Może te kamyczki w których rośnie jej nie służą? Może podniosły zbytnio zawartość wapnia w glebie? Wygląda tak, jakby jej brakowało jakichś składników pokarmowych...
Witam potrzebuje wskazówek, pomysłu na rabatę pod ogrodzeniem. Marzą mi się kolory- krzewy, kwiaty oraz trawy ozdobne. W tamtym roku wsadziłam 2 sadzonki hortensji bukietowej i 4 sadzonki jeżówki purpurowej, 2 krzewy dereni, 2 sadz tawuły nie mając zupełnie planu co dalej. Trawnik po wertykulacji i aeracji i nawozeniu Pod ogrodzeniem frontowym zapewne będą tuje. Proszę o pomoc
Seslerie zimą nie giną. Mam jesienną i Heufleriana. Tę drugą właśnie na różance w sporej ilości. Właśnie się nią zachwycam już od lutego. Chyba nareszcie przypasowała jej miejscówka. Zdjęcie z wczoraj
Latem będą tu jeszcze herbaciane róże i bordowe jarzmianki
Chyba pasowałaby do róż też stipa albo carex montana. Ta druga zimą co prawda jest taka sobie ale bardzo szybko rusza po cięciu wiosennym.
W kąciku magnoliowym w zasadzie już posadziłam co tam miałam zaplanowane. Efekt póki co nie widoczny więc i nie pokazuję. Od jutra zacznę tę rabatę na której ma być ciurkadełko