Witaj Dorotko.Chociaż ogrodowisko podczytuję od roku to dopiero dzisiaj trafiłam na Twój wątek. Zachwycam się bez wyjątku wszystkim w Twoim ogrodzie.Też kocham kolory których u Ciebie dostatek. Wszystkie rośliny takie dorodne i rozrosnięte.Chciałabym źeby mój ogródek teź tak kiedyś wyglądał. U mnie również ogród 20 letni ale dopiero w zeszłym roku postanowiłam go zmienić co wcale mi nie idzie najlepiej,bo to co sadziłam zeszłej wiosny w tym roku zmieniło miejsce,ale to chyba normalne.Ah...chciałabym Cię zapytać o rodododendrony pod świerkami,czy dobrze znoszą ich towarzystwo ale sądząc po ilości kwiatów to jest im ze sobą dobrze.Dodam ,że teź jestem ze świętokrzyskiego.Pozdrawiam swiątecznie
Drugi raz zasilam cebulowe po to żeby miały pokarm na zwiększenie cebuli i możliwość zakwitnięcia w przyszłym roku. Po wysiłku kwitnienia , muszą się wzmocnić.
Przemku na tą kolorową wiosnę wszyscy bardzo czekamy, więc postarałam się, żeby te pierwsze kolory w ogródku były mocne i dobrze widoczne. Za pochwały dziękuję.
Nie byłam pewna co do pomysłu na taki skromny wianek, ale cokolwiek dołożyłam ciągle mi nie pasowało, więc został taki skromny.
Sebek zasil tulipany co najmniej 2 razy tej wiosny, żeby cebulki nabrały masy. Prawdopodobnie po kwitnieniu rozmnożyły się i dlatego w tym roku nie kwitną.