Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4 "

Ogródek Iwony 13:46, 29 kwi 2015

Do góry
Wszędzie tawuła jest w pełni rozkwitu, u mnie dopiero startuje nieśmiało

Ogródek Iwony 13:41, 29 kwi 2015

Do góry
A teraz dla Ewy jej - moje trawki
Molinia i to, co podejrzewam, ze jest ML :

I moja rozplenica, która udawała nieżywą:

Ogródek Iwony 13:37, 29 kwi 2015

Do góry
A przy tarasie wdzięczy się śliwa wiśniowa Pisardii. Po co ja ją wiosną podcinałam?
Nie wiedziałam wtedy, ze tnie się ją po kwitnięciu, w czerwcu.

Jest młodziutka, dopiero w zeszłym roku przywędrowało to chucherko do mojego ogrodu
Ogródek Iwony 13:33, 29 kwi 2015

Do góry
bdan napisał(a)

Jak na rabatach wszystko podrośnie i trawnik dojdzie, to dopiero będzie super efekt

Nie wiem Danusiu, kiedy to będzie, bo do końca wykańczania gospodarczego o trawie mogę sobie pomarzyć
Ogródek Iwony 13:31, 29 kwi 2015

Do góry
Ala106 napisał(a)
Bardzo ładne tulipany .
Trzymam kciuki za piwonie, mam nadzieję, że Ci zakwitną.
Kolorki w sam raz na ognistą.

To będzie trzeba je oznaczyć i przekopać na ognistą.
Ogródek Iwony 13:31, 29 kwi 2015

Do góry
Śliwka, zaniedbana do zeszłego roku, została jesienią przesadzona, dostała w nogi lepsze podłoże , a pod nie przekompostowany obornik. Ciekawe, czy się w tym roku odwdzięczy?

Startuje też klon Crimson Sentry - nowy nabytek

A tak w ogóle ciekawie wygląda niebo. Z jednej strony pochmurno, z drugiej strony błękit się pojawia. Fotki robione o tym samym czasie, tylko w innym kierunku.
Ogródek Iwony 13:25, 29 kwi 2015

Do góry
Wreszcie u mnie zaczynają kwitnąć grusze. Wszędzie już kwitną, a u mnie dopiero starują Ta pierwsza jest młoda, na drugim zdjęciu kilkuletnia. Rosła samotnie w ogrodzie, nie kwitła, albo kwitła i miała dwie gruszki tylko. M się śmiał, że ją kijami obije i obił. I nie wiem, czy to pomogło, czy fakt, ze dosadziliśmy w zeszłym roku dwie następne grusze. Podobno nie lubią rosnąć samotnie.

Ogródek Iwony 13:19, 29 kwi 2015

Do góry
Jest też tutaj American dream, z daleka świecą na rabacie:

Ogródek Iwony 13:19, 29 kwi 2015

Do góry
Jest jeszcze jedna rabata, nie do końca założona wg planu, czasowa, na którą przesadziłam moje piwonie. To taki eksperyment. Rosły sobie kilka lat i nigdy nie kwitły. Przesadziłam więc je płycej i na słoneczko. Ciekawa jestem, jak się teraz zachowają? Dosadziłam tam kosaćce syberyjskie i tulipany. Właśnie wystartowały:
Princes Irene, są niskie, bynajmniej u mnie, ale śliczne. Pasowałyby na ognistą rabatę :

Ogródek Iwony 13:03, 29 kwi 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Ten sam widok z góry, lepiej widać układ rabat Tam, gdzie teraz leży żwir, będzie kiedyś trawnik

Jak na rabatach wszystko podrośnie i trawnik dojdzie, to dopiero będzie super efekt
Ogródek Iwony 13:02, 29 kwi 2015

Do góry
Te mnie zaskoczyły. Wydawało mi się, że sadziłam w tym miejscu tulipany biało różowe z Benka, a tu są zupełnie inne. Czekam na pozostałe z Benka, kupowałam w jednej paczce, może to ich pomyłka, albo już nie pamiętam, co sadziłam. M wywalił wszystkie kartoniki, zanim spisałam nazwy

Podobają mi się Ciekawe, czy później zmienią kolor ?

Ogródek Iwony 12:56, 29 kwi 2015

Do góry
Kwitnie pierwszy miniaturowy rh, nie znam jego nazwy.

Te tulipanki o nazwie Claudia przesadzałam wiosną, głupota, więcej tego nie zrobię. Mogły ładnie kwitnąć, zrobiły się karłowe, słabo kwitną. Cud, ze w ogóle kwitną
Pączki miały wszystkie, teraz stoją w miejscu.
Ogródek Iwony 12:48, 29 kwi 2015

Do góry
Ten sam widok z góry, lepiej widać układ rabat Tam, gdzie teraz leży żwir, będzie kiedyś trawnik

Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to! 12:43, 29 kwi 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Ewa, moja stipa wyniesiona do ogrodu ma poniszczone końcówki po wiatrach. Twojej nic nie jest ?

Iwonko ja latam ciągle ze swoją, wynoszę i zabieram na noc do domu. I wynoszę tylko w ładniutką pogodę. Puki co nic jej nie jest. Kusiło mnie już, żeby ją zostawić gdzieś przy ścianie budynku, ale może jednak powstrzymam się jeszcze chwilę.
Ogródek Iwony 12:41, 29 kwi 2015

Do góry
Przeszłam się właśnie po ogrodzie, dotlenić się
Na prace w ogrodzie za zimno, wiec cyknęłam kilka fotek i wróciłam. A ogród woła do pracy Może po południu przestanie wiać, to tam wrócę.
W czasie ostatnich kilku dni zdołałam posadzić wszystkie zaplanowane roślinki na ognistą rabatę. Ja sadziłam, a deszczyk po moim sadzeniu wszystko ładnie podlał
Tam, gdzie z tyłu są puste miejsca, startuje miskant Grosse Fontanne, rozplenica japońska Piórkówka i wsadzone są kłącza paciorecznika.
W przyszłym roku o tej porze muszą się koniecznie tam znaleźć tulipany
Tylko kolor muszę rozpracować
Ps. na lewą stronę nie patrzymy, teren budowy jeszcze

Na ognistej posadziłam też małego klona czerwonego, buk Dawyck Purple jeszcze nie wystartował:

Ogródek Iwony 12:10, 29 kwi 2015

Do góry
inag napisał(a)
Prawie jak kameleony
śliczne są!

Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 12:02, 29 kwi 2015

Do góry
Magda_ napisał(a)
oj drażnisz mnie z wieczora i nie będę mogła dziś spać

haha! no ale mamy już kolejny dzionek i możesz się odpłacić potem muszę do Ciebie zajrzeć skoro się forumowo aktywowałaś

Malgosik napisał(a)
piękną masz wiosnę!
tak tylko czekałam, kiedy zaczniesz poszerzać rabaty

haha! Limit jednak jest dość ostry. Rabaty mogą mieć max 6m szerokości i wtedy trawnika nie będzie Wczoraj znów latałam z metrem [dla dziadka to zawsze jakaś odmiana, choć z metrem też już mnie widział parę razy] i ustalałam wielkości pod położenie kostki. Choć firma nie będzie miała czasu grzebać się z ogródkiem... grunt żeby mi podjazd zrobili. A ogródek w ostateczności zrobi luby i wtedy wymiany trawnika nie będzie buuuuuu
Iwk4 napisał(a)

Hi, hi, moi też mnie wczoraj nakryli na fotkach.
Ewelina, masz śliczne tulipany.

Dzięki Ja ciągle się ciut tego dziadka krępuję, ale z drugiej strony to on ciągle siedzi na tarasie. Ale chęć zostawienia sobie pamiątek na ciemne i zimne miesiące zimowe jest większa
ewakatowice napisał(a)

no, napatrzeć się nie mogę...
szalejesz oj, szalejesz ...

Kochana tylko oczu sobie niewypatrz Szalałam to jesienią, teraz zbieram plony szaleństwa. Ale rzeka exotikow jest boska Są w koszyczach więc jak przekwtiną to będą dogorewać w tychże koszyczkach
kasia napisał(a)

Zachwyciłam się, nigdy nie widziałam takich tulipanów

Tulipki exotic emperor to bardzo popularne. 2 lata temu kupiłam w biedronce 1 czy 2 opakowania. Wiosną 2014 sie w nich zakochałam, za kwiat, który jest dość spory i ładny, taki półpełny i za długość kwitnienia. No a potem jesienia 2014 zaszalałam Exotiki bardzo polecam, w pierwszej fazie są takie kremowe,a potem bieleja no i mają takie malutkie zielone listeczki na kwiatkach. Są wszędzie dostępne i nie są droższe niż te podstawowe opcje
Gabrysia_ napisał(a)

Cudo
...moje ulubione tulipany

Super że mają więcej fanów Cudne są!
kasia napisał(a)

zmałpuje od ciebie te tulipany, kupię takie jeśli się tylko da i jesienią będę sadzić, naprawdę cudownie to wygląda

Małpuj dowoli Są ogólnie dostępne więc nie powinnaś mieć problemów z ich zdobyciem. One chyba się troszkę namnarzają. Muszę zobaczyć na tych 2 letnich cebulkach
Ogródek Iwony 11:09, 29 kwi 2015

Do góry
Te tulipanki to Salmon Van Eijk. Na początku były w kolorze brudnego różu, bardzo mi się podobały :

Dziś te same tulipany są rózowe.

I pomyśleć, ze kobieta zmienną jest. A tulipany nie ?
Ogródek w którym klon osłupiał:) 10:56, 29 kwi 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Gosiu, jak tam demolka oczka postępuje ?

Iwonko specjalnie dla Ciebie demolka:

Było

Jest:

Czekają palisady na mojego M będzie utworzony z nich łuk na którym będzie opietała się rynienka:

Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 10:55, 29 kwi 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Kasia, namieszałam wczoraj chyba
Teraz na rozdrożu jesteś
Przeczytałam opinię o bukszpanach, że cięcie najlepsze w czerwcu. Wiosną, jeśli dopiero zaczynają ruszać. Ja swoje zostawiłam. Przycięłam tylko żółte gałązki po zimie na obwódce Nie byłam pewna wiosennego cięcia.
Poczekam na przyrosty, niech nabiorą świeżej masy

dobrze dobrze iwonko, burza mózgów przynajmniej była i pewność co do decyzji
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies