Kamila a pamiętasz kiedy ona kwitnie i się wysiewa, bo moje 5 szt. bardzo fajnie rośnie, ale żadnych kłosów nie wypuszczają, wcale bym się nie obraziła jakbym mogła ze swoich w przyszłym roku nowe sadzonki porobić.
wszystko zależy co chcesz z nimi dać. u mnie bronzita położyłaby się na innych roślinach, a Buchanani wystaje do góry ponad nimi (przy czym musiałam ją trochę ciachnąć, bo też zaczęła mi się już rozłazić i zasłaniać wrzosy i cyprysiki). Lubię buchanani, zwłaszcza w słoneczne poranki.
Moje teraz mają kłosy. W tamtym roku też miały. Kiedy się wysiała nie mam pojęcia, nie zdawałam sobie sprawy, że wiosną wyrosną mi siewki i to w takiej ilości. Mogę Ci przecież kilka wysłać
Miło z Twojej strony
Ale jeszcze dam trochę czasu tej swojej, może jeszcze zakwitnie, skoro Twoja też kwitła kilka miesięcy od posadzenia, a jak nie i jeszcze Ci coś zostanie na rozdanie to będę wiedziała gdzie się zgłosić
Czytam teraz, że kilka serbów Ci wypadło, aż się zaczęłam znowu bać o swoje, które wiatr mi dwukrotnie w czasie burz podwinął do samej ziemi, ale na razie nie dają objawów uśmiercenia, a stało się to jakiś miesiąc temu, to pewnie już coś by było widać.
Na szczęście mam już tam nawadnianie i chyba to je ratuje.