Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4 "

Ogródek Iwony 14:57, 18 maj 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Reniu, nie spotkałam się chyba z czymś takim. Zrób może fotkę, zajrzę do ciebie

Ok ... wrzucę wieczorkiem
Ogródek Iwony 14:55, 18 maj 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

A ja u siebie zauważyłam na 3 tujach taki rdzawy nalot, nie brązowy tylko rudy.
Spotkałyście się z czymś takim?

Reniu, nie spotkałam się chyba z czymś takim. Zrób może fotkę, zajrzę do ciebie
Ogródek Iwony 14:45, 18 maj 2015

Do góry
bacowa napisał(a)

Iwona robiłam odkłady limek, przysypaną gałązkę odcinałam dopiero po roku, zaraz poszukam zdjęcia jak wyglądała .

Chyba najlepszy sposób, tak też kiedyś Toszka pisała. Masz od razu piękną, dorodną hortensję
Ja robię teraz odkłady w dwóch miejscach i czekam na efekt
Ogródek Iwony 14:33, 18 maj 2015

Do góry
Juzia napisał(a)

To zwykłym trawskiem na pewno nie jest.
Może rozplenica. Jak rosła w domu to mogła taka duża już urosnąć, bo moje w ogrodzie to dopiero jakieś 20cm mają.

Uf, ulżyło mi
Te hodowane w domu. I pikowane. No to żem sobie wyhodowała trawnik doniczkowy, hi, hi
Ogródek Iwony 14:28, 18 maj 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

A na trzeciej fotce i dalej? Tyyyyyż ?

To zwykłym trawskiem na pewno nie jest.
Może rozplenica. Jak rosła w domu to mogła taka duża już urosnąć, bo moje w ogrodzie to dopiero jakieś 20cm mają.
Ogródek Iwony 14:20, 18 maj 2015

Do góry
bacowa napisał(a)
Iwonka do kwitnięcia rozplenicy to jeszcze daleka droga, jakieś 3 miesiące, ona dopiero ruszyła.

Swoje nowe nabytki czyli 3 buki i klona już posadziłam w sobotę. Pamiętasz koło tarasu miałam takie nieudolnie formowane tuje , to je wyciepałam i posadziłam buki.
Znowu mam problem z ustaleniem odmiany buków, muszę chyba uśmiechnąć się do Zbyszka.

Jestem zaskoczona że twój M moje lustro dostrzegł,ciągle szukam fajnego miejsca na nie i tak sobie stoi od zeszłego roku pod żywopłotem .
Pomysł Zbyszka na lustro za tujami podoba mi się , wielkie macie to lustro, a rabaty pierwsza klasa, ogród nabiera fajnego charakteru.

Ukorzeniam też Limki i Anabelki 90% patyczków ma listki, jak coś z nich będzie to ci dam wszystkie bo ja nie potrzebuję . Szkoda mi było wyrzucić patyczki to wsadziłam do ziemi , a tu prawie sukces. Dużo też patyczków perowskiej ma listki i to mnie cieszy najbardziej, bo się zawzięłam że muszę ją rozmnożyć.
Ale się rozpisałam

Ewa, jak pisałaś, to my już padnięci spaliśmy
Ja, nocny Marek w weekend zmieniam porę spania
Twoje tuje pamiętam. Masz na myśli te wzdłuż domu? Nawet mi się podobały.
Tych buków chyba tak dużo odmian nie ma, pewnie Zbyszek ci je rozpozna
Lustro zauważyliśmy oboje, ale ja nic nie komentowałam, bo to był jeszcze etap rewolucji ogrodowej w głowie moje małżonka. Pewne rzeczy przyswoił sobie dopiero, jak zobaczył u ciebie
Na hortensje jestem chętna, a jak będziesz może rozsadzać hosty te o dwubarwnych liściach, to też pamiętaj o mnie
Czekam, aż u mnie się skończy ten budowlany kocioł, to musimy się umówić
U mnie perovska też odbiła ładnie, przy następnym cięciu spróbuję ją posadzić

Ogródek Iwony 14:19, 18 maj 2015

Do góry
Juzia napisał(a)
Hahaha... no trawsko żeś uhodowała

A na trzeciej fotce i dalej? Tyyyyyż ?
Ogródek Iwony 13:55, 18 maj 2015

Do góry
Juzia napisał(a)
Zrób zbliżenie tej "rozplenicy"

Juzia, zrobiłam:
Pierwsza fotka, to to, co podejrzewam, ze nie jest rozplenicą, zaczęło kwitnąć, chyba jakaś trawa z trawnika, a ja namiętnie nad nią chodziłam, podlewałam, chuchałam i masz babo placek, a raczej trawsko

Na następnych fotkach to, co posadziłam na rabatę. Nasionka zebrałam w lutym z jedynej wtedy w moim ogrodzie rozplenicy, jakiejś małej. wysiałam, tylko chyba ziemia była zabrudzona, ze teraz mam taką niespodziankę

Ogródek Iwony 13:45, 18 maj 2015

Do góry
leon60 napisał(a)
z dnia na dzień ogród coraz bardziej pięknieje

Olu, dziękuję, dla ciebie w takim razie te ładniejsze widoczki - jeszcze kwitną tulipany:

Ogródek Iwony 13:38, 18 maj 2015

Do góry
Kacha123 napisał(a)
Iwonka, szalejecie! Pięknie, że ho,ho! Ale się napracowaliście!

Kasiu, za dużo nie można poszaleć, na trawce teren budowy. Jutro deski na podbitkę dojadą
Buziaki
Ogródek Iwony 13:35, 18 maj 2015

Do góry
Co to jest? Ktoś wie? Dereń, czy kalina? Jest zimozielona.
Czy to może być kalina sztywnolistna?

Ogródek Iwony 13:18, 18 maj 2015

Do góry
frezja napisał(a)
Otoczenie miłe dla oka..jeszcze trawka i możesz leżeć

Nad trawką trzeba popracować, dowieźć ziemi, niech się tylko teren budowy na moim trawniku skończy. Już nie wiem, jak mam manewrować aparatem, aby focić to, co ładne. Dziś się chyba zdenerwuję na te widoki i zrobię fotkę po całości Nawet płotu od sąsiada nie mam, bo będzie betonowy, stary znikł w sobotę

Ogródek Iwony 13:08, 18 maj 2015

Do góry
katiaxx napisał(a)
bardzo czysto i przejrzyście się zrobiło z obrzeżami jak dla mnie zdecydowanie na plus bo lubię na prosto

Kasiu, dziękuję.
Wreszcie jest jakaś koncepcja, przestałam się miotać.
Wolałabym kostkę granitową, ale wcześniej już była kostka betonowa i mus kontynuować. Granit, biały dom - będzie w następnym życiu. M nie cierpi bieli Na eko-bordy też kręcił nosem
Ogródek Iwony 12:22, 18 maj 2015

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Iwonko, super zmiany Ciągle przecie do przodu Z tym obrzeżami dobry pomysł Dużo pracy wykonaliście wczoraj, a pogoda nie była nadzwyczajna. Przedpołudnie spędziłam na targach w Renku. Nacieszyłam oczy roślinnością i kolorami

Ewuniu, też planowałam, a potem się okazało, że prace w ogrodzie i na budowie ważniejsze. Za mało czasu na wszystko i budżet wyczerpany
Pogoda w sobotę była w miarę. Gorzej z tą niedzielną było. Jakieś załamanie pogodowe, raz wichura, potem deszcze siarczyste, potem cisza i słońce i od nowa. Trzeba było pilnować momentu, kiedy wyjść z domu, by wrócić suchym
Zajrzę do ciebie zobaczyć, jak nacieszyłaś oczy
Ogródek Iwony 12:19, 18 maj 2015

Do góry
omelka1 napisał(a)
Z krawężnikami zrobiło się tak elegancko i przejrzyście.Zazdroszczę Ci pomocnika , ja takie prace muszę robić sama bo moja połówka jest absolutnym ignorantem ogrodowym.
Pozdrawiam.

Witaj Agatko u mnie
Pomocnik jest tu bardzo istotny, z tymi krawężnikami sama bym nie dała rady, tym bardziej, ze nie wolno mi dźwigać. Mi też się lepiej podoba z tym wykończeniem. Jak ktoś ma glinę, to kanciki pięknie wyglądają, u mnie struktura ziemi taka, że wszystko się obsypuje. Próbowałam
Szkoda, ze ty na swojego nie możesz liczyć. Może się jednak przekona. Niektóre dziewczyny się chwalą, ze M zmienił nastawienie do ogrodu z czasem i też mają pomoc.
Mój, jak tu piszę, pyta się, co piszą dziewczyny i że jak już go nie będę chciała, to może jakaś go weźmie
Ogródek Iwony 12:14, 18 maj 2015

Do góry
Agatan24 napisał(a)
Ok czekam.

Agatko, napisałam na pv
Ogródek Iwony 12:14, 18 maj 2015

Do góry
frezja napisał(a)
czyli tworzycie wspaniały rodzinny team

Z e-Musiem tak, z dzieciakami trzeba manipulować, by miały korzyść. Nie widzą potrzeby miłości do ogrodu
Ewkakonewka napisał(a)
Iwonko piękne sobotnie postępy, ale też orobiliście się ogromnie. Dzieciaki z prezentem się postarały odpowiednio

Ewuniu, poczta pantoflowa zadziałała
Ogródek Iwony 08:18, 18 maj 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
A tu będzie trzeba poprawić linię podczas kładzenia obrzeża.

Następna perfekcyjna ogrodniczka
Ogródek Iwony 22:02, 17 maj 2015

Do góry
Mysza napisał(a)
Iwonko z hortensjami zaszalałaś
Super, ze taka ilość się ukorzenia

Gosiu, fajnie by było mieć szpaler za darmo.
Ogródek Iwony 22:00, 17 maj 2015

Do góry
szemusia napisał(a)
Cieszę się, że gałązki derenia się postarały i listki puszczają
Mój w tej chwili rozrósł się tak, ze myślę, coby wykopać i nową roślinkę wsadzić...

Doczytałam o ukorzenianych hortkach. Tez sporo wypuściło listki i zastanawiałam się, kiedy je przesadzać. Już wiem, ze jesienią

Beatko, on lubi być duży chyba. Chcę mieć go w ogrodzie, ale dereń szaleje
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies