No właśnie, nie masz za co przepraszać, mam takie same odczucia.
Chciałabym ten swój ogród trochę uporządkować, i pójść w bardziej nowoczesne hmmm ... za dużo powiedziane, rabaty.
Na pewno nie będzie on super nowoczesny i minimalistyczny bo za bardzo lubię różne gatunki roślin. Jest też w nim kilka elementów zabudowy, które absolutnie nie pasują do takiego stylu, np. altana, która stoi już ok. 10 lat i pewnie niedługo się rozleci stara piwnica, która wymaga remontu, ale na razie priorytetem jest dom, więc wygląda to tak a nie inaczej.
Pamiętam sytuację, jak dwa lata temu jesienią stwierdziłam, że będę robić nowy trawnik w jednej części podwórka, znajomi i M na czele pukali się w głowę, po co Ci to, przecież masz trawę, zaraz i tak ziele powyrasta, narobisz się tylko. Postawiłam na swoim przekopałam ok. 40 m2, siedziałam nad tym chyba z miesiąc, wybierałam korzenie, kamienie i inne dziadostwo, trawa zaczęła schodzić a ja ją pieliłam. Po dwóch latach, nie jest to idealny trawnik (jak np. Malkul ) ale całkiem inny od tego chwastowiska, które było. Teraz fajnie słyszeć: jaką ty masz fajną trawkę, chyba u siebie też wymienimy
To gratuluje wytrwałości. Warto słuchać innych ale najlepiej swego serducha. Jeśli czujesz, że to nie to...wywal. Szmaragd w końcu nie jest jakąś perelką,niezbędną do kompozycji tych traw, Kul i samej linii rabat.
Wiesz co z tymi kulkami to tak jest. Ja dzis probowalam zrobic pod bukszpanem porzadek z zurawkami i przesadzic je bardziej ku srodkowi i nie potrafilam zrobic koła, no ni diabla nie chcialo wyjsc kolo tylko jajo..