Graby już posadzone, rabata zrobiona na prostą i rozsypany nawóz jesienny
Jutro zaczynam w końcu sadzić cebulowe ... tylko, że w sumie na froncie mogę jedynie cokolwiek posadzić bo reszta albo niedokończona albo przed zmianami
Tutaj
planuję ok 30szt Queen of Night, czosnki purple sensation tylko ile? plus kilko Krzysztofów ... jeszcze tylko do ciemnych tulipanów brakuje mi jakićhś jaśniejszych może różowych? ale jakich? jakieś propozycje?
Z evergoldami wszystko w jak najlepszym porządku
Chociaż po lewo bedą zmiany - dojdzie donica dzięki czemu wyprostuję rabatę w tle widoczne nowe graby
zaś po prawo jest tak ... czekam na zaokrąglenie kulek cisowych zrobionych z zapolickich sadzonek (stożek przesadzony)
Taa ... trzeba pochować przede mną wszystkie szpadle, szpadelki, nożyce
Ale swoją drogą spostrzegawcza jesteś
Po poprzedniej rabacie została lekko przyżółkła trawa ...
A wszystko to dzięki Adze mojej sąsiadce, która stwierdzila, że zbyt kolizyjna ta rabata ... i oczywiście nie trzeba było dwa razy powtarzać Grab zatopiony jest w heuflerianie (w ubiegłym sezonie porządnie podzielilam swoje pięć sadzonek i zdecydowalam się na nie jako kontynuacja trawek w donicach przy tarasie)
Zdradź mi proszę tajemnice tej rabaty.. jak posadziłas stipy, szałwię i buksowe kulki? Rzędami , na przemian czy jeszcze wg innego klucza?Próbowałam czegos podobnego u siebie i nie wyszło tak pięknie...
Chciałabym ,żeby było tak schludnie a jednocześnie naturalnie jak u Ciebie
Oj zazdraszczam Ci tych czochów w takiej ilości to będzie efekt wiosną ja jednego roku w grudniu nawet sadziłam jak nie było przymrozków, więc sporo czasu masz
Pozdrawiam Reniu