Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Gardenarium"

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 23:49, 12 gru 2016

Do góry
Musiałam przenieść posty. Przepraszam wszystkich, ale wyższa konieczność.
Muszę na razie przystopować w swoim wątku z ważnych powodów. Są czasem takowe ważne powody, całkiem niezależne ode mnie.

Cztery łapki - zwierzęta domowe 23:39, 12 gru 2016

Do góry

Informacja: Wątek został przeniesiony przez moderatora z Ogród nie tylko bukszpanowy - część III

W czwartek odeszła moja Kropka.

Żyła 18 lat, z nami była 16. Była idealnym psem. Nigdy już ze mną nie pójdzie do ogrodu. Bardzo mi smutno i chociaż wiedziałam, że kiedyś ten czas nadejdzie, to ciągle nie mogę pogodzić się z tym, że jej już nie ma

To jej pożegnanie Będę o niej myśleć zawsze.

Rozpoznawanie chorób i szkodników 15:48, 12 gru 2016

Do góry
cass napisał(a)
W pomieszczeniu gospodarczym, jest worek z ziarnem owsa.
Coś się do niego dobrało robiąc dziurę przy podłodze. Wyjada ziarno ale...dziurę w worku, obkłada resztkami wełny tak, że jej nie widać.
Mało tego, zajada się muribromem ! Sądziłem, że to myszy, ale woreczki z zatrutym ziarnem są wyjadane i zabierane !
Szczególny ślad to zakrywanie miejsca pokarmu - dziury w worku.
Co to może być ?
Cis - Taxus 15:08, 12 gru 2016

Do góry
Poszukaj odpowiedniego egzemplarza, żeby gałązki miał w bok i nawet niekoniecznie jakakolwiek odmiana czy gatunek. PO prostu szukaj odpowiedniego pokroju, który od razu widać że wyjdzie stożek.
Laur 21:28, 11 gru 2016

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Ten sposób uprawy i sprzedaży laurów nie jest jako roślina do ogrodu, a jako zioła..
dlatego tak dużo w jednej doniczce. Kup pojedynczy egzemplarz, masywny i talki formuj.

Dziękuję Danusiu, czytałam o Kropce, bardzo współczuję, wiem, jaki to ból po odejściu kochanego zwierzaczka, trzymaj się.
Hippeastrum - Amarylis 20:26, 11 gru 2016

Do góry
Przeczytaj ten wątek od początku, wiele osób z doświadczeniem dawało rady jak postępować, aby zakwitł. Hania, Zbyszek i inni. Poświęć czas na te 20 stron

Sprawa tkwi w okresie spoczynku. Niekoniecznie tylko nawożenia.
Cis - Taxus 20:24, 11 gru 2016

Do góry
Cis ma drobne korzenie, nie rozwali fundamentów. Najsilniej rośnie zwykły Taxus baccata i tego nie sadź, zrób stożek z Hilli. Walec to odmiany kolumnowe np. Wojtek, Fastigiata Robusta i inne.
Laur 20:21, 11 gru 2016

Do góry
Ten sposób uprawy i sprzedaży laurów nie jest jako roślina do ogrodu, a jako zioła..
dlatego tak dużo w jednej doniczce. Kup pojedynczy egzemplarz, masywny i taki formuj.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 11:51, 10 gru 2016

Do góry
https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/492-jak-urzadzic-patio
Laur 22:06, 09 gru 2016

Do góry
On służy do pobierania liści do potraw. Stożka to ja tu nie widzę Za dużo roślin w jednej doniczce.
Doświadczalnia bylinowo-różana 16:40, 09 gru 2016

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Za późno zauważyłam jeszcze więcej zmrożonych zdjęć (te z chryzantemami), ale już dodać nie mogłam Może kiedy indziej.
A w ogóle to podrzucajcie mi na pw linki, jak ktoś coś ładnego w dużej ilości wklei Będę linkować. Odzew jest zawsze spory

Danusiu, deal, będę podrzucać Ale że jestem bardzo krytyczna, jesli chodzi o jakość, to może być niezbyt często.
Doświadczalnia bylinowo-różana 11:17, 09 gru 2016

Do góry
Anda napisał(a)

Danusiu, to ja dziękuję Cieszę się, że je zauważyłaś, bo pięknych zdjęć tu więcej z Twoimi na czele
Nie jestem zarejestrowana na FB ale co mogę to pooglądam.

Za późno zauważyłam jeszcze więcej zmrożonych zdjęć (te z chryzantemami), ale już dodać nie mogłam Może kiedy indziej.
A w ogóle to podrzucajcie mi na pw linki, jak ktoś coś ładnego w dużej ilości wklei Będę linkować. Odzew jest zawsze spory
Doświadczalnia bylinowo-różana 08:57, 09 gru 2016

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Wyróżniłam na Facebooku https://www.facebook.com/ogrodowisko/posts/1663560140336735

Dziękuję za możliwość oglądania pięknych zdjęć

Danusiu, to ja dziękuję Cieszę się, że je zauważyłaś, bo pięknych zdjęć tu więcej z Twoimi na czele
Nie jestem zarejestrowana na FB ale co mogę to pooglądam.
Doświadczalnia bylinowo-różana 08:23, 09 gru 2016

Do góry
Wyróżniłam na Facebooku https://www.facebook.com/ogrodowisko/posts/1663560140336735

Dziękuję za możliwość oglądania pięknych zdjęć
Bluszcz pospolity - Hedera helix 13:44, 08 gru 2016

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Liany które dają się oddzielić ułóż poziomo w rowku i zasyp kompostem, następnie przysyp lekko korą i gałązkami gdy zrobi się mroźno. Podlej. Korzenie w wilgotnym stanowisku powinny nieco puścić a bluszcz - przeżyć.

Liany podziel na krótsze kawałki, żeby potem odkopać i posadzić w miejsca docelowe jeśli takowe masz.

Teść dobrze myśli. Pionowy zakop do połowy, poziomy - połóż i zadołuj poziomo.

dziękuję bardzo!
dam znać jakie będą efekty!
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 10:14, 08 gru 2016

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Od tygodnia walczę z przeciwnościami losu. Trudne chwile, chodzę jak otumaniona, słabo jeżdżę, kierowcy pukają się w czoło, co mi się nie zdarzało dotąd. Normalnie wstyd, ale to ze stresu

Poprawiło się.

Byłam dziś na giełdzie, nakupiłam zieleniny, znaczy gałęzi, leżą, czekają nie wiem na co Chyba żebym się zlitowała i ukleciła wianki. Obiecałam, a tu nie ma kiedy się zebrać.

Może jutro, chociaż cokolwiek...

ja tez wczoraj z rana zielenię iglastą przytargałam do domu. chyab zlączyłam sie z tobą myslami tyle że ja z lasu
Nasze drugie hobby - rysunki, obrazki, pastele, oleje, rzeźby - roślinne inspiracje 20:26, 07 gru 2016

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Ktoś udostępnił na zagr. stronę Było ponad 40 tysięcy odsłon. Warkocze Pawlusa ponad 10 tys.

Danusiu Margerytka40 też ma warkocze, oto jej warkocz - bardzo się ciszyła jak wstawiłam go go u siebie
Ogród pod lasem 19:52, 07 gru 2016

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Zamiast wydawać na panele czy maty z patyków, kup po 39 zł spore bluszcze (kilka pędów, 120 cm długości), będzie na wieki i ładnie, zielono. a kasa ta sama. Mata spróchnieje i posypie się, a do tego czasu bluszcze się rozrosną.

Dobry wieczór No myślałam o bluszczach, tylko one muszą się po czymś piąć, a ta siatka na całej długości jest starsza niż węgiel kamienny... Prędzej czy później będzie konieczność jej wymiany, do tego czasu muszę jakoś wytrwać.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 19:27, 07 gru 2016

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Kasiu, nie przewiduję Nie mam takich zdolności. W zależności co mam pod ręką w dniu robienia dekoracji - tym improwizuję. Raz mi lepiej wyjdzie, raz gorzej. W każdym razie nie mam jeszcze pomysłu Jutro jadę po gałęzie

No nie mów - ja ciagle pamietam te obłędne żółte pedy derenia okalające bukszpany i owiązane wstążką - kapitalne! jestem pewna że i tym razem będziesz kreatywna ! Znów będziemy achy i ochy zostawiać - a Ty zostawisz gdzieś daleko wszystkie smuteczki
Bluszcz pospolity - Hedera helix 18:56, 07 gru 2016

Do góry
Liany które dają się oddzielić ułóż poziomo w rowku i zasyp kompostem, następnie przysyp lekko korą i gałązkami gdy zrobi się mroźno. Podlej. Korzenie w wilgotnym stanowisku powinny nieco puścić a bluszcz - przeżyć.

Liany podziel na krótsze kawałki, żeby potem odkopać i posadzić w miejsca docelowe jeśli takowe masz.

Teść dobrze myśli. Pionowy zakop do połowy, poziomy - połóż i zadołuj poziomo.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies