Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu ma być ogród :)

Tu ma być ogród :)

Toszka 22:20, 11 sie 2015

Ilonko, a ile maja twoje apache? Ile czasu je masz?
inag 22:25, 11 sie 2015

Sadzone były jesienią zeszłego roku jako sadzonki wielkości Twoich
Toszka 23:25, 11 sie 2015

Ech to dzieciuchy jeszcze...pierwszy sezon w zasadzie...
pytam bo interesuje mnie ich faktyczny gabaryt, a ten mozna ocenic dopiero u 3-4 latków. Miałam falstart z Apache (kupiony w znanym, szanowanym centrum ogrodniczym), który to w 3 roku okazał się być zwykłym Zebrinusem...spokojnie, twoje widać, że mają zupełnie inny pokrój
lindsay80 00:46, 12 sie 2015

inag napisał(a)
Apache dla Ciebie Fotka z telefonu. Co jest z tyłu grzecznie proszę nie patrzeć

Dzięki Kochana te zdjęcia upewnily mnie, że to pieknotki będą!
A swoją droga Twój ogród jeszcze wiele tajemnic przed nami kryje...
Cos mi sie wydaje, ze bedziesz dozowac nam emocje
inag 01:05, 12 sie 2015

Emocje to mi dozuje mój kret A ta rabata jest z przodu od strony wjazdu do garażu. Tylko kilka metrów od tych donic z bukszpanami. Pokazywałam ją już ale zbytnio się na niej nie skupiam ze względu na jej szpetotę Mam już plan remontu na wiosnę. Przez zimę muszę jeszcze go doszlifować
Z apache jestem bardzo zadowolona. Nie żałuję zakupu. Ty też będziesz. Zauważyłam, że u mnie długo stały w miejscu i ani drgnęły. Jak zaczęłam obficie podlewać to szaleją więc chyba lubią wilgoć z moich obserwacji..
Iwk4 01:07, 12 sie 2015

Piękna ta trawka. Nie spotkałam takiej
inag 01:13, 12 sie 2015

Toszka napisał(a)
pytam bo interesuje mnie ich faktyczny gabaryt, a ten mozna ocenic dopiero u 3-4 latków. Miałam falstart z Apache (kupiony w znanym, szanowanym centrum ogrodniczym), który to w 3 roku okazał się być zwykłym Zebrinusem...spokojnie, twoje widać, że mają zupełnie inny pokrój

No maluchy to fakt Podobno gigantami nie będą. Mają rosnąć bardziej zwarcie,kępkowo ale jak będzie to zobaczymy.. Szczerze powiedziawszy na to liczę. Ja swoje zamówiłam z jesiennej wyprzedaży z allegro. Pomimo, że z zamawianiem roślin przez internet mam złe doświadczenia to te sadzonki przyszły naprawdę rewelacyjne. Mam nadzieję, że tak jak piszesz, nie okażą się zebrinusami...
inag 01:14, 12 sie 2015

Iwk4 napisał(a)
Piękna ta trawka. Nie spotkałam takiej

Trzeba przyznać, że chyba jest ba Ogrodowisku mało popularna..
magdaw 08:06, 12 sie 2015

dziewczyny a ja tak wrócę do nawadniania . U mnie nie ma jeszcze choć wszystko przygotowane aby w przyszłości było (mam przepusty pod kostką brukową) jak szefowa kazała i mam studnię płukaną z której już teraz podlewamy ale powiedz Lindsay czy ktoś wam zaprojektował rozmieszczenie tryskaczy na trawniku czy sami myśleliście? ja po przeczytaniu wątków o nawadnianiu dałam je mężowi do studiowania - pewnie zrobi to zimą bo już ma dość podlewania... ale jakoś mnie to przeraża...
lindsay80 08:18, 12 sie 2015

Toszka napisał(a)

Tam gdzie ja kupowałam obok siebie stały Apache i Zebrinusy i one jeszcze jako niewielkie rośliny maja zupełnie inny pokrój.
Następnym razem trafisz lepiej, o ile po tej przygodzie całkiem się do pasiakow nie zrazilas.
Robią się chyba coraz bardziej popularne, ja widzialam je już w kilku szkółkach.