcieni zieleni wyglada pięknie!
Zielonym od linijki - ogród Ivony 21:46, 17 kwi 2018

Do góry
Pięknie masz, czysciutko I przejrzyście.
Bardzo mi się podoba rabata z runianką.
A przy mebelkach tarasowych jest sesleria skalna?
Lawenda jeszcze przed cieciem?
Ogród z wilkiem zamkn. 21:21, 17 kwi 2018

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Magda, te zmiany wszystkie są strzałem w dychę, nie mogę się napatrzeć!

bardzo bardzo się cieszę ,że Ci się podoba

lindsay80 napisał(a)

Mam czas tylko żeby zdjęcia obejrzeć toteż nie wszystko umiem rozszyfrować, bo pewno pisałaś.
Te bordowe krzaczki to klony palmowe, czy coś innego?

Extra zmiana!

tak -to klony atropurpureum chyba ....nie zapisałam i nie pamiętam ich nazw
ale coś mi się kojarzy ,że to te są
Nadchodzi wiosna - czas na ogród 15:36, 17 kwi 2018

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Masz mocno zaawansowaną wiosnę - tyle tulipanów już kwitnie i jakie śliczne!

Z każdym dniem coraz więcej Lubię ten czas

paulina_ns napisał(a)
Widzę,że mamy większość takich samych tulipanów exotic śliczne są jak i u Ciebie tak i u mnie hihi bez podziwiam i ja, śliczne liście ma, na jaki kolor kwitnie? Pozdrawiam poniedziałkowo, szkoda,że ten weekend tak szybko przeleciał

Moje to w 95% biedronkowe

GorAna napisał(a)
Dominiko, zachwycam się Twoimi tulipanami, widzę, że zimę miałaś łaskawszą niż ja
Pozdrawiam

Tak u nas ta zima była dość łagodna, mam nadzieję , że maj bedzie też piękny a nie taki jak poprzednio.

BASIA8 napisał(a)
Witaj Dominiko Mnie faktycznie dłuuuuugo na ogrodowisku nie było. Ale niestety źle się u Nas działo w ostatnim czasie. Może teraz powoli wszystko wróci do normy i będzie chęć i głowa do pracy. W wolnej chwili będę zaglądała. Pozdrawiam.

Mam nadzieję, że już wszystko będzie dobrze i częściej będziesz do nas zaglądać
Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 10:37, 17 kwi 2018

Do góry
lindsay80 napisał(a)
A jaka decyzja ze świdośliwami, będziesz rozsadzać?
Po zdjęciu wydaje się, że fajnie by wyglądały osobno, szkoda, że u Ciebie taki problem ze znalezieniem miejsca, w którym mogłyby się porządnie zakorzenić.
Ja jedną swoją na jesieni też chyba przesadzę, bo powiększy mi się ta rabata i wydaje mi się, że lepiej to będzie wyglądać.

Wiesz co Edytka, jakoś tak odpuscilam temat.. w najgorszym wypadku rozsadze za rok-dwa jak zobaczę na bieżąco rezultat przyrastania. Zazdroszczę możliwości kombinowania z rabatami ja niby mogłabym posadzic w donicach i na ziemię dac jeszcze.. ale słabo mi się widzi to donicowanie z jednej strony..

A jeszcze mam zadolowana od jesieni trzmielinę oskrzydloną i muszę cos z nią postanowić.. eM jak lew broni swojej trzmieliny rosnącej w miejscu, które by mi odpowiadalo
Moja codzienność - ogród Oli 10:12, 17 kwi 2018

Do góry
kaz742011 napisał(a)
Ależ będziesz miała warzywniczek . Cudo !!!

lindsay80 napisał(a)
Super to wyszło! Kapitalny cortenowy warzywnik!

Magleska napisał(a)
warzywniczek idealnie pasuje do ogrodu

dzięki dziewczyny trochę blachy a jaka radość
Na zielonej... trawce :) 09:58, 17 kwi 2018

Do góry
lindsay80 napisał(a)
też kupiłam te Mystic i jeśli zamiast nich są Van Ejik to ja też niezadowolona będę bo mnie ich kolor drażnił w ubiegłym roku.
Nie wiem jak u Ciebie, ale u mnie sporo samych liści, szczególnie wśród Queenów.

Jeśli chodzi o nawozy to ja uważam, że te dedykowane do konkretnych roślin to chwyt reklamowy - płaci się za nie jak za zboże, a w składzie mają to samo co typowe stosowane w rolnictwie.

Ostatnio od fachowca związanego z ogrodnictwem słyszałam, że dobry nawóz do trawika to Yara Bela - jeszcze nie próbowałam bo zużywam pozostałości z zeszłego roku, ale następnym razem kupię na próbę.

Quenny mam właśnie w tych żarówkach - z tego co się przyjrzałam w tym buszu to wszystkie mają kwiaty, nie zauważyłam samych liściorów
Psikusa mam za to na lawendowej gdzie w lukach jesienią dosadzałam tulipany w tym roku owszem, pięknie te luki uzupełnione, ale co z tego jak obok zrobiły się kolejne na jesień cała będę musiała obsadzić
I z czego się cieszę lawenda zaczyna się zbierać, już miałam obawy czy nie wymarzła... Swoją drogą mam ją już 4 sezon, z Waszego doświadczenia ile wytrzymuje? Czas na nowe sadzonki?

Co do nawozów dedykowanych też słyszałam takie opinie, ale zostaje przy nich - kartonik nawozu do lawendy czy hortek to koszt kilkunastu złotych - a na cały sezon mi starcza, majątek to nie jest

Agrecol do trawnika bardzo mi pasuje - próbowałąm inne i naprawdę widzę różnicę - choć ciekawa jestem tego Yara Bela - bo swój zeszłoroczny wykorzystałam i szykuję się na nowy zakup - podpytam w moim CO o opinie Oczywiście ciekawa jestem Twojego zdania - zdaj relację koniecznie
Tu ma być ogród :) 08:44, 17 kwi 2018

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Pryskanie tym specyfikiem szkodliwe nie powinno być, o ile oczywiście nie będziesz wdychać oparów spirytusu

Chyba, że zaczną się skurcze i będę chciała się znieczulić przed porodem, to lecę po opryskiwacz i jadę po ogródku LOL
Anulajda w raju 07:48, 17 kwi 2018

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Aniu, skracałaś ździbła brązowym trawkom?

Tak skracałam poniżej wiązania bo wygniecione tam były i nawet wyczesałam
Anulajda w raju 07:46, 17 kwi 2018

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Świetne zestawienie kolorów!

Też mi sie podoba, tylko przez to że krokusy za późno wystartowały to szybko oklapły w tym cieple
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies