Dziś rozpoczęłam sadzenie cebul.....narazie posadziłam w doniczki 30 czosnków i uziemiłam na rabacie cisowo- hakonkowej....powinno fajnie wyglądać wiosną
Polecam ten patent Toszki z sadzeniem w donice...
mam to już przetestowane i super się sprawdza... wykopuje się czosnki ,bez przekopywania całej rabaty....
dobrze,że donic nie wyrzucałam ,teraz się przydały
Agatka ja już ze sobą nie walczę próbowałam być minimalistką ale mi nie wyszło nie umiem się ograniczać i nie chcę ….bo po co
a z tym powiększeniem ,to masz rację -plusy i minusy ,ale więcej plusów hihi
jak zrobimy wiatę i domek ogrodnika ,to już sporo terenu odpadnie ….poza tym potrzebuję więcej miejsca na warzywka ...więc też jak znalazł
ta nowa rabata mam nadzieję ,że nie będzie jakoś mega wymagająca ...drzewa,trawy i krzewy pewnie będzie się jeszcze zmieniać w przyszłym sezonie -bo najniższe piętro chcę dodać ….ale jeszcze nie wiem jakie albo zimozielone ,albo niskie trawki ...sama nie wiem co
dziś cały dzień poświęciłam na grabienie dosypanej ziemi ….doszła mi kolejna skarpa z którą nie wiem co zrobić ,em chce trawę ,a mi nie uśmiecha się kosić takiej skarpy
zastanawiam się ,czy nie posadzić na niej np.małych iglaczków ,może azalie ...
np.ta skarpa przy tarasie jest praktycznie bezobsługowa -podlewam ,czasem chwasta wyrwę ...może coś takiego powtórzyć ….albo ….pewnie coś wymyślę
a Ml mi rosną potfory może moją glinę lubią -trochę przeraża mnie ich rozrost
klony zaczynają jesienny spektakl
W sumie dobry pomysł, nawet mu przekazałam, usmiechnął się i stwierdził... dobry pomysł, pomyslimy
Kolory są teraz najpiękniejsze, mnie niewiele mrozy zrobiły szkód, raczej jeszcze wszystko sie trzyma
Już nadrobiłam 2 dniowe zaległości ,
zdjęcia cudowne ,
A co to a roślina na 3 zdjęciu .
Jak na połowę pażdziernika ,
pogoda jest wspaniała , Cieszmy się
A masz coś w kolorze bordo ?
Sylwia , przyłącz się proszę do kolorowego tygodnia ,
Wszystko jest u mnie na wątku ,
Oczywiście zapraszam wszystkich
Niesamowicie sie zarumienił w ostatnich dniach - patrzę na niego z ogromną przyjemnością Ale... nie chce mi się juz nic robi
Przed wyjazdem parasolowata tonęła w złocie, dzis w brązach