Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Od nowa ... na przekór wszystkim

Od nowa ... na przekór wszystkim

Agatek 10:56, 30 cze 2015

Ech ja lubię grzybki i ten też mi się podoba
i rzeczywiście jak się super rozrosną to mogą być fajne
Iwcia 12:37, 30 cze 2015

A ja się wyłamię. Jakoś tak dla mnie staro to wygląda. Jak reanimacja staruszka.No sorry, takie mam skojarzenie.Usunęłabym
iwka 12:56, 30 cze 2015

Iwcia napisał(a)
A ja się wyłamię. Jakoś tak dla mnie staro to wygląda. Jak reanimacja staruszka.No sorry, takie mam skojarzenie.Usunęłabym

No właśnie, nie masz za co przepraszać, mam takie same odczucia.
Chciałabym ten swój ogród trochę uporządkować, i pójść w bardziej nowoczesne hmmm ... za dużo powiedziane, rabaty.
Na pewno nie będzie on super nowoczesny i minimalistyczny bo za bardzo lubię różne gatunki roślin. Jest też w nim kilka elementów zabudowy, które absolutnie nie pasują do takiego stylu, np. altana, która stoi już ok. 10 lat i pewnie niedługo się rozleci stara piwnica, która wymaga remontu, ale na razie priorytetem jest dom, więc wygląda to tak a nie inaczej.

iwka 13:09, 30 cze 2015

Pamiętam sytuację, jak dwa lata temu jesienią stwierdziłam, że będę robić nowy trawnik w jednej części podwórka, znajomi i M na czele pukali się w głowę, po co Ci to, przecież masz trawę, zaraz i tak ziele powyrasta, narobisz się tylko. Postawiłam na swoim przekopałam ok. 40 m2, siedziałam nad tym chyba z miesiąc, wybierałam korzenie, kamienie i inne dziadostwo, trawa zaczęła schodzić a ja ją pieliłam. Po dwóch latach, nie jest to idealny trawnik (jak np. Malkul ) ale całkiem inny od tego chwastowiska, które było. Teraz fajnie słyszeć: jaką ty masz fajną trawkę, chyba u siebie też wymienimy
rzulieta 13:44, 30 cze 2015

To teraz pismo obrazkowe na potwierdzenie historii
Iwcia 13:47, 30 cze 2015

To gratuluje wytrwałości. Warto słuchać innych ale najlepiej swego serducha. Jeśli czujesz, że to nie to...wywal. Szmaragd w końcu nie jest jakąś perelką,niezbędną do kompozycji tych traw, Kul i samej linii rabat.
rzulieta 13:58, 30 cze 2015

Wiesz co z tymi kulkami to tak jest. Ja dzis probowalam zrobic pod bukszpanem porzadek z zurawkami i przesadzic je bardziej ku srodkowi i nie potrafilam zrobic koła, no ni diabla nie chcialo wyjsc kolo tylko jajo..
iwka 14:03, 30 cze 2015

rzulieta napisał(a)
Wiesz co z tymi kulkami to tak jest. Ja dzis probowalam zrobic pod bukszpanem porzadek z zurawkami i przesadzic je bardziej ku srodkowi i nie potrafilam zrobic koła, no ni diabla nie chcialo wyjsc kolo tylko jajo..

ja robię sobie jak mi potrzeba, taki cyrkiel ze sznurka i patyka
gabriela_kra... 14:19, 30 cze 2015

Linie rabat od krzywików, kule z cyrklem niezła matematyka tutaj

Kochana - wpadniesz do mnie jeszcze na chwilę?
iwka 17:47, 30 cze 2015

rzulieta napisał(a)
To teraz pismo obrazkowe na potwierdzenie historii

edit. znalazłam stary trawnik

przygotowany teren jesień 2013

młoda trawka

2014