Elunia brzozy są piękne, ale dalej od domu tak jak u Ciebie
Za dużo liściorów to też nie fajne, czuje się brak estetyki i bałagan wokół domu jest, a doobrenbosy kocham bezgranicznie
a
tu wkładka z jaopońską formą
Moja jodła kalifornijska Silberlocke dopiero w tym roku walnęła spory przyrost . Jest u mnie 4 rok i rosła w bardzo ślimaczym tempie.
Podobnie zresztą jak jodła górska Compacta.
Chyba delikatny przymrozek był...,bo przez okno po 8-ej trawa wyglądała na przybieloną.Ale do ogrodu wyszłam o wiele później i już żadnych oznak nie byłoAle przed domem begonie w doniczkach przetrwały i chryzantemkom też nic
Wczoraj poznosiłam już na taras wszystkie doniczki z rozchodnikami ,a pelargonie i inne wrażliwce zniosłam już do piwnicy.Zaczęłam też chować część bibelotów.Szkoda, że ogródkowy sezon się kończy...ale lubię też cieszyć się tymi wszystkimi roślinkami wiosną od nowa Ale póki co jeszcze teraz są przyjemne widoczki w ogrodzie.Wczoraj dokupiłam małych chryzantamek w Biedrze i jeszcze nawtykałam w opustoszałe doniczki po sezonowych,już wyrzuconych kwiatach.
Bardzo dobrze. Jest ślicznie. Bartki mogą jeszcze długo wytrzymać.
Ja mam zółte. Ale Twoje zestawienie ładniejsze.
Rozplenica rubrum ładnie się prezentuje na rabacie.
Klony śliczne. Mój w tym roku nie urósł. Chyba stanowisko mu nie pasuje. Jak wiosną nie ruszy z kopyta to wyląduje na kompoście.
Ta dalia jest fioletowa czy bordowa?
A u mnie w tym roku wszystko większe i więcej.Nowy warzywnik sprawdziła się dużo lepiej.
Oj wybaczyłam , wybaczyłam sikoreczkom złodziejstwo.
Ale rano dziś znowu zaglądały.chyba im smakowały.A może przylatuj ze mną się witać ?
Chryzantemki są piękne.Ja już mam 10.Zobaczymy jak te młode przezimują .
No ale takich wielgachnych jak twoje to nie mam.
I to one jako ostanie zamykają sezon swoimi pięknymi barwami, kwitnieniami.
A może nie, one...może ciemierniki..Wszak już mają pąki
Jak tam W Chełmie był przymrozek ??
U mnie był.Rano ,,siwo, oszroniony deko ogród.Jeszcze jutro ma byc chyba większy ??.