mam mieszane odczucia z korą- na ciężkich glebach, takich co się skawalają na beton w suszy wg mnie jest niezła- dodaje powietrza, rozluźnia warstwę powierzchniową, ogranicza parowanie.
Na piachach tez ogranicza parowanie, ale zakwasza i tak kwaśną ziemię wiele gat pod korą nie daje rady od kwasu. Do tego w korze siedzą chętnie slimaki bezmuszlowe, składają jajka robaki....
Na spadkach kora spływa baardzo -średnie to jest.
Także kora- tak, ale nie zawsze, nie wszędzie.
pchaj nosek, pchaj.
Mój kolor jest w okolicy siódemki... ładny zaraz po farbowaniu. Ale włosy odbarwione jak moje ( nie wiem czy u wszystkich czy nie) nie trzymaja koloru i strasznie płowieją. Do tego nie odbarwiałam do całkiem jasnych bo byłoby to zbyt mocne działanie, więc wracają do tego koloru odbarwienie- lekko ryżego ( nie lubię tego).
Pokażę ten kolor fryzjerce, zobaczymy co powie.
Powiedz, jak się rozmnaża jeżówki z patyka? Dziewczyny mówią, że wiesz
Chętnie dzielę się roślinami z każdym, kto po nie przyjedzie, albo odbierze w jakimś umówionym miejscu. Ale nie wysyłam roślin.
ale masz pamięć- mam studentkę wzornictwa! Dostała się jako druga pod względem ilości punktów!
Juhuuuu!
Jeżówki jak się romznażą- mówisz eMowi- potrzebuję więcej jeżówek. Za dwa miesiące masz.
Urwij/utnij młode gałązki- od kępy na dole, albo rozgałęzienie z pędu. U niektórych też pęd kwiatowy tez się nada , tylko zetnij pączek. I do wody na dwa tygodnie, a potem do doniczki i trzymaj w wilgoci.Jak puszcza nowe listki, zmniejsz podlewanie. Jak da Ci się urwać z piętką z rosliny to od razu do ziemi. Adam często waszdza w ogóle do ziemi od razu, bez trzymania w wodzie.
Pełne odmiany wychodzą w 100 %,zielone też.
Tylko ziemię daj taką neturalną jak do warzyw- źle znoszą kwaśną.
Najlepiej idzie mnożenie wiosną az do teraz,późnym latem i jesienią ciut gorzej
no i mamy problem złapany!
już wiemy że moja tesciowa nie wykonała podstawowych codziennych obowiązków (nie strącała codziennie rano rosy z trawnika i nie kosiła codziennie w dwóch kierunkach).
Aga jestes Wielka