Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 13:12, 06 mar 2020

Do góry

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 13:08, 06 mar 2020

Do góry
A tu zaskoczę wszystkich zazdroszczących mi konsekwencji. Kropka przyjechała ze schroniska z ....... Kreską

I takie dwie schroniskowe perełki teraz mi głowę zawracają. Na szczęście panny się polubiły i są nierozłączne. Jutro minie 2 tygodnie, gdy są z nami.

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 13:02, 06 mar 2020

Do góry
U mnie wiele się ostatnio dzieje - remontowo, zdrowotnie, "zawodowo" i .... o tym za chwilkę.
Ogród zszedł na plan boczny, choć coś w nim robię również. Może w weekend zrobię jakieś fotki.

Nie chciałam zapeszać, ale już mogę przedstawić co mnie miedzy innymi absorbuje ostatnio. Pamiętacie naszą psinkę Funie, która odeszła w lipcu po ciężkiej chorobie. Minęło już troszkę czasu i "dojrzeliśmy" do decyzji, że jesteśmy gotowi na nowego członka rodziny EM wieczorem powiedział, że poszukajmy, weszłam na stronki schronisk w okolicy i takiego kundelka wypatrzyłam Wiele osób często mi pisze, że jestem konsekwentna i chyba jest coś na rzeczy Serducho mocniej zabiło i taka Funia II jest u nas - przedstawiam Kropkę.

Ja i mój ogródek, a może ogród 12:43, 06 mar 2020

Do góry
Znalazłam tańsze takie. Zdjęcie poglądowe korony. I co myślicie????

Ogród Cioci cz. 3 12:36, 06 mar 2020

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)

U mnie wieje i leje co chwilę. Tuje mam nietknięte.
Piękne te iryski, miałam kilka lat temu, ale znikły. Pewnie mi się nornice za nie zabrały, a przecież dokarmiam je regularnie różowymi granulkami.
Przetacznik kłosowy (Veronica spicata) 12:29, 06 mar 2020

Do góry
Czy ktoś mógłby mi pomóc w identyfikacji tego przetacznika? Chciałam dokupić go więcej ale nie wiem jaka to odmiana. Mam zapisane odmiany które kupiłam, ale nie pamiętam gdzie je sadziłam. Jest to któraś z tych odmian:
Atomic Red Ray
Eveline
Bubblegum Candles
Rotfuchs
Może ktoś rozpoznaje odmianę?

W moim małym ogródeczku - Dorota 12:29, 06 mar 2020

Do góry
Z fiołków i hortensji zrobię jakąś dekorację w domu, zaraz się za nią wezmę, bo za dużo tych doniczek mi wszędzie stoi.

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 12:29, 06 mar 2020

Do góry
Kokesz napisał(a)
Anitka, czy twoje cyprysiki nana gracilis też mają susz w środku tak jak tuje? Wczoraj wszystko wyczyściłam ale gałązki w środku trochę gołe po tym czyszczeniu, czy one zarosną? Od ubiegłego roku maluchy urosły ale pokrój mają luźniejszy nawet bałam się, że gdyby spadł śnieg to mógłby je połamać bo kruche są. Czy Ty swoje przycinasz?

Mają, ale nie wiele, bo opada co roku. Teraz, gdy podrosły i gałęzie są luźniejsze
- opada. Nieraz troszkę potrząsnę. Nie zarastają, gałęzie od środka są gołe. Ale z zewnątrz tego nie widać u mnie. Ja mam posadzone w mocnym cieniu. Przycinałam na początku, teraz czasu zwykle na nie mi brakuje. W sumie to niewiele uwagi im poświęcam, rzekłabym nawet, że wcale.

Tak jest w środku po rozchyleniu gałęzi.

A tak na zewnątrz.

Nowocześnie z różAnką :D 12:25, 06 mar 2020

Do góry
Johanka77 napisał(a)
No jaka lista zakupów!
znowu naszło mnie na róże i będą roszady
Melduję że trawnik dostał już papu
A kanny w domu szaleją, niestety zimą była taka że w garażu już zaczęły rosnąć...

W tym roku pójdą do gruntu, nie mam czasu ich podlewać na tarasie i wogole nie kwitly. Obym w tym roku wkoncu zobaczyła ich kwiaty
W moim małym ogródeczku - Dorota 12:24, 06 mar 2020

Do góry
ElaS napisał(a)
Dorotko,
pisz, pokazuj, siły czerpię z Twojego ogrodu.
Smaczków, ogrodowych didaskaliów
Jak miło no to pokażę moją zakupioną wiosnę. Na razie w zakupowym pudle, ale pogoda pokrzyżowała mi plany.
Bratki mają być do ogrodu, ale jest takie zimno, że postanowiłam ich nie katować taką temperaturą i zimnym deszczem. Większość bratków jest pachnąca.

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 12:21, 06 mar 2020

Do góry
mira napisał(a)
Mam sporo do nadrobienia - widziałam że opisywałaś ogrody - będzie fajna lektura i już dziękuję za nie.

Dodałam ostatnio relacje z Kuby i ogrodu Orchidarium Soroa.

https://www.ogrodowisko.pl/watek/4043-kuba?page=7

Podmiejski ogródek 12:08, 06 mar 2020

Do góry
kwartet napisał(a)
Zasugeruj młodemu kopanie w tym miejscu bunkra.Będzie jak znalazł
Przesyłam rozweselacze

Jak nazywa się ta roślina ze srebrzystymi liśćmi?
Początki nowej grządki 12:07, 06 mar 2020

Do góry
Ot, wychodzi, jak posty czytam
Wszystko przecież napisałaś w pierwszym poście
Ale trochę podrążę temat.

Napisałaś, że rabata ma szerokość 2-3m, ale patrząc na to zdjęcie, to na oko oceniam, że w najwęższym miejscu ona ma ok. 1m głębokości.

Olezia napisał(a)

Wystawa południowa, to znaczy, że ulica jest od północy, tak? (upewniam się, bo wystawa jest często mylona z kierunkiem)
Ogród Anety 11:35, 06 mar 2020

Do góry
alis napisał(a)

Witaj Anetko, nie będę oryginalna -piękny ogród. Czy możesz mi powiedzieć w jakiej odległości od szmaragdów masz posadzone śliwy pissardii, też mam taką samą, ale nie wiem ile miejsca potrzeba jej żeby nie właziła do sąsiadów. Będę wdzięczna za odpowiedź.

Witaj, możesz mi zdradzić jaka to konkretnie odmiana tawuły japońskiej i jak wysoko rośnie?. Piękna ta rabata

Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 11:27, 06 mar 2020

Do góry
malgol napisał(a)

A ja cos nie mam do niech szczęścia Posadziłam rok temu i śladu po nim nie ma...zraziłam się

Oj, szkoda, mi jeden zniknął w niewiadomych okolicznościach ale dwa pozostałe mają się świetnie. Nie wiem od czego to zależy...
To moje ciemierniki z zeszłego roku

Bylinowa łąka 11:01, 06 mar 2020

Do góry
Gosialuk napisał(a)
Sylwia namówiła mnie skutecznie. I oto efekty

Gosiu a mnie ta wpadła w oko, gdzie mogę ja kupić i co za ona?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies