Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "wianek"

Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 11:08, 17 kwi 2017

Do góry
W ostatniej chwili powstał wianek z brzozowych gałązek. Zainspirowałam się wiankiem Danusi. Zrobiła go z mchu z delikatnym kwiatem. Mój także bez fajerwerków z delikatnym kwiatem ale wiśni. Bardzo mi się podoba.
W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 22:55, 16 kwi 2017

Do góry
kamila66 napisał(a)
Śliczny wianek
Melduję, że podzieliłam trawę na 4 części
Juhuu! Ja po ostatnim sezonie jestem nimi zachwycona! I już kompletnie nie przeszkadza mi, że to nie gracki
W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 22:51, 16 kwi 2017

Do góry
Śliczny wianek
Melduję, że podzieliłam trawę na 4 części
W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 22:48, 16 kwi 2017

Do góry
babka napisał(a)
Wianek subtelny jak wszystko u Ciebie

Plan oglądałam i się załamałam, wszystko masz obcykane.
Że też mi obcy jest ten zmysł
Mi też jest obcy, wierz mi, wszystko planuję po omacku, a potem po omacku sadzę zupełnie inaczej

Ja mojej sypię obornik granulowany, podlewam pokrzywówką, czasem fusami. Może zmień jej nawożenie ?
Hm, myślałam, że jak jej będę sypać nawóz dedykowany magnoliom, to będzie w siódmym niebie
Małymi kroczkami do celu... 21:39, 16 kwi 2017

Do góry
paulina_ns napisał(a)
A dla wszystkich odwiedzających Spokojnych Świąt w gronie najbliższych osób

Śliczny wianek Paula! Wesołych świąt
Ogród przy lesie początek 2012/2013 15:23, 16 kwi 2017

Do góry
MilkyWay napisał(a)
Renatko,prace Twoje piękne

Dziękuję za Twoje życzenia Świąteczne u mnie.Także życzę Całej Twojej Rodzinie Wesołych Świąt.

Gratuluję praktyki we florystyce.To cudowne gdy hobby i pasja może stać się pracąTego Ci życzę z całego serca nie tylko okołoświątecznie

Miłko ,dziękuje za moje prace ,wszystko powstało z tego co miałam w ogrodzie i w domu ,jak szłam na cmentarz Salwatorski ,mam tam babcię ,to jeszcze na stoisku stałam w kolejce po wkłady do zniczy ,trzymałam wianek w rękach ,to inna pani kupująca ,zapytała czy nie ma jeszcze takiego jak ja mam ,uśmiałam się z eM ,ale duma byłam .
Praca to tak jak u Ciebie pisałam w Centrum ogrodniczym ,nie w kwiaciarni ,ale szef zapowiada się super ,powiedział że kupi donice i będę mogła robić kompozycję z roślinek .Jakie tam mają bukszpany 50 cm średnicy ,ja już jabłoń rajską sobie upatrzyłam teraz szukam miejsca w ogrodzie .
W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 16:28, 15 kwi 2017

Do góry
Wianek subtelny jak wszystko u Ciebie

Plan oglądałam i się załamałam, wszystko masz obcykane.
Że też mi obcy jest ten zmysł
W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 16:21, 15 kwi 2017

Do góry
Taki oto wianek poczyniłam
Bezczelnie zwaliłam od Mirelli niebieskie jajeczka. Wybacz Mirella!

Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole 15:49, 15 kwi 2017

Do góry
AniMa napisał(a)
Zmieniałam rabatę po zamontowaniu płota...okazało się, że weszłam przeszło pół metra na działkę sąsiad i musiałam wszystko przesuwać

Innych czosnków nie ruszałam
W tym roku zobaczymy co mi przyjdzie...Trochę ich wsadziłam...

Ha ha ... Aniu, ja ledwo obrabiam swoją działkę,a Ty swoją i sąsiada?

Pięknie te trzmieliny umiejscowiłaś. Ja mam też 3 pod oknem kuchennym. Szukam pomiędzy nimi jakiejś średniego wzrostu trawy coś pokroju miskanta Morning Light, tylko niższego. Podrzuć jakiś pomysł, bo mam pustkę w głowie. Przed trzmielinami mam żurawki.

A wianek cudny. Jak na zeszłoroczny, to w znakomitej kondycji

Kostkę ruszyłaś z trawnika?
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 21:52, 14 kwi 2017

Do góry
Gosiu dekoracje bardzo eleganckie... jajka z piórkami superowe wianek taki delikatny, a ma moc fajne połączenie jaskrawej zieleni mchu i miedzi
Ogrodowy song 09:18, 14 kwi 2017

Do góry
paulina_ns napisał(a)

A gdzie taki gotowy wianek można kupić? Strasznie żałuję,że nie pomyślałam wcześniej o wianku, piękna ozdoba drzwi by była.

Paulinko, w każdej kwiaciarni coś jest. Możesz sam wkład, coś dołożyć, dokleić...jajka, kokardki, domek dla ptaszka. Możesz skleić styropianowe jajka ze sobą klejem na gorąco w 2-3 rzędach...bez spodu i piękny wianek jest.
Moja córka takie zrobiła sobie...dokleiła piórka i wyszły cudnie.
Popatrz

Moje małe królestwo 09:06, 14 kwi 2017

Do góry
MirellaB napisał(a)
Terenia Twoje wianki zupełnie w innym stylu niż moje, ale bardzo mi się podobają
Podkład owijałaś wstążką?
Prawda, że wiankowanie jest fajne i wciąga?
Ja mam już zrobionych z 8 podkładów zimowych wianków w sweterku do samodzielnego zdobienia. Tak polubiłam dziergać. Będę je sprzedawała, bo tyle mi nie jest potrzebne

Wczoraj było tak brzydko u mnie, że też wianek zrobiłam - widziałaś?
Ten który zrobiłam poprzednio już wisi u synka w przedszkolu na drzwiach. Pani wychowawczyni bardzo się spodobał

Mirellko pewnie,że fajne jest wioankowanie nawet Filip się zaangażował choć on nie lubi zbytnio prac plastycznych. Widziałam Twój wianek-piękny
Ogrodowy song 07:13, 14 kwi 2017

Do góry
frezja napisał(a)

W swojej pracy wiele ozdób i dekoracji się robiło...ja to uwielbiam )
kup słomiany taki gotowiec i dołem przyklej, umocuj jajka z plastiku.
Patrz tu, jakie to proste

https://i.imged.pl/wianek-wielkanocny-pisanka-kura-jajka-jako-2305544.jpg

Wreszcie zrobiłam dzisiaj OW. Odkładam od jesieni a roślinki czekają. Może jutro uda się opryskać roślinki.

A gdzie taki gotowy wianek można kupić? Strasznie żałuję,że nie pomyślałam wcześniej o wianku, piękna ozdoba drzwi by była.
Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole 22:57, 13 kwi 2017

Do góry
Wianek uroczy. Piękny. Nawet bez kokardy bym go widziała. Takie minimalistyczne naturalne cuda lubie
Ogrodowy song 21:18, 13 kwi 2017

Do góry
Okolicznościowy wianek bardzo wytworny
Ogrodowy song 20:39, 13 kwi 2017

Do góry
kaz742011 napisał(a)
Kolejna zdolna . Piękny wianek . Ja niestety mam 2 lewe ręce i ozdób świątecznych nie robię. Może kiedyś się nauczę.

W swojej pracy wiele ozdób i dekoracji się robiło...ja to uwielbiam )
kup słomiany taki gotowiec i dołem przyklej, umocuj jajka z plastiku.
Patrz tu, jakie to proste

https://i.imged.pl/wianek-wielkanocny-pisanka-kura-jajka-jako-2305544.jpg

Wreszcie zrobiłam dzisiaj OW. Odkładam od jesieni a roślinki czekają. Może jutro uda się opryskać roślinki.
Ogrodowy song 19:55, 13 kwi 2017

Do góry
Kolejna zdolna . Piękny wianek . Ja niestety mam 2 lewe ręce i ozdób świątecznych nie robię. Może kiedyś się nauczę.
Ogrodowy song 16:29, 13 kwi 2017

Do góry
Jola,Reniu, Basiu,Irenko bardzo to miłe, że praca rąk moich jest doceniona
Iwona, ja jeszcze myślę..na po świętach to zostawiam już wsadzona w innym miejscu i być może tam zostanie.

Paulino, już tak mam po prostu ręka do dekoracji złapałam wianek, który kiedyś dawno dostałam i pomysł szybciutko był, bo obok na stole leżały jajka na sznurku, z którymi nie wiedziałam co zrobić. doczepiłam, przycięłam i w niecałe 5 minut był gotowy i najlepsze jest to , że niczym, nikim nie inspirowałam się

Mirela..prawa autorskie mogę odsprzedać )
Ogrodowy song 15:45, 13 kwi 2017

Do góry
Ewo, ale super wianek wymyśliłaś
Ogrodowy song 15:43, 13 kwi 2017

Do góry
Bardzo ładny wianek,aż bym miała ochotę go skopiować
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies