Sierpień, wrzesień i początek października w telegraficznym skrócie. Nie wiem kiedy lato zleciało, mamy już prawie połowę października. Lato było jakie było, czyli u mnie takie sobie. Mokre i chłodne. Wrzesień śmignął nie wiem kiedy, październik pogodowo też nie rozpieszcza. U mnie ciągle pada i jest zimno.
Zostawiam trochę fotek żebyście o mnie nie zapomnieli
Jestem tutaj chyba pierwszy raz, więc najpierw się przywitam☺️ Dzień dobry ☺️
Ja widziałabym tutaj luźno rozrzucone kule i stożki cisowe, posadzone hakonkami .Wszystko w nieregularnych ramach.
A tak w ogóle cudny ogród i bardzo ładnie skomponowane rabaty☺️
Przeleciałam się po ogrodzie próbując wpasować wstążeczkowe rabaty, póki co mam za dużo pomysłów . Musi się to uleżeć, ale czuję, że chwila jest bliska!
Jednakowoż nie samym kminieniem człowiek żyje i mimochodem dostrzega kolory jesieni. Jesień fajna nie jest, dobrze zatem, że umila tę smętność kolorem, którego teraz w moim ogrodzie jest więcej niż latem
Kto chce nasiona cyklantery? Otwierają się same i wyłuskują nasionka. Na szybkie osłonięcie płotu, jakiegoś niepożądanego miejsca w ogrodzie nadaje się dobrze, tym bardziej, że się odnawia z nasion. Wyglądała tak:
Ogród się prezentuje całkiem fajnie, a tu jaki gąszcz
Jasny klonik współgra z jasną hakonką dobrze. A może żeby uniknąć ściachania roślin po prostu ogrodzisz w prosty sposób? Jakieś kijki wbite w ziemię i oplecione sznurem?
Powodzenia
Dziś nie dałam rady ogródkować. zdj jeszze z prac wczorajszych - przeniosłam w miejsce docelowe winogron od mamy - takie różowe. myśłałam, że to był 1 krzak...ale chyba zrobiło się 2 w ciagu tego roku, co sobie żył w przechowalniku.
to sprawia, że będziemy mieć 4 odmiany. i co lepsze - każda pyszna