Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :) 12:21, 29 paź 2019

Do góry
też mam tak położone krawężniki ( na twoim kradzionym zdj 100x30x8 jeśli dobrze pamiętam) u mnie 100x20x6, zrobiłem wykop później kruszywo pod kostkę ( 0-30), piasek (niecały centymetr) dobić wypoziomować na to żwir i gotowe 3 lata i na razie nie narzekam
Zielony zakątek z Antonówką 12:18, 29 paź 2019

Do góry

Kot Stefan - ... dobre było, ale mało ...
Zielony zakątek z Antonówką 12:12, 29 paź 2019

Do góry

Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :) 12:11, 29 paź 2019

Do góry
Edytko nie mam. Resztkami sił chodzę.

Dobrzy ludzie powiedzcie, jak się to robi, to sa krawężniki, jak są umocowane na tym żwirze? Na podsypce cementowej umocowane/chudym betonie, obsypane dookoła żwirem???

Zdjęcie kradzione czyjeś ogrodowiskowe...

Podwórkowa rehabilitacja 12:10, 29 paź 2019

Do góry
ryska napisał(a)
Jesienne donice.
Pelargonie poszły na zimowanie do jednej kastry budowlanej.
Stipa i chryzantemy.

Pozdrawiam

Cudownie zamykasz jesień
Zielony zakątek z Antonówką 12:09, 29 paź 2019

Do góry

Zielony zakątek z Antonówką 11:59, 29 paź 2019

Do góry
Zdjęcia z połowy października:

Zakręcony ogród 11:52, 29 paź 2019

Do góry
DorKa napisał(a)

Z tym powiększaniem to pewne . Jak nie zrobie to i tak powiększę. Już mnie ręcę swędzą
Ty wiesz,że te róże mi przeszły przez myśl ale tylko przez chwilkę Jednak bardziej do nie mówi pojedyncza róża wkomponowana w rabatę niż cała różanka.Choć nie powiem zachwycam się nimi w innych ogrodach nieustannie.
Oto moja jedyna róża w ogrodzie. Kwitnie nieustannie

No myślę, że Twój plan zmieści jakąś róże i też będzie pieknie
Podwórkowa rehabilitacja 11:49, 29 paź 2019

Do góry
ryska napisał(a)

Dziękuję
Stipa i pomidory. Teraz to już ostatnia porcja zerwana i przyniesiona do domu. Są bardzo słodkie i soczyste, lepsze niż w lipcu.
Uwielbiam moja szklarnię.

Ja też uwielbiam Twoją szklarnię. Po owocu ją poznajemy.

Ja też jeszcze swoje jem.
Podwórkowa rehabilitacja 11:36, 29 paź 2019

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Fajne takie porównanie rabaty stipa z chryzantema super, stipa chyba ze wszystkimi bylinami w duecie dobrze gra takie wrażenie mam

Dziękuję, na takim małym terenie jak u mnie to samo miejsce musi być atrakcyjne cały sezon. Jedynie zima odpada, bo niestety nie wcisnęłam zimozielonych i iglaczków na różankę czy do kącika wypoczynkowego. Przedogródek za to i zimą ładny.
Też mi się wydaje, że stipa z wieloma bylinami tworzy zgrane kompozycje.

Ostróżeczki się wysiały, nawet pąki zawiązały. Ciekawe jaki mają stopień wytrzymałości na mróz
Fotka z czerwca....

....i z 25 października.
Zakręcony ogród 11:27, 29 paź 2019

Do góry
Brzozowadziewczyna napisał(a)
Dorcia, dawaj od razu duże koło, mówię Ci z własnego doświadczenia, po co cykać po trochu i tak za rok będziesz powiekszać
Wersja fajna, choć ja przy takim otwarty tarasie (będą barierki?) to cyknęłabym dokoła piękne róże,przy samym tarasie wyższe, potem niższe, podsadzone lawendą No, chyba, że tam słońca brak. Zawsze mi się marzył taras w różach, ale potem zamieszkałam w lesie

Z tym powiększaniem to pewne . Jak nie zrobie to i tak powiększę. Już mnie ręcę swędzą
Ty wiesz,że te róże mi przeszły przez myśl ale tylko przez chwilkę Jednak bardziej do nie mówi pojedyncza róża wkomponowana w rabatę niż cała różanka.Choć nie powiem zachwycam się nimi w innych ogrodach nieustannie.
Oto moja jedyna róża w ogrodzie. Kwitnie nieustannie

A barierka ? Hmm zobaczymy. W przyszłości taras ma być zadaszony wtedy może i barierkę się dorobi.
Ogród bez reguł 11:09, 29 paź 2019

Do góry
Helen - dzięki , choć mam wrażenie, że w tym roku jakoś to słabo wygląda. Dobrze, że ktoś z boku ocenia to inaczej
Dorii - ale że kwaśne? czy tylko smak śliwkopodobny, ale słodkie? Bo wszędzie czytałam, że owoce do konsumpcji i przetworów
Kasiu - no u mnie niedziela była średnia dość, ale i tak coś tam zrobiłam. Już chcę odpocząć . Wsadzę ambrowca i basta, przerwa techniczna . Mogę grzebać w ziemi, póki nie zamarznie, ale już bez napinki. Coś skopać, coś wygrzebać

Dobrego dnia wszystkim! Duuużo ciepła, bo chłodkiem powiało (u mnie + 5C)
Podwórkowa rehabilitacja 11:08, 29 paź 2019

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Stipa, stipa wszędzie i w lecie i jesienią - jest piękna u Ciebie!

Dziękuję
Stipa i pomidory. Teraz to już ostatnia porcja zerwana i przyniesiona do domu. Są bardzo słodkie i soczyste, lepsze niż w lipcu.
Uwielbiam moja szklarnię.
Jeżówkowe-Love 11:07, 29 paź 2019

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Z jeżówkami tymi pełnymi niestety tak bywa, że giną po zimie, Ania (znowu Mała Mi)miała ich dużo, niestety potraciły sie z czasem, te zwykłe różowe sa niezawodne

Edit. Wyobraź sobie miny moich sasiadów z pól jak się do fotek zabierałam na początku, a już jak się kładłam na trawie z aparatem to mieli co myśleć Teraz już się nie dziwią, a myślec sobie mogą co chcą, nie zależy mi

No różnie to bywa z jeżówkami o pełnych kwiatach,może się zdarzyć że po zimie po prostu zgniją (mimo drenażu)
wymagają odmładzania co 2-3lata jeżeli tego nie zrobimy także giną..
jest też cała masa nowych odmian,które jak później się okazuje ..wcale za dobrze nie zimują (słabe sadzonki)

Z mojego doświadczenia mogę tylko napisać że ..jeżeli sadzimy młode,małe sadzonki jeżówek(pełnych) róbmy to możliwie jak najwcześniej,wiosna-lato,jesienią już bym nie sadziła z tego względu ..że mogą nie zdążyć dobrze się ukorzenić-rozrosnąć-wzmocnić przed zimą

Taaa leżenie z aparatem na trawie to jest to moi sąsiedzi pewnie by pomyśleli,że zemdlałam albo coś innego

ale mam takiego jednego wiosennego kwiatka ..leżącego na trawce
Podwórkowa rehabilitacja 11:05, 29 paź 2019

Do góry
anka_ napisał(a)
Chryzantemy w stipie wyglądają wspaniale. A Queen of Sweden i lawenda to już cudeńko. A obiecałam sobie nie wzdychać do róż.
Ja właśnie dzisiaj czyściłam pelargonie i tak się zastanawiałam co z nimi zrobić- na parapet do pokoju czy do piwnicy. Czy te przechowywane przez zimę musza mieć światło?

Niektórzy owijają każdą sadzonkę pelargonii w gazetę i układają ciasno. Wygląda na to, że światło w tym sposobie nie dochodzi.
Moje z nasion porosły kolosy, będę je przycinać przed zimowaniem. Stoją jeszcze na parapecie (kolor biały i łososiowy)na balkonie od północy. Spakowane jak sardynki mam te w kolorze różowym.
Podwórkowa rehabilitacja 10:58, 29 paź 2019

Do góry
Joku napisał(a)
Przeczytałam o samodzielnie wyprodukowanych donicach. Zazdroszczę umiejętności. Na kolor też zwróciłam uwagę.

Jolu to jest raczej zagospodarowanie śmieci. Te moje donice to skrzynki transportowe od części maszyn przemysłowych. Ja je tylko szlifuję, maluję, upiększam
Ostatnio rozmawiałyśmy o powojnikach.
Przedstawiam mój kolejny udany zakup z 2017 roku.
Powojnik alpejski Ruby. Grupa Atragene
Zaczyna kwitnąć w kwietniu, potem powtarza w lipcu i październiku.

kwiecień

październik
Ogród w skali mikro -pączkowanie :) 09:41, 29 paź 2019

Do góry
Absolutnie to nie jest działanie celowe Asiu po prostu altana się stawiała a ja pracowałam ..na wkręty do drewna ...dotarłam do domu o zmroku ..bo ta zmiana czasu plus fantastyczna reforma spowodowały , że wracam z pracy po ciemku

Ale już zaspokajam ciekawość

Ogród w remoncie 08:51, 29 paź 2019

Do góry
Magleska napisał(a)
A może jakieś jarzabki strzeliste ,albo dęby green pilar ,albo buki ,albo świerki takie wąsko rosnące ? ....
W sumie to nie wiem co doradzić .....ale ja bym pewnie jakieś wąskie drzewa dała ....
Po lewej masz Pisardi ,później brzozy ? .......a za sosnami po prawej ? ...to .ta kwaśna rabata ?

Tak dokładnie. Tu widok z perspektywy trawnika z drugiej strony. Ten ohydny domek wiosną zniknie nareszcie. Ja już nawet myślę czy jakiegoś małego lasku tam nie zrobić.

Za drzwiami do ogrodu... 08:46, 29 paź 2019

Do góry
anpi napisał(a)
Nie mam fotek z całego procesu jak wykonywałam to koryto z hypertufy.Jest dużo informacji w internecie.Mi chłopaki zrobili formę z desek.Ciężko było uwolnić...środkowe wypiłowywaliśmy,bo nie były skośne.Chyba lepiej znaleźć pudełka,ja nie miałam o takich wielkościach.Fotki bardzo robocze,brudna robota
Tu w trakcie uwalniania,po trzech dniach wiązania masy.

Potem poszła w ruch szczotka druciana aby wyoblić kanty i podrapać boki,trochę też obstukiwałam młoteczkiem

Zapomniałam pochwalić wygląda na kamienne super wykonanie Aniu
Za drzwiami do ogrodu... 08:41, 29 paź 2019

Do góry
anpi napisał(a)

Ładne te drobiazgi...ogród wygląda fenomenalnie w tym słońcu, ten weekend też zaliczam do udanych. Jedną z rabat udało mi się przywrócić do wyglądu, a do życia przewrócę ją wiosną, najgorsze zrobiłam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies