Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lindsay80"

Tu ma być ogród :) 09:08, 17 lip 2015

Do góry
nawigatorka napisał(a)

A już myślałam że to nalewka. Ja to produkuje z największą chęcią choć inne produkty tez. dzemow akurat nie bo u nas mało milosnikow

Jeszcze nigdy nalewek nie robiłam, ale kiedyś na pewno się nauczę i będę produkować, bo uwielbiam pigwówkę, malinówkę i wiśniówkę.
A dżemiki u nas schodzą, porzeczkowy akurat dodaję do ciast.
Tu ma być ogród :) 08:44, 17 lip 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Nie samym ogrodem człowiek żyje.
Ja dziś muszę zrobić dżemik i zabutelkować sok z czarnych porzeczek.
A Wy robicie domowe konfiturki?

A już myślałam że to nalewka. Ja to produkuje z największą chęcią choć inne produkty tez.dzemow akurat nie bo u nas mało milosnikow
Czasem słońce czasem deszcz 08:29, 17 lip 2015

Do góry
Kuba napisał(a)
Elata u mnie jest na patelni

a jak z końcówkami jej liści nie masz poschniętych? Ma tam bardzo wilgotno?
Ja mam swoją nadal w doniczkach, ale listki pousychane na końcach, przed posadzeniem muszę wszystko poobcinać, bo źle to wygląda.
Czasem słońce czasem deszcz 08:04, 17 lip 2015

Do góry
urocze masz tawułki, czasami żałuję, że u mnie mało cienia i muszę rezygnować z wielu roślin.
A powiedz czy tą Elatę masz w cieniu, czy dociera do niej trochę słoneczka?
Tu ma być ogród :) 07:50, 17 lip 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)
Uwielbiam jezowki i chetnie zajezówkowałabym sie podobnie jak zatrawkowala na smierć superowe zakupy poczyniłaś. Zawilce Prinz sa bardzo niskie, mam je i maja 30-40 cm a te Whirlwind sa natomaist bardzo wywysokie. Nie popełnij błedy z sadzeniem obok siebie bo Prinza u mnie zza jezowek i róz nie widac....

Do ice swietne, czekam na kolejne Nie wiem czy vertigo to dobry pomysł. Brązy/bordowe w grafitowych donicach u mnie słabo wygladaja - mam rubrum.... Najlepiej wygladaja jasne trawy - frosted curls, amazon, stipa. Ale Ty tu rządzisz.

Marzenka, wiem, że Ty masz dobre oko i jak sobie teraz to próbuje w myślach zwizualizować, do czuję, że masz rację z tymi bordowymi trawami.

Na białe zawilce od początku miałam plan, różowe kupione trochę przy okazji - o tych wysokościach to wiedziałam, ale i tak będę je musiała gdzieś upychać.

Podziwiam Cię za umiejętność znajdowania miejsca dla roślin na małej przestrzeni, ja dopiero zaczynam się tego uczyć, choć miejsca mam sporo, ale z pomysłami gorzej
Tu ma być ogród :) 07:50, 17 lip 2015

Do góry
Nie samym ogrodem człowiek żyje.
Ja dziś muszę zrobić dżemik i zabutelkować sok z czarnych porzeczek.
A Wy robicie domowe konfiturki?

Tu ma być ogród :) 07:39, 17 lip 2015

Do góry
sylllwia napisał(a)

Czy to dzisiejsze zakupy?
Ja też byłam dzisiaj na giełdzie w Tychach
Może się gdzieś mijałyśmy

Tak Sylwia, jeżówki kupione wczoraj, całkiem możliwe, że się mijałyśmy
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:40, 16 lip 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
no ślicznie Ci to wychodzi, rabata z limkami śliczna i krwawniki też. Pokazuj więcej fotek wgłębnika!
A jeżóweczki nazwę znasz? wydaje mi się podobna do mojej, a mam Coconut Lime.
A dziś sobie kupiłam odmianę Butterfly Kisses - zapraszam na fotki u mnie

Dziękuję Edytko
A nazwy jeżówki niestety nie znam.
Oczywiście u Ciebie już byłam
Tu ma być ogród :) 23:36, 16 lip 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
I u mnie musiały pojawić się jeżówki.
Będą na rabacie z Umbrami i bukszpanami.
Szukałam niskiej, kompaktowej odmiany i decyzja padła na Butterfly Kisses z grupy Double & Short.

Czy to dzisiejsze zakupy?
Ja też byłam dzisiaj na giełdzie w Tychach
Może się gdzieś mijałyśmy
Tu ma być ogród :) 22:42, 16 lip 2015

Do góry
BusyBee napisał(a)

No nie wiem jak na giełdzie to niby niedrogo?? - u mnie jeżówki mniej niż 15 zł nie kosztują.....

Bylinowy raj powiadasz...można spróbować. Ja chciałabym jeżówki w mocnym różowym kolorze o dużych kwiatach rosnące dużą kępą do 60 cm np Glowing dream lub Amazing dream. Mają być z daleka widoczne

Obie odmiany fajne, też mam takie miejsce gdzie wysokie też będą mi pasować.
A te swoje miniaturki kupowałam po 5 zł za sztukę
Tu ma być ogród :) 21:00, 16 lip 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Ja jeszcze będę chciała nabyć odmiany Green Jewel i Green Envy, do tej pory w lokalnych szkółkach nie spotkałam i jeśli zdecyduję się na zamawianie w necie to wybiorę chyba Bylinowy Raj - ale to już po powrocie z krótkiego urlopiku.

A co do tych moich jeżówek, to rzeczywiście rozrośnięte, zdjęcie tylko nie oddaje, że one są niziuteńkie, docelowo ta odmiana osiąga 30 cm, a z kwiatem 40 cm.

Padniesz jak dowiesz się jaka cena za sztukę - zgaduj

No nie wiem jak na giełdzie to niby niedrogo?? - u mnie jeżówki mniej niż 15 zł nie kosztują.....

Bylinowy raj powiadasz...można spróbować. Ja chciałabym jeżówki w mocnym różowym kolorze o dużych kwiatach rosnące dużą kępą do 60 cm np Glowing dream lub Amazing dream. Mają być z daleka widoczne
Tu ma być ogród :) 18:19, 16 lip 2015

Do góry
BusyBee napisał(a)

Świetne te jeżówki jeden krzaczek a jaki rozrośnięty to nie jakiś chudy badyl z jednym pąkiem ja też poszukuję jeżówek, ale boję się zamawiać z netu, bo właśnie o jakość mi chodzi.....

A może wiesz gdzie warto zamówić?

Ja jeszcze będę chciała nabyć odmiany Green Jewel i Green Envy, do tej pory w lokalnych szkółkach nie spotkałam i jeśli zdecyduję się na zamawianie w necie to wybiorę chyba Bylinowy Raj - ale to już po powrocie z krótkiego urlopiku.

A co do tych moich jeżówek, to rzeczywiście rozrośnięte, zdjęcie tylko nie oddaje, że one są niziuteńkie, docelowo ta odmiana osiąga 30 cm, a z kwiatem 40 cm.

Padniesz jak dowiesz się jaka cena za sztukę - zgaduj
Tu ma być ogród :) 18:14, 16 lip 2015

Do góry
popcorn napisał(a)
dziękuję może akurat by się udało

I takie podejście mi się podoba
Tu ma być ogród :) 18:11, 16 lip 2015

Do góry
popcorn napisał(a)
poprosze o te instrukcje

W takim razie pozwolę sobie wkleić link do wątku Gosi malkul, bo tutaj przepis autorstwa Magnolii na rozmnażanie jeżówek się pojawił:

https://www.ogrodowisko.pl/watek/976-ogrod-tworze-nowoczesny-czyli-wewnetrzna-walka-jak-nie-zostac-kokoszka?page=999

Tu ma być ogród :) 17:35, 16 lip 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Renia, tyle, że ta rabata jest długaśna, więc chociaż jest ich 14 to w tym roku pewnie spektakularnego efektu nie będzie, ale muszę się już ograniczać z wydatkami na roślinki
Nic to, za rok sobie rozmnoże wg instrukcji Magnolii, o ile mi tych jeżówek ślimaki nie wszamają.
poprosze o te instrukcje
Tu ma być ogród :) 17:24, 16 lip 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Świetne te jeżówki jeden krzaczek a jaki rozrośnięty to nie jakiś chudy badyl z jednym pąkiem ja też poszukuję jeżówek, ale boję się zamawiać z netu, bo właśnie o jakość mi chodzi.....

A może wiesz gdzie warto zamówić?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 16:54, 16 lip 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Kasia, widziałam chyba wszystkie kolory krwawników na giełdzie w Tychach.
Te ciemnoróżowe mi podobają się najbardziej, ale te które widziałam były bardzo wysokie, bałabym się czy się nie powykładają.
Renia te Twoje też takie wysokie?

Paprika jest niska a Red Velvet ma ok 50cm zaś Terrakotta - 60-70cm.
Tu ma być ogród :) 16:53, 16 lip 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Jakieś 20 km, czyli rzut beretem, jak się pojawisz to mnie wcześniej powiadom, zapraszam na kawkę
dziękuję może akurat by się udało
Tu ma być ogród :) 16:17, 16 lip 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Dotarły zawilce

Wooooow!!! Moje były trzy razy mniejsze!!! Ale sklep warty polecenia, mówiłam Super zakupy!

Ile kory, ja piernicze!
Pozdrawiam!!

Musiałam edytować, bo dopiero
dopiero dojrzalam Twoje jezowki i się zachwycilan okrutnie!
Tu ma być ogród :) 15:51, 16 lip 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

Przy takiej ilości jeżówek - efekt murowany ... będzie ślicznie
Wstaw zdjęcia jak już posadzisz plisssss

Renia, tyle, że ta rabata jest długaśna, więc chociaż jest ich 14 to w tym roku pewnie spektakularnego efektu nie będzie, ale muszę się już ograniczać z wydatkami na roślinki
Nic to, za rok sobie rozmnoże wg instrukcji Magnolii, o ile mi tych jeżówek ślimaki nie wszamają.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies