Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "malkul"

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:54, 05 lip 2015

Do góry
tusiawka napisał(a)
Kupowałam Viwę, w sumie jako dodatek do donic więc tylko 4 sztuki i ani trochę do Twojej nie jest podobna, niska, kwiatostany raczej fioletowe i krótsze.

oooo, to dziwne . ja uwielbiam swoją lawendę za to że nei jest taka mega ciemna przy kwitnieniu bo w tej masie to jednak byłaby za ciemna chmura.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:52, 05 lip 2015

Do góry
makkasia napisał(a)
Gośka trawnik ...czy ktoś ma taki trawnik jak Gośka ? Bo takiego ogrodu drugiego nie znajdziesz ale takiego trawnika też chyba nie!!!

taaaa poczekaj jak zobaczysz zdjecia z dzisiejszego poranaka.
Prawie jak Hiroszima
a ja w psychiatryku
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:51, 05 lip 2015

Do góry
Ensata napisał(a)
Kokoszka, tęsknię, nie godzi się tak znikać

Urlopowaliśmy się ;
A w tym czasie
Trawnik szlag trafił
ecchhhhh
szkoda gadać, calą noc płakałam...
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:51, 05 lip 2015

Do góry
Babka- co racja to racja, wszyscy cięzko pracujemy i wszyscy mamy efekty, widac jak na ogrodowisku ogrody pieknieja w oczach

Joasiu
- to Krzysztofy.

Konieczki- no no, ja się nigdzie nei wybieram , kocham swoje miejsce

Zielona-trawnik był raz nawieziony wczesna wiosną i teraz własnie końcem czerwca.
ale Nasz Pan Trawka zawsze mói ze min. co 2 m-ce powinno się go nawieźć.
Apropo kompementów - to wiemy wszyscy )bo mamy tak samo w głowach i sercach) że pean pochwalny zawsze porządany jesli szczery
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:47, 05 lip 2015

Do góry
Anito- jesny jak komplement bardzo miło czytam to ciągle na nowo
Pamiętam jak pierwszy raz przyjechaalś z jarzminaką dla mnie widzialam w oczach twoje przerażenie (boże jak paskudnie) , ale ja wiedizaam że kiedyśśśś będzie pięknie
Dziękuję za wszystkoCMOK
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:45, 05 lip 2015

Do góry
Shemsi napisał(a)
Przyszłam pogapić się na donice, ale zostanę na dłużej. Jest cudnie, jak marzenie. I do tego morze inspiracji!

Pozdrawiam ciepło!

gapkaj do woli
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:44, 05 lip 2015

Do góry
MirellaB napisał(a)
Bardzo mi się spodobała u Ciebie trawa carex the beatles i też zamawiam na moją nową rabatę

ooo to fajnie, będziesz zawsze z niej zadowolona
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:44, 05 lip 2015

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Wracaj, wpadnij do mnie w sprawie powojnika i świętujemy 1000

https://www.ogrodowisko.pl/watek/5397-typografia-ogrodu?page=196

byłam
Typografia ogrodu 13:10, 05 lip 2015

Do góry
nawigatorka napisał(a)
zakupy dziś symboliczne - I tu prośba do Makul - powojnik kupiłam nieopisany ale mocno wydaje mi się ze to ten Twój Hakuree - potwierdzisz?

jestem
faktycznei wygląda jak Hakuree
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:09, 05 lip 2015

Do góry
waldek727 napisał(a)
Czy ma ktoś z Was przy sobie chusteczki?
Przecież to już piąty dzień.

Waldku wytrzyj oczy i nie mazgaj się! już jestem
Pogubiłam się po drodze... 21:50, 02 lip 2015

Do góry
iwka napisał(a)

szpaler traw?

Jakoś nie jestem przekonana,trzeba by je potem wiązać tak jak to Malkul robi,i łyso by było na wiosnę jak by je później upitolić nie mam na to pomysłu a i tak leszczyna koszmarna u sąsiadów, nie wiem co tam urośnie
Marzenie o nowoczesnym ogrodzie 14:46, 02 lip 2015

Do góry
Witaj Mirelko ja wpadam z rewizytą Już kiedyś u Ciebie byłam ale śladu nie zostawiłam
Przejrzałam wątek od poczatku i powiem za Iwonką, że to co teraz tworzysz jest super w poruwnaniu z tym co było na poczatku Ogrodowisko działa.
Czy widziałaś ogród malkul? Ona ma ogród nowoczesny. Znajdziesz tam zapewne sporo inspiracji
Napisz proszę coś więcej o tym programie, bo w sumie ja szukam coś do zabawy na jesienne i zimowe wieczory

Będę podglądać Twoje poczynania.
Pozdrawiam.
Chaos oswajany 12:42, 02 lip 2015

Do góry
O ja mam donice murowaną tzn murek a w środku ziemia Jak cos to można zobaczyć, ale Malkul to ma super nowoczesne te donice z taka piękna trawą i lawenda i teraz pięknego powojnika posadziła co pięknie się na donicy prezentuje och... ide i ja popatrzeć i powzdychać
Chaos oswajany 12:24, 02 lip 2015

Do góry
To lecę oglądać u Malkul
Chaos oswajany 11:07, 02 lip 2015

Do góry
Shemsi napisał(a)

O rety! Toż to zupełnie nowa koncepcja, w ogóle mi to do głowy nie przyszło. Tylko, że jeśli mają być przy tarasie, to pewnie powinny być murowane? Hm... trzeba przemyśleć.

Dużo będę miała rysowania

no murowane mogą być albo takie jak ma Malkul, z blachy

Kondziowy ogrod cz II 19:14, 01 lip 2015

Do góry
malkul napisał(a)
tak udanego. ciekawam co wybierzesz
dziekuje sam jestem ciekawy co wybiorę
Ogródek Justyny 16:57, 01 lip 2015

Do góry
Justyna_001 napisał(a)
Mam cztery takie szałwie i coś mi się właśnie rozsiało, mogłabyś zobaczyć czy to szałwia czy werbena?

Werbena.
I witam się
A do donic możesz wszystko
Jeśli to słoneczna wystawa, to np. lawendę, jak u Gosi-malkul. Albo carexy z szałwią, jak u Syli. Albo trawy.
Od nowa ... na przekór wszystkim 13:09, 30 cze 2015

Do góry
Pamiętam sytuację, jak dwa lata temu jesienią stwierdziłam, że będę robić nowy trawnik w jednej części podwórka, znajomi i M na czele pukali się w głowę, po co Ci to, przecież masz trawę, zaraz i tak ziele powyrasta, narobisz się tylko. Postawiłam na swoim przekopałam ok. 40 m2, siedziałam nad tym chyba z miesiąc, wybierałam korzenie, kamienie i inne dziadostwo, trawa zaczęła schodzić a ja ją pieliłam. Po dwóch latach, nie jest to idealny trawnik (jak np. Malkul ) ale całkiem inny od tego chwastowiska, które było. Teraz fajnie słyszeć: jaką ty masz fajną trawkę, chyba u siebie też wymienimy
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:01, 29 cze 2015

Do góry
Zielona napisał(a)
Sebek... gdzie Ty widzisz dziury w żywopłociku to ja nie wiem... ale może dlatego, że u mnie buksy sadzone co 40cm, więc obwódki /kiedyś będą zwarte!!!/ na razie wyglądają, jak kibic po walce z wybitym co drugim zębem Twoje to dla mnie ideał.

Bylinowy bajzel powiadasz? Lubię bajzel! Podziwiam Malkul, Magdę70, Magnolię i pozostałe nie-kokoszki, że potrafią oprzeć się kolejnym roślinkom. Ja nie potrafię. Będę miała bajzel

Fajnie, że wróciłeś na włości. Nawet jeśli ogrodowe hortensje w Twojej ocenie marnie wyglądają, to mniemam, że to tylko z tęsknoty za Tobą. Dostana papu i za chwilę machniesz im kwitnące, obfite portrety.

Pozdrawiam.

Marta, te obwódki krwią i złością są odkupione Ich historia rozpoczęła się w 2011 masakrą, którą dopełniła kolejna dostawa słabych sadzonek w 2012 lub 2013-tym... I choć ciągle mam przed oczami idealne angielskie żywopłociki z bukszpanu to zawsze sobie powtarzam, że moje po kilkudziesięciu latach też takie będą Teraz nie mam dostepu do zdjęć, ale świeżo sadzone obwódki z bukszpanów w Anglii wcale nie powalają - co więcej stosujesz podobne odległości sadzenia co oni Jak zwykle profesjonalnie Że też Ci się nie nudzi to perfekcja w podejściu do tematu jakim jest ogród

Ja też podziwiam wiele osób z forum za konsekwencję, ale kiedyś też taki będę W głowie mam plan Ale ja zawsze mam jakiś plan - w bliższej lu dalszej perspetywie czasu

Buziam
W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 21:01, 29 cze 2015

Do góry
kamasja napisał(a)
Przyszłam się przywitać bo chyba jeszcze u Ciebie nie byłam (nie zaznaczyłam)Gosia-Salma-Penelopa Malkul przysłała mnie do Ciebie po inspirki pokojowe dla dziewczyn (13 lat szare, róż i jakieśtam) pisałam u niej. Ty masz podobno najlepsze. Pozdrówka ogrodowiskowe.

Hej Kamasja
Jeśli chodzi o inspiracje wnętrzarskie, to nie mam ich gdzieś zapisanych czy przechowywanych, ale wystarczy poszukać na pinterescie
https://www.pinterest.com/faizahshajrah/teenage-bedroom-ideas/
https://www.pinterest.com/pin/236861261628125589/
https://www.pinterest.com/pin/511651207639597122/
https://www.pinterest.com/pin/532691462152123858/
https://www.pinterest.com/pin/411094272205703446/
Mnóstwo tego
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies