Ania kawał dobrej roboty zrobiłaś, podziwiam twoje poczynania w ogrodzie,
Rabata już wygląda ładnie, a jak dojdą detale i kolejne nasadzenia to będzie super.
Ania, jak cię ma nie boleć, jak tyle zrobiłaś!!! wyluzuj troche, bo sie zamęczysz, a zdrówko tylko jedno; teraz juz nie wiem, czy ty pracus, czy pracocholik!
a nawiasem, wszystko idealnie wygląda, szczerze podziwim, siły i konsekwencje
Irenko dzisiaj sobie wolne z pracy wziełam to musialam to wykorzystać, chciałam to dokonczyć bo mnie wkurzało teraz nadają deszcze to musiałam dokończyć
Po prostu tytan pracy z Ciebie, ależ masz samozaparcie, tylko nie przesadź, bo nie będziesz miała siły "łapkami" po klawiaturze stukać
Ciekawi mnie, co tam zaplanowałaś i ostateczny wygląd rabaty, sądząc po reszcie ogrodu, będą ochy i achy
KIedyś powinny być tam serby które wysłonią sąsiada, ekran - półkole z cisa a w nim ściana wodna, , przed ścianą kamienna łezka a w niej żółte kulki bukszpanowe, ale to bardzo odległe plany narazie będzie namiastka ale chciałam żeby już był kształt rabaty zgodny z projektem
Sebek a zauważyłeś że zakole bardziej wybrzuszyłam ja o podlewaniu nie zapominam.. stałam z wężem dzisiaj wieczorem z godzinę, potem M mnie zastąpił...
zaczełam od wykopania większości roślin
potem usunelam kostkę ktora eobiła za obrzerze, przygotowałam ziemię i kijkami wytyczyłam nową linie trawnika
potem zaczeła się zabawa zdejmowałam darń kawałkami i układałam tak by powstała nowa linia trawnika
zabawa trwała troszkę
potem poszerzyłam delikatnie zakole