Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lindsay80"

Mój ogród pod górkę... 08:06, 14 sie 2015

Do góry
Kacha123 napisał(a)

Chętnie! Zapomniałam, że Ty jesteś teraz guru okolicznych szkółek

Pięknie, ale mi się tytuł trafił
To wysyłam info na prive.
Byłam tam jakiś tydzień temu i była jeszcze ta Elata.
Tu ma być ogród :) 08:00, 14 sie 2015

Do góry
Zbiorowe podziękowania dla wszystkich za życzenia, buziaki
Mój ogród pod górkę... 07:53, 14 sie 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Jeśli nadal chcesz kupić tą Elatę to dam Ci namiar, na szkółkę na Śląsku, w której ja kupowałam.

Chętnie! Zapomniałam, że Ty jesteś teraz guru okolicznych szkółek
Mój ogród pod górkę... 07:48, 14 sie 2015

Do góry
gierczusia napisał(a)

Czy Ty masz może carex elata aurea ???? Masz tyyyle traw ,ze ja pod urokiem Twego ogrodu postanowiłam ,źe jeszcze cośtam ucisnę ( noo i żurawkę mi opuchlaki zeżarły..wiec fieszzzzz...miejsce jest ) może ten Twój ogrodnik, co to od niego takie pikne zakupy przewozisz ma ?? Wiesz moźe ???

Jeśli nadal chcesz kupić tą Elatę to dam Ci namiar, na szkółkę na Śląsku, w której ja kupowałam.
Tu ma być ogród :) 22:44, 13 sie 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

No Marta to wszystkiego najlepszego obyście dotrwali w szczęściu co najmiej do Złotych Godów!
Staż mamy podobny, bo my za kilka dni będziemy mieć 9 rocznicę.

A ja mam dziś podwójne święto, bo nie dość, że urodziny to jeszcze, święto leworęcznych

Dziękuję i życzenia o podwójnej mocy przesyłam
Tu ma być ogród :) 22:38, 13 sie 2015

Do góry
wodzyn napisał(a)
I ja życzę wszystkiego najlepszego!!! Spełnienia marzeń także tych ogrodowych!!!

Mamy wspólne Święto, bo ja mam dziś 10-tą rocznicę ślubu

No Marta to wszystkiego najlepszego obyście dotrwali w szczęściu co najmiej do Złotych Godów!
Staż mamy podobny, bo my za kilka dni będziemy mieć 9 rocznicę.

A ja mam dziś podwójne święto, bo nie dość, że urodziny to jeszcze, święto leworęcznych
Tu ma być ogród :) 22:34, 13 sie 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

O Ty jedna
Ale dziękuję serdecznie i wznoszę toaścik winkiem za tych, którzy składają życzenia

A ja wznoszę za Ciebie tez winkiem
Tu ma być ogród :) 22:30, 13 sie 2015

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Mam nadzieje ze Edyta się nie obrazi: ma dziś urodziny sto lat jeszcze raz i samych miłych chwil w ogrodzie wśród bliskich życzę.

O Ty jedna
Ale dziękuję serdecznie i wznoszę toaścik winkiem za tych, którzy składają życzenia
Pole na Wichrowych Wzgórzach, które ma się stać ogrodem 21:38, 13 sie 2015

Do góry
A tu dla Edyty Lindsay80 zakupione umbry

I przywiezione z północy Polski jako pamiątka z wakacji kosmosy
Tu ma być ogród :) 08:20, 12 sie 2015

Do góry
Kamajla napisał(a)
Rety, nie nadrobię w życiu zaległości. Ale trochę się cofnęłam

Pergolę robiliście sami, czy to z jakiś gotowych elementów? Było gdzieś wcześniej? Jak nie, to napisz w wolnej chwili słów kilka na pw.

Kamila, pergole robiła nam ekipa, odszukam info wieczorkiem i podesle Ci na prive.
Tu ma być ogród :) 08:18, 12 sie 2015

Do góry
Toszka napisał(a)
Ech to dzieciuchy jeszcze...pierwszy sezon w zasadzie...
pytam bo interesuje mnie ich faktyczny gabaryt, a ten mozna ocenic dopiero u 3-4 latków. Miałam falstart z Apache (kupiony w znanym, szanowanym centrum ogrodniczym), który to w 3 roku okazał się być zwykłym Zebrinusem...spokojnie, twoje widać, że mają zupełnie inny pokrój

Tam gdzie ja kupowałam obok siebie stały Apache i Zebrinusy i one jeszcze jako niewielkie rośliny maja zupełnie inny pokrój.
Następnym razem trafisz lepiej, o ile po tej przygodzie całkiem się do pasiakow nie zrazilas.
Robią się chyba coraz bardziej popularne, ja widzialam je już w kilku szkółkach.
Tu ma być ogród :) 00:46, 12 sie 2015

Do góry
inag napisał(a)
Apache dla Ciebie Fotka z telefonu. Co jest z tyłu grzecznie proszę nie patrzeć

Dzięki Kochana te zdjęcia upewnily mnie, że to pieknotki będą!
A swoją droga Twój ogród jeszcze wiele tajemnic przed nami kryje...
Cos mi sie wydaje, ze bedziesz dozowac nam emocje
Ogród, a najlepiej piękny ogród - jak się do tego zabrać? 20:22, 11 sie 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Miło z Twojej strony
Ale jeszcze dam trochę czasu tej swojej, może jeszcze zakwitnie, skoro Twoja też kwitła kilka miesięcy od posadzenia, a jak nie i jeszcze Ci coś zostanie na rozdanie to będę wiedziała gdzie się zgłosić

Czytam teraz, że kilka serbów Ci wypadło, aż się zaczęłam znowu bać o swoje, które wiatr mi dwukrotnie w czasie burz podwinął do samej ziemi, ale na razie nie dają objawów uśmiercenia, a stało się to jakiś miesiąc temu, to pewnie już coś by było widać.
Na szczęście mam już tam nawadnianie i chyba to je ratuje.

moje serby kopane dość późno, pewnie dlatego... trudno, będę uzupełniać jesienią..
Typografia ogrodu 16:11, 11 sie 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Świetne te betonowe dekoracje, powinnaś robić je zarobkowo, bo chętnych na pewno by nie brakowało!

z tymi chętnymi to rożnie bywa... próbowałam z wieńcami właśnie i to nie takie łatwe tych chętnych znaleźć.

a beton ni każdemu sie podoba - wiadomo to dość specyficzny materiał. Ja jak wyciągnęłam z formy te świeczniki w zeszłym roku, to też zastanawiałam się czy to ładne - teraz już wiem - dla mnie ładne.
Ogród, a najlepiej piękny ogród - jak się do tego zabrać? 15:52, 11 sie 2015

Do góry
Kamajla napisał(a)

Moje teraz mają kłosy. W tamtym roku też miały. Kiedy się wysiała nie mam pojęcia, nie zdawałam sobie sprawy, że wiosną wyrosną mi siewki i to w takiej ilości. Mogę Ci przecież kilka wysłać

Miło z Twojej strony
Ale jeszcze dam trochę czasu tej swojej, może jeszcze zakwitnie, skoro Twoja też kwitła kilka miesięcy od posadzenia, a jak nie i jeszcze Ci coś zostanie na rozdanie to będę wiedziała gdzie się zgłosić

Czytam teraz, że kilka serbów Ci wypadło, aż się zaczęłam znowu bać o swoje, które wiatr mi dwukrotnie w czasie burz podwinął do samej ziemi, ale na razie nie dają objawów uśmiercenia, a stało się to jakiś miesiąc temu, to pewnie już coś by było widać.
Na szczęście mam już tam nawadnianie i chyba to je ratuje.
Ogród, a najlepiej piękny ogród - jak się do tego zabrać? 15:45, 11 sie 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Kamila a pamiętasz kiedy ona kwitnie i się wysiewa, bo moje 5 szt. bardzo fajnie rośnie, ale żadnych kłosów nie wypuszczają, wcale bym się nie obraziła jakbym mogła ze swoich w przyszłym roku nowe sadzonki porobić.

Moje teraz mają kłosy. W tamtym roku też miały. Kiedy się wysiała nie mam pojęcia, nie zdawałam sobie sprawy, że wiosną wyrosną mi siewki i to w takiej ilości. Mogę Ci przecież kilka wysłać
Ogród, a najlepiej piękny ogród - jak się do tego zabrać? 15:40, 11 sie 2015

Do góry
Kamajla napisał(a)

tak to ten faktycznie świetnie wygląda. Jak coś, to pamiętaj, że u mnie buchanani pod dostatkiem, podzielę się

żurawki mimo słońca wyglądają świetnie, pojedyncze przypalone listki obrywam.

Kamila a pamiętasz kiedy ona kwitnie i się wysiewa, bo moje 5 szt. bardzo fajnie rośnie, ale żadnych kłosów nie wypuszczają, wcale bym się nie obraziła jakbym mogła ze swoich w przyszłym roku nowe sadzonki porobić.
Typografia ogrodu 15:36, 11 sie 2015

Do góry
Świetne te betonowe dekoracje, powinnaś robić je zarobkowo, bo chętnych na pewno by nie brakowało!
Typografia ogrodu 13:42, 11 sie 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
moja córa przeszła przez etap różowego, ale teraz ulubione kolory to granatowy, biały i seledynowy.
Nie ma mowy, że zaakceptuje takie ubranie jak ja jej przygotuję, zawsze sama grzebie w szafie - czasami wychodzą z tego ekscentryczne zestawy, ale co tam, pozwalam jej na to

starsza też ubiera się raczej sama... oczywiscie etap sukienkowy trwa. z różem nie jest u niej najgorze może to przez to ze doskonale wie, że mama go nie cierpi a ja i tak sie cieszę jak widze ja w sportowej wersji ciekawe jaka będzie kiedyś...
Odcienie zieleni 11:47, 11 sie 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Mi się wydaje, że klon Globosum

Tez tak mi się wydaje
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies