Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :)

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :)

lojalna_ 16:20, 09 lip 2015

A u mnie wczoraj bylo 666

Fajne to 999 Szczesliwe )))))))))
Asisko_2005 18:49, 09 lip 2015

ewakatowice napisał(a)

Eee… ja tam się trzymam.
Dziś byłam w Gliwicach na konsultacjach bo mnie do radioterapii szykują oraz mam ustalony pobyt w szpitalu od 16 lipca na kolejne 18 wlewów.
Daję radę ze sobą ale Konrad ma już wyniki potwierdzające, ze ma wznowę, która rozwija się.
Od dwóch miesięcy rezonans wykazał 100 % wzrostu guza.
Normalnie chce mi się w głębi duszy wyć do Boga a głową walić w mur.
Serce mi dziś pękło

Oj Ewuś, ze też nie doczytałam wczesnie....nie robiłabym u ciebie wpisu o imprezie i wolnej chacie.

Zdrówka kochana, mam nadzieję, ze kolejna chemia ubije dziada na zawsze, trzymaj się.
magnolia 10:54, 10 lip 2015

Konieczki napisał(a)

W książce napisane jest że nie poleca (ale to jest przy glebach piaszczystych. Napisze maila do Pana Witolda i zapytam

mam mieszane odczucia z korą- na ciężkich glebach, takich co się skawalają na beton w suszy wg mnie jest niezła- dodaje powietrza, rozluźnia warstwę powierzchniową, ogranicza parowanie.
Na piachach tez ogranicza parowanie, ale zakwasza i tak kwaśną ziemię wiele gat pod korą nie daje rady od kwasu. Do tego w korze siedzą chętnie slimaki bezmuszlowe, składają jajka robaki....
Na spadkach kora spływa baardzo -średnie to jest.
Także kora- tak, ale nie zawsze, nie wszędzie.
magnolia 10:59, 10 lip 2015

Ensata napisał(a)
Magnolia, wybacz za wpychanie nosa, ale Makulka doniosła, żes oczy masz lazurowe, nie chcesz mokki sobie machnąć? pa, na kolor np 6M. Przepięknie by byłooooo, wzdech. Zaraz miotłą od Gośki dostanę za wpisy

http://www.hairstore.pl/matrix-socolor-beauty-dream-age-farba-przeciw-oznakom-starzenia-sie-wlosow-90ml-p2069.html

jesuuuu, tylko nie patrz na tytuł nizej chcialam kolor pokazać

pchaj nosek, pchaj.
Mój kolor jest w okolicy siódemki... ładny zaraz po farbowaniu. Ale włosy odbarwione jak moje ( nie wiem czy u wszystkich czy nie) nie trzymaja koloru i strasznie płowieją. Do tego nie odbarwiałam do całkiem jasnych bo byłoby to zbyt mocne działanie, więc wracają do tego koloru odbarwienie- lekko ryżego ( nie lubię tego).
Pokażę ten kolor fryzjerce, zobaczymy co powie.

Tess 11:02, 10 lip 2015

Magnolio, jak wyniki?

Powiedz, jak się rozmnaża jeżówki z patyka? Dziewczyny mówią, że wiesz
magnolia 11:14, 10 lip 2015

Tess napisał(a)
Magnolio, jak wyniki?

Powiedz, jak się rozmnaża jeżówki z patyka? Dziewczyny mówią, że wiesz

ale masz pamięć- mam studentkę wzornictwa! Dostała się jako druga pod względem ilości punktów!
Juhuuuu!

Jeżówki jak się romznażą- mówisz eMowi- potrzebuję więcej jeżówek. Za dwa miesiące masz.
Urwij/utnij młode gałązki- od kępy na dole, albo rozgałęzienie z pędu. U niektórych też pęd kwiatowy tez się nada , tylko zetnij pączek. I do wody na dwa tygodnie, a potem do doniczki i trzymaj w wilgoci.Jak puszcza nowe listki, zmniejsz podlewanie. Jak da Ci się urwać z piętką z rosliny to od razu do ziemi. Adam często waszdza w ogóle do ziemi od razu, bez trzymania w wodzie.
Pełne odmiany wychodzą w 100 %,zielone też.
Tylko ziemię daj taką neturalną jak do warzyw- źle znoszą kwaśną.
Najlepiej idzie mnożenie wiosną az do teraz,późnym latem i jesienią ciut gorzej
magnolia 11:15, 10 lip 2015

Mała Gosiu, jak malcy z anginą?
malkul 11:15, 10 lip 2015

agniecha973 napisał(a)
Gosia, a czy twoja teściowa strącała codziennie rano rosę z trawnika i kosiła codziennie w dwóch kierunkach (inne mniej istotne zabiegi pomijam)? Zobacz tu od minuty 8:52 https://www.youtube.com/watch?v=BXj9co7b0Bw

no i mamy problem złapany!
już wiemy że moja tesciowa nie wykonała podstawowych codziennych obowiązków (nie strącała codziennie rano rosy z trawnika i nie kosiła codziennie w dwóch kierunkach).
Aga jestes Wielka
malkul 11:16, 10 lip 2015

magnolia napisał(a)
Mała Gosiu, jak malcy z anginą?

Oliwier już lepiej ale zaczeło się poprawiać dopiero po zmianie antybiotyku. a klara już ok. teraz psocą na ogrodzie
malkul 11:17, 10 lip 2015

magnolia napisał(a)

ale masz pamięć- mam studentkę wzornictwa! Dostała się jako druga pod względem ilości punktów!
Juhuuuu!

/quote]

Wiadomo było Toc to ambitna piękna Panienka Daj jej CMOKI od cici gosi