Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ana_art"

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 10:17, 15 wrz 2012

Do góry
siaaska/Asia Asiu, wiadomo, że wszyscy ciągle cierpią na brak czasu, więc i tak miło, że wpadłaś; powodzenia w pracy

Bożenko u mnie było podobnie, straciłam sporo cebul, ale może ten rok będzie inny; i ja się cieszę, ze ty się cieszysz; sadzę na raty, bo koncepcja w trakcie się zmienia i dokupuję nowe

Elu lepiej jeszcze więcej korzystać z ogrodu, zimą tu, ale wiesz jak Ogrodowisko uzależnia i człowiek ma mus, aby zajrzeć

Ula dopiero jak tu trafiłam, odkryłam hortensje, późno, ale lepiej niż wcale; ogród jeszcze wymaga sporo pracy, ale kiedyś będzie w końcu, taki o jakim marzę nie dziwię się, że nie możesz doczekać się tych horti, będzie pięknie

ana_art/ Aniu polazłam na ogród sadzić i co,,,jak zobaczyłam chwasty, najpierw z nimi walkę zaczęłam, więc niewiele posadziłam, ale dziś dalej sadzę! zrobiłam sobie pod górkę, ale cóż!

Aniu monte zanim wszystkie posadzę, to pewnie zejdzie mi do października a jeszcze te czosnki uwzględniłam w nasadzeniach

Basiu no to miło słyszeć, że już tyle posadzone, czyli każdy jakoś dogodny termin wybiera

Marzenko powodzenia w sadzeniu, wiosną będziemy podziwiać prognozy niezłe!

Madziu jeszcze do końca października można, więc coś wymyślisz dzięki

Aniu asc ty masz taki ogrom cebulowych, podziwialiśmy wiosną, że jak nic nie posadzisz, też nic się nie stanie
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:30, 14 wrz 2012

Do góry
Sebek a Ty kiedy wybierasz się na te praktyki?
Ogród Sylwii od początku :) 22:28, 14 wrz 2012

Do góry
Sylwia bez kwiatka, ale ze szczerymi życzeniami by aktualne prace przebiegły szybko i bez niespodzianek
Ogród Sylwii od początku :) 22:28, 14 wrz 2012

Do góry
Sylwia bez kwiatka, ale ze szczerymi życzeniami by aktualne prace przebiegły szybko i bez niespodzianek
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 22:23, 14 wrz 2012

Do góry
irenko powodzenia przy jutrzejszym sadzeniu
Zimozielony ogród przy białym domu 21:23, 14 wrz 2012

Do góry
Enya73 napisał(a)

Danusiu, a co to jest za odmiana trawy i hosty na tej skarpie?

BOSKIE
Rododendronowy ogród II. 22:51, 13 wrz 2012

Do góry
ana_art napisał(a)
Bożenko no wlasnie zgodnie z tym co wcześniej u Ciebie czytalam posadzilam RH tak jak piszesz, ale widzę że chwasty się wokół rozpanoszyły i tak się zastanawiałam czy jakieś zadarniacze można

Jeżeli będą rosły poza bryłą korzeniową to możesz sadzic. Rododendrony z czasem rozrastają sie tak że tworzą do ziemi zwarty krzak i pod nimi chwasty przestaja rosnąc bo nie mają światła.Trzeba przyjąc że korzenie sięgają tak daleko jak korona.Poza nią możesz posadzic jakieś rośliny.
Rododendronowy ogród II. 22:46, 13 wrz 2012

Do góry
Bożenko no wlasnie zgodnie z tym co wcześniej u Ciebie czytalam posadzilam RH tak jak piszesz, ale widzę że chwasty się wokół rozpanoszyły i tak się zastanawiałam czy jakieś zadarniacze można
Ogród w Tarnowie 22:19, 13 wrz 2012

Do góry
PERFEKCJONISTA
Rododendronowy ogród II. 21:52, 13 wrz 2012

Do góry
ana_art napisał(a)
Bożenko zastanawiam się czy pod RH masz coś zadarniającego?

rh nie lubia miec przysypanych korzeni i dlatego sadzi się je na tym samym poziomie co rosły w doniczce absolutnie nie głębiej. Nie powinno się też przysypywac korzeni korą ani torfem . Wiem że czasem są takie rady by na zime chociaż przysypywac a poteem po zimie się zapomina je zabrac i zaczynają chorowac. Tak więc na korzeniach nic byc nie może a obok ja miałam wrzosy i wrzośce ale poprzedniej zimy wymarzły mi wrzosy a ostatniej wrzośce. Mogła bym posadzic nowe ale wrzosy mają duży system korzeniowy i nie chcę wykopując je uszkadzac korzeni rh dlatego na razie nic nie mam. testuję roślinke od Ani - tiarelke , zobaczę czy się nada.
Kondziowy Ogród :) 21:49, 13 wrz 2012

Do góry
nie stresuj się
Kiedyś będzie tu pięknie ... 21:48, 13 wrz 2012

Do góry
ana_art napisał(a)
no właśnie nie ma ba powiedziałabym nawet że żadne inne kwiaty nie budzą tyle emocji... Pamiętam jak wiosną (pierwszy raz w zyciu) chodzilam i wyglądałam kiedy wzejdą, kiedy zakwitną, a potem gapiłam się i wzdychałam taka magia...

To prawda magia i bardzo cieszą Nawet mój M chodzi. Wzdycha wiosną Najpiękniej zawsze za obwódkami bukszpanowymi wyglądaly
Rododendronowy ogród II. 21:42, 13 wrz 2012

Do góry
Bożenko zastanawiam się czy pod RH masz coś zadarniającego?
Kiedyś będzie tu pięknie ... 21:40, 13 wrz 2012

Do góry
no właśnie nie ma ba powiedziałabym nawet że żadne inne kwiaty nie budzą tyle emocji... Pamiętam jak wiosną (pierwszy raz w zyciu) chodzilam i wyglądałam kiedy wzejdą, kiedy zakwitną, a potem gapiłam się i wzdychałam taka magia...
Kiedyś będzie tu pięknie ... 21:36, 13 wrz 2012

Do góry
ana_art napisał(a)
Marzenko tak sobie myślę że wiosną będzie istne szaleństwo tulipanowe

No istne takie jak latem na trawy i hortensje
Ale czyż jest piekniejszy widok na pustych rabatach jak kolorowe tulipany???
Kiedyś będzie tu pięknie ... 21:34, 13 wrz 2012

Do góry
Marzenko tak sobie myślę że wiosną będzie istne szaleństwo tulipanowe
Ogród Dominiki 08:38, 13 wrz 2012

Do góry
ana_art napisał(a)

przeszłam doCiebie powzdychać, bo co innego można robić u Ciebie...
popatrzyłam na fotki i naszło mnie pytanie czy Twoja inversa ma jakies wsparcie, jeśli tak to jakie?
poczytałam o zakupowach cebulowych, piszesz o peach blossom, przygladalam jej sie wcześniej na al i zastanawiam się czym może sie rżnić ta holenderska od tej PL extra... czy tylko podwójna ceną czy faktycznie jest inna, masz doświadczenia?
jako matka synów na rezerwie rozumiem Twoje dylematy

Moja Inversa jest samodzielnym drzewkiem bez wsparcia. Nie mam pojęcia czym różnią się odmiany polskie od holenderskich? Nawet nie wiedziałam, że są dwa rodzaje.
Jeszcze trochę i będziesz matką synów w rezerwie.

nie wiem czy są dwie odmiany czy to tylko chwyt marketingowy, bo taki opis znalazłam na al, a i zdjecia delikatnie sie różniły intensywnością koloru

Na all często podkręcają kolory roślin na zdjęciach na maksa (wystarczy spojrzeć na kostrzewę siną, która na zdjęciach nie jest sina tylko fluorescencyjnie niebieska). Może "odmniana holenderska" ma tłumaczyć wysoką cenę itd. Ja bym się tym kolorem na fotkach raczej nie przejmowała i kupiła te tańsze cebulki.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 08:34, 13 wrz 2012

Do góry
Witaj Dorotko w moich skromnych progach
Marzenko ale ja jeszcze ani jednej sztuki nie kupiłam dopiero się przymierzam, robię rekonesans. Byłam wczoraj w hurtowni obok i jestem bardzo rozczarowana bo mają tulipanki te ktore bym ewentualnie chciala tylko po jednej paczceczyli po 30szt, np angeliqua po 98gr... Chyba muszę neta zaatakować
Ogród Dominiki 08:28, 13 wrz 2012

Do góry
Domi napisał(a)

popatrzyłam na fotki i naszło mnie pytanie czy Twoja inversa ma jakies wsparcie, jeśli tak to jakie?
poczytałam o zakupowach cebulowych, piszesz o peach blossom, przygladalam jej sie wcześniej na al i zastanawiam się czym może sie rżnić ta holenderska od tej PL extra... czy tylko podwójna ceną czy faktycznie jest inna, masz doświadczenia?

Moja Inversa jest samodzielnym drzewkiem bez wsparcia. Nie mam pojęcia czym różnią się odmiany polskie od holenderskich? Nawet nie wiedziałam, że są dwa rodzaje.

nie wiem czy są dwie odmiany czy to tylko chwyt marketingowy, bo taki opis znalazłam na al, a i zdjecia delikatnie sie różniły intensywnością koloru
Ogród Dominiki 22:18, 12 wrz 2012

Do góry
ana_art napisał(a)

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies