Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "gardenarium"

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 14:14, 07 lut 2017

Do góry
Wymieniłaś dokładnie to wszystko, co ja sadzę, co wszyscy sadzą. Dokładnie, więc zastrzeżeń nie mam.
To właśnie tu 14:03, 07 lut 2017

Do góry
Kupiliście coś?

A do Barnsdale zapraszam tutaj jest 5 artykułów z wieloma zdjęciami.

https://www.ogrodowisko.pl/szukaj?utf8=%E2%9C%93&q=barnsdale
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 13:57, 07 lut 2017

Do góry
Na przemian mi się nie podoba (kuliste, kolumnowe, kuliste..) Tak nie powinno być.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 13:55, 07 lut 2017

Do góry
Będzie, przedstawię oczywiście Musi Was poznać Ale nie dzielmy skóry na niedźwiedziu Niech przyjedzie
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 13:30, 07 lut 2017

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Nie ma kropek, ale jest biała w przewadze, z czarnym i podpalanym karmelowym. Ma jedwabiste włosy, puszysty ogon wyglądający jak pióropusz. Siedzi na ogonie.. znaczy na ... i macha łapkami .

Do Pucka podobna?
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 13:29, 07 lut 2017

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Tak, wymyśliłam - Kreska - bo jest taka szczuplutka, ale podpasę to wtedy będzie "gruba Kreska'

H aha
A wiesz Danuś, że pomyślałam, że Kreska, były tu podpowiedzi, dobrze wróży, ciekawa jestem wyglądu, umaszczenia no i głównie charakteru
U mnie już 3 ze schroniska są, może kolejny też, kto wie, jak juz zaczęłaś z psiakami i mnie naszło
Miłkowo - sezon 2016-2022 12:55, 07 lut 2017

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Sukulenty w misach - wpisałaś się w artykuł U mnie z kolei sypie tulipanowiec. Dziś pada, więc czysto się zrobiło, ale nie mogę doczekać się wiosennych porządków i zmywania chodnika.

Dzięki Danuś
Z tulipanowca liście fajnie się zbiera, praktycznie jednym rzutem opadają, z berberysów juz niekoniecznie
Twoje mycie, to dla mnie symboliczne odpalenie wiosny

odmierzamy czas do tulipanów

Moje nieplony :) 12:27, 07 lut 2017

Do góry
Pokazuj strumyk Płynie czy to rów melioracyjny? Cały czas jest woda? Nie wylewa?
Moje nieplony :) 12:26, 07 lut 2017

Do góry
Całe szczęście, że był pusty post, bo w jednym poście regulamin prosi o wklejanie nie więcej niż 4 zdjęcia

Wspaniale jest

Te burgundy na skarpie to z czego?
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 12:24, 07 lut 2017

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Moja sąsiadka oprotestowała drzewa przy jej domu (między moim a jej) i musiałam wyciąć, więc nie radzę ryzykować.
Liczy się na jaką szerokość będziesz prowadziła korony, czy będą to drzewa wielopniowe oraz jak wygląda usytuowanie tego wszystkiego o czym piszesz. Odpowiedzi w centymetrach nie ma.

Dziękuję Danusiu za odpowiedź. Sąsiadka jest ugodowa i raczej drzewa nie będą jej przeszkadzać, będą jednopienne i chciałabym jednak kontrolować ich wzrost i korona byłaby przycinana. Uparłam się na brzozy, a może jednak jakieś inne drzewo ? Poniżej miejsce o którym mowa. Po powrocie do domu zmierzę szerokość tego miejsca.

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 12:18, 07 lut 2017

Do góry
To coś pod domem powinno ciągnąc się za ścieżkę, bo to rabata przechodząca, ale co? nie wymyślę.
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 12:17, 07 lut 2017

Do góry
MonikA napisał(a)

Tu z góry plan

Mi jest trudno tak z kontekstu, gdy się nie projektuje całego ogrodu, od ręki wymyslić coś co ma ręce i nogi. Bo ogród to spójna całość, kolory które jakoś powinny ze sobą grać, a to już trochę wykracza ponad moje siły. Mam minutę i w minutę wymyśl co posadzić. A co jest gdzie indziej?

Projekt robię 2 tygodnie- miesiąc a tu mam 3 minuty. I tak jestem dobra i szybka, ale wybacz, nie wiem. Wiem co masz po lewej bo doradzałam, ale nie mam aż tyle czasu żeby cały ogród przeanalizować, a odwalić po prostu nie chcę
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 12:15, 07 lut 2017
Do góry
Gardenarium napisał(a)
Ela niedawno do mnie napisała mądrą rzecz. Nowy piesek nie będzie "zamiast", on będzie "znowu". I tego się trzymam. Pamięć o Kropce zawsze będzie wracać, bo jest ciągle żywa w pamiętniku mojego ogrodu, gdy razem ze mną zamiatała i przesadzała kwiaty Ryczę...

Ja ryczę z tobą, znam to uczucie, trzy lata temu strciłam sunie owczarka, jakoś do tej pory mam łzy w oczach jak o tym myślę. No i się rozmazałam.

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 12:12, 07 lut 2017

Do góry
magda19831 napisał(a)
Mam jeszcze jedno pytanie - uparłam się na rabatę brzozową (3 doorenbosy) i planuje ją w konkretnym miejscu, między ścianą domu sąsiadów który stoi w mojej granicy, a podjazdem do garażu z kostki brukowej. I teraz pytanie - optymalnie jaka powinna być szerokość tejże rabaty?

Moja sąsiadka oprotestowała drzewa przy jej domu (między moim a jej) i musiałam wyciąć, więc nie radzę ryzykować.
Liczy się na jaką szerokość będziesz prowadziła korony, czy będą to drzewa wielopniowe oraz jak wygląda usytuowanie tego wszystkiego o czym piszesz. Odpowiedzi w centymetrach nie ma.
Odczyn pH gleby pod trawnik 12:05, 07 lut 2017

Do góry
Zwykły kwasomierz glebowy Helliga za mniej więcej 15 zł.

Tak wygląda

Instrukcja jak to się robi jest dołączona.
Goodnestone Park Gardens - Anglia 12:04, 07 lut 2017

Do góry
Załóż sobie profil pod nazwą Ostróżka na ten przykład.
Goodnestone Park Gardens - Anglia 11:57, 07 lut 2017

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Nie wiem, czy zauważyłaś, ale teraz namiętnie wklejam na ogrodowiskowego FB albumy z różami, które rosną w ogrodzie Davida Austina. Zamierzam wkleić wszystkie zdjęcia jakie mam. Wklejam po 12 szt. Narobiłam się zdjęć, chyba z 3 godziny. róża-nazwa, róża-nazwa itd.

Muszę polubić FB nie ma rady.

Goodnestone Park Gardens - Anglia 11:57, 07 lut 2017

Do góry
Tak czasem się lajtowo udaje. My rzutem na taśmę raz zaliczyliśmy w czterech (ja i moje chłopaki) - 8 ogrodów jednego dnia plus zamek lajtowo
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 11:52, 07 lut 2017

Do góry
Gardenarium napisał(a)

co to są dwie czarne kropy nad napisem skarpa? I niebieskie?

Drzew masz za mało.

Ogród nie jest jeszcze dokończony, działam powoli i nie chcę sądzić czegoś co nie będzie pasowało do całości dlatego właśnie bardzo proszę o pomoc.

Czarne kropy to studzienki kanalizacyjne a niebieska to studnia której nie używam( może przyda się kiedyś do podlewania ogrodu? )
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 11:38, 07 lut 2017

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Jest wątek, ja nawet tam byłam, ale w tym wszystkim co masz, trudno się połąpać w jakimkolwiek rozmieszczeniu. Plan ogrodu narysuj i umieśc tam kluczowe drzewa wraz z kolorem liści. Wtedy można coś podpowiedzieć.

Wątek i ogród w nim jest nieaktualny. Zrobiłam rewolucję i muszę założyć wątek nr 2 usunęlam jak radziłaś orzecha a skarpę zamieniłam na murowane donice.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies