Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ren133"

Mój ogród pod górkę... 20:24, 18 lis 2015

Do góry
ren133 napisał(a)
Kasiu
Czy ja dobrze widzę, ze gaura cały czas u Ciebie kwitnie? Podoba mi się ona ale nie wiem jak z nią jest w praktyce? Jesteś z niej zadowolona?

Dobrze widzisz - kwitnie Gaura u mnie pierwszy sezon i do tej pory jest ładna, zobaczymy jak przezimuje.
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 20:24, 18 lis 2015

Do góry
Kacha123 napisał(a)

Remont salonu

A mi się wydawało, że kuchnię planowalaś remontować ... coś pomieszłam ...
Mój ogród pod górkę... 20:21, 18 lis 2015

Do góry
Kasiu
Czy ja dobrze widzę, ze gaura cały czas u Ciebie kwitnie? Podoba mi się ona ale nie wiem jak z nią jest w praktyce? Jesteś z niej zadowolona?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 20:19, 18 lis 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

Tak suuuuper dziewczyny Remont kuchni?

Remont salonu
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 20:16, 18 lis 2015

Do góry
Kacha123 napisał(a)
Jakie super koleżanki! Pozazdrościć! Jak coś, mam wiosną remont do zrobienia

Tak suuuuper dziewczyny Remont kuchni?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 20:01, 18 lis 2015

Do góry
jankosia napisał(a)
Tylko ostrzegam, że moja wkrętarka wkręca 4 do 5 wkrętów i musi się ładować pół godziny Więc albo szykuj się na parę godzin pogaduch albo może Romek Krysiny coś pożyczy No, ale to już ty się musisz uśmiechnąć

Takiego sprzętu to u mnie dostatek
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 19:51, 18 lis 2015

Do góry
Sebek napisał(a)
Ileż tu mądrości można doczytać

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 19:50, 18 lis 2015

Do góry
jankosia napisał(a)

Krysia czekaj, nie bądźby takie łatwe, wynegocjujmy coś w zamian. Może kawę albo jakie ciacho? Hmm?

Może być kawa z ciastkiem
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 19:47, 18 lis 2015

Do góry
Krys napisał(a)
Zrobimy Ci z Moniką drewniany,chcesz palety wiem gdzie są szkoda,że dzisiaj wieje

Hi hi hi ... jak dobrze jest mieć takie koleżanki
Jak nie znajde u siebie to chcę
Dam Ci jutro znać
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 19:45, 18 lis 2015

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Co Ty się tak kobieto tego kompostownika wzbraniasz......cztery palety ustawione w kwadracie i związane do kupy drutem i już jest bez zbijania 10 minut roboty i jest....Renia taki sobie zrobiła i egzamin zdał.....ja też mam z palet tylko skręconych bo większy mi był potrzebny.....a ile na nawozach zaoszczędzisz to na remont lub rośliny zostanie.....palety nieraz do oddania za free na budowach leżąDecyzja i działaj

Palet muszę poszukać i działam ... jak eMowi powiem, że jankosia chce mi pomóc kompostownik złożyć ... to myślę, że nie będe musiała dlugo czekać
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 19:42, 18 lis 2015

Do góry
Krys napisał(a)

Renia myślisz,mowisz ,masz niedaleko do mnie.
Ja ponieważ ostatni tydzien jeżdżę prawie ciężarówką to nagromadziłam sporo worków z liśćmi i ucieszyli sie zamiatacze jak pozbyli sie worków koło dworca a teraz z zaciekawieniem poczytałam co dalej mam zrobić o ile mi dzisiaj nie wywieje tych liści,kupuje tez jutro mocznik
Ja głosuje za drewnianym,obsadzisz na wiosnę bluszczem i bedzie ok,a nawet gdziesz widziałam posadzone dnie,pieknie kwitnące na kompostowniku
o kurcze oby mi dachu nie porwało

To już mam trzecią garść kompostu ... suuuper
Ale z Ciebie obrotna babka ... ja do lasu latam zbierać liście ... a Tobie na pakę ładują już w workach
Może będzie i drewniany bo okazuje się, że za drewutnią zbyt mało miejsca mam jednak na kompostownik
Pozdrawiam cieplutko
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 19:26, 18 lis 2015

Do góry
jankosia napisał(a)
Popieram nawigatorkę. A jak coś to wezmę piłę, wkrętarkę i przyjadę pomóc. Dopiero co zmajstrowałam sobie nowy pojemnik na same liście- nudzi mi się już zbieranie próchnicy liściowej z lasu Mąż przyjechał, pokręcił głową i jak tu któraś z dziewczyn napisała "aaa, to o coś takiego ci chodziło, to trzeba było powiedzieć bym zrobił"

... muszę poszukać palet
Ach ci nasi eMowie
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 19:23, 18 lis 2015

Do góry
Tess napisał(a)
O matulu! przeczytałam(!) chyba ze trzydzieści stron. Wyedukowałam się w kompoście i kpompostowaniu.

Ale kompostownik pewnie już masz?
A ja tylko gadam ... muszę w końcu wziąć się do roboty
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 19:20, 18 lis 2015

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Renua sama zbijesz sobie kompostownik.ustawisz na plaskim terenie,zbijesz kantowkami jak u mnie i w pol godziny gotowe.

Ja wiem, że jak się ma takie zdolności jak Ty ... to wszystko jest proste
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 19:12, 18 lis 2015

Do góry
popcorn napisał(a)
Cała zima przed Wami!

eM zaplanował sobie, że zrobi pokoik na strychu ... a ja remont sypialni (zarządziłam oczywiście) więc ... czasu będzie mało na inne sprawy, w tym wybudowanie kompostownika
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 19:09, 18 lis 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

A ten woreczek kompostu to jaki duży? ... może znajdzie się jakaś chętna duszyczka i sprzeda mi nieco tego złota? ... co bym mogła sobie herbatkę zrobić

Renia myślisz,mowisz ,masz niedaleko do mnie.
Ja ponieważ ostatni tydzien jeżdżę prawie ciężarówką to nagromadziłam sporo worków z liśćmi i ucieszyli sie zamiatacze jak pozbyli sie worków koło dworca a teraz z zaciekawieniem poczytałam co dalej mam zrobić o ile mi dzisiaj nie wywieje tych liści,kupuje tez jutro mocznik
Ja głosuje za drewnianym,obsadzisz na wiosnę bluszczem i bedzie ok,a nawet gdziesz widziałam posadzone dnie,pieknie kwitnące na kompostowniku
o kurcze oby mi dachu nie porwało
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 18:27, 18 lis 2015

Do góry
popcorn napisał(a)
w zasadzie to rozmiar maksymalny i ze 3 sztuki od razu. To się cholerstwo mega szybko zapełnia
Ale dużo taniej Ci wyjdzie jak Emuś się postara i zrobi; mój paletowy planuję od środka obić grubą folią i powinno pomóc

Wiem, że taniej ... ale co zrobić jak czasu brakuje?
Od nowa ... na przekór wszystkim 15:13, 18 lis 2015

Do góry
iwka napisał(a)
Mam taką piłkę właśnie, ale na razie jeszcze córka używa

Chciałam próbować w takiej gumowej do skakania, ale obawiałam się ze stracą kształt właśnie i odpuscilam.

żarówkę właśnie zalałam wczoraj, peknieta byla delikatnie wiec tasmą wzmocnilam, tak samo zrobilam z pekniętym kloszem

Pomysłowa i pracowita z Ciebie żabka
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 15:03, 18 lis 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

O widzisz
I taka informacja od osoby, która to już wypraktykowała jest dla mnie cenna
Czyli radziłabyś mi kupić plastikowy?
w zasadzie to rozmiar maksymalny i ze 3 sztuki od razu. To się cholerstwo mega szybko zapełnia
Ale dużo taniej Ci wyjdzie jak Emuś się postara i zrobi; mój paletowy planuję od środka obić grubą folią i powinno pomóc
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 14:55, 18 lis 2015

Do góry
jankosia napisał(a)
Renia, ja też mam deficyt, ale jakby Ci było potrzeba tak niewiele to Ci mogę dać No chyba, że na wiosnę to wtedy będę miała przerzucany ten co przerzucałam w zeszłym tygodniu. Gdyby nie suche lato już byłby do użycia a tak...

Ja planuję ruszyć z herbatką na wiosnę
Chętnie się do Ciebie uśmiechnę o garstkę kompostu w kwietniu/maju
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies