Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

ren133 18:27, 18 lis 2015

popcorn napisał(a)
w zasadzie to rozmiar maksymalny i ze 3 sztuki od razu. To się cholerstwo mega szybko zapełnia
Ale dużo taniej Ci wyjdzie jak Emuś się postara i zrobi; mój paletowy planuję od środka obić grubą folią i powinno pomóc

Wiem, że taniej ... ale co zrobić jak czasu brakuje?
popcorn 18:28, 18 lis 2015

Cała zima przed Wami!
nawigatorka 18:32, 18 lis 2015

Renua sama zbijesz sobie kompostownik.ustawisz na plaskim terenie,zbijesz kantowkami jak u mnie i w pol godziny gotowe.
Tess 18:35, 18 lis 2015

O matulu! przeczytałam(!) chyba ze trzydzieści stron. Wyedukowałam się w kompoście i kpompostowaniu.
jankosia 18:37, 18 lis 2015

Popieram nawigatorkę. A jak coś to wezmę piłę, wkrętarkę i przyjadę pomóc. Dopiero co zmajstrowałam sobie nowy pojemnik na same liście- nudzi mi się już zbieranie próchnicy liściowej z lasu Mąż przyjechał, pokręcił głową i jak tu któraś z dziewczyn napisała "aaa, to o coś takiego ci chodziło, to trzeba było powiedzieć bym zrobił"
Krys 19:09, 18 lis 2015

ren133 napisał(a)

A ten woreczek kompostu to jaki duży? ... może znajdzie się jakaś chętna duszyczka i sprzeda mi nieco tego złota? ... co bym mogła sobie herbatkę zrobić

Renia myślisz,mowisz ,masz niedaleko do mnie.
Ja ponieważ ostatni tydzien jeżdżę prawie ciężarówką to nagromadziłam sporo worków z liśćmi i ucieszyli sie zamiatacze jak pozbyli sie worków koło dworca a teraz z zaciekawieniem poczytałam co dalej mam zrobić o ile mi dzisiaj nie wywieje tych liści,kupuje tez jutro mocznik
Ja głosuje za drewnianym,obsadzisz na wiosnę bluszczem i bedzie ok,a nawet gdziesz widziałam posadzone dnie,pieknie kwitnące na kompostowniku
o kurcze oby mi dachu nie porwało
ren133 19:12, 18 lis 2015

popcorn napisał(a)
Cała zima przed Wami!

eM zaplanował sobie, że zrobi pokoik na strychu ... a ja remont sypialni (zarządziłam oczywiście) więc ... czasu będzie mało na inne sprawy, w tym wybudowanie kompostownika
ren133 19:20, 18 lis 2015

nawigatorka napisał(a)
Renua sama zbijesz sobie kompostownik.ustawisz na plaskim terenie,zbijesz kantowkami jak u mnie i w pol godziny gotowe.

Ja wiem, że jak się ma takie zdolności jak Ty ... to wszystko jest proste
ren133 19:23, 18 lis 2015

Tess napisał(a)
O matulu! przeczytałam(!) chyba ze trzydzieści stron. Wyedukowałam się w kompoście i kpompostowaniu.

Ale kompostownik pewnie już masz?
A ja tylko gadam ... muszę w końcu wziąć się do roboty
sylwia_slomc... 19:23, 18 lis 2015

Co Ty się tak kobieto tego kompostownika wzbraniasz......cztery palety ustawione w kwadracie i związane do kupy drutem i już jest bez zbijania 10 minut roboty i jest....Renia taki sobie zrobiła i egzamin zdał.....ja też mam z palet tylko skręconych bo większy mi był potrzebny.....a ile na nawozach zaoszczędzisz to na remont lub rośliny zostanie.....palety nieraz do oddania za free na budowach leżąDecyzja i działaj