Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony

Ogródek Iwony

Iwk4 20:20, 17 maj 2015

Juzia, kombinowałam nad tym, jak koń pod górkę. Przejście byłoby nieproporcjonalnie wąskie. Ta wierzba wytrzyma może jeszcze rok lub dwa, M twierdzi, że robi się pusta. Jedna gałąź nie odbiła. Jeśli będzie wycięte, to będzie tu ambrowiec. Wtedy wezmę go na rabarę.
Ten rok muszę poczekać. Także finansowo.
Juzia 20:35, 17 maj 2015

Iwk4 napisał(a)
Juzia, kombinowałam nad tym, jak koń pod górkę. Przejście byłoby nieproporcjonalnie wąskie. Ta wierzba wytrzyma może jeszcze rok lub dwa, M twierdzi, że robi się pusta. Jedna gałąź nie odbiła. Jeśli będzie wycięte, to będzie tu ambrowiec. Wtedy wezmę go na rabarę.
Ten rok muszę poczekać. Także finansowo.

A to rozumiem

Jak tam tujki?
Moje 4 sztuki dziwnie brązowe....ale czekam.
Iwk4 20:43, 17 maj 2015

Juzia, chyba za wcześnie mówić, że wszystko dobrze. Ale nie zauważyłam niczego złego. Jednego dnia kopane, drugiego sadzone.
Gdyby nie Ogrodowisko, bardziej bym drżała o rośliny. A tu wszyscy wszystko przesadzają z powodzeniem. Więc oby mi też się udało.
Juzia, kiedy i jak zaczyna kwitnąć rozplenica?
Nie wiem, czy to, co wyhodowałam z nasion jest tym, czym myślę, że jest
Juzia 20:50, 17 maj 2015

Zrób zbliżenie tej "rozplenicy"
Iwk4 20:55, 17 maj 2015

Jutro cyknę.
Iwk4 22:00, 17 maj 2015

szemusia napisał(a)
Cieszę się, że gałązki derenia się postarały i listki puszczają
Mój w tej chwili rozrósł się tak, ze myślę, coby wykopać i nową roślinkę wsadzić...

Doczytałam o ukorzenianych hortkach. Tez sporo wypuściło listki i zastanawiałam się, kiedy je przesadzać. Już wiem, ze jesienią

Beatko, on lubi być duży chyba. Chcę mieć go w ogrodzie, ale dereń szaleje
Iwk4 22:02, 17 maj 2015

Mysza napisał(a)
Iwonko z hortensjami zaszalałaś
Super, ze taka ilość się ukorzenia

Gosiu, fajnie by było mieć szpaler za darmo.
bacowa 22:25, 17 maj 2015

Iwonka do kwitnięcia rozplenicy to jeszcze daleka droga, jakieś 3 miesiące, ona dopiero ruszyła.

Swoje nowe nabytki czyli 3 buki i klona już posadziłam w sobotę. Pamiętasz koło tarasu miałam takie nieudolnie formowane tuje , to je wyciepałam i posadziłam buki.
Znowu mam problem z ustaleniem odmiany buków, muszę chyba uśmiechnąć się do Zbyszka.

Jestem zaskoczona że twój M moje lustro dostrzegł,ciągle szukam fajnego miejsca na nie i tak sobie stoi od zeszłego roku pod żywopłotem .
Pomysł Zbyszka na lustro za tujami podoba mi się , wielkie macie to lustro, a rabaty pierwsza klasa, ogród nabiera fajnego charakteru.

Ukorzeniam też Limki i Anabelki 90% patyczków ma listki, jak coś z nich będzie to ci dam wszystkie bo ja nie potrzebuję . Szkoda mi było wyrzucić patyczki to wsadziłam do ziemi , a tu prawie sukces.Dużo też patyczków perowskiej ma listki i to mnie cieszy najbardziej, bo się zawziełam że muszę ją rozmnożyć.
Ale się rozpisałam
bacowa 22:32, 17 maj 2015

Iwona robiłam odkłady limek, przysypaną gałązkę odcinałam dopiero po roku, zaraz poszukam zdjęcia jak wyglądała .
ren133 23:50, 17 maj 2015

Juzia napisał(a)

A to rozumiem

Jak tam tujki?
Moje 4 sztuki dziwnie brązowe....ale czekam.

A ja u siebie zauważyłam na 3 tujach taki rdzawy nalot, nie brązowy tylko rudy.
Spotkałyście się z czymś takim?