Danusiu, zdecydowałam się na taki właśnie owal, bo skoro wyszła mi taka nieregularna rabata między ścieżkami, to wydawało mi się że wokół domu też powinnam mieć coś o łagodnych liniach... a niekoniecznie prostych. (wszystkie zdj,są w tym wątku str.586)
Szczerze mówiąc to właśnie trochę głupio to wygląda - masz rację, i dlatego właśnie pytam co mam z tym zrobić by stworzyło to spójną całość z rabatą na której są kulki i runianka.
Jest mnóstwo inspiracji z których można czerpać gotowce, ale właśnie zagospodarowanie tej części to moja pięta achillesowa!
Jak dla mnie wygrał właśnie ten z kontenerów Szczerze to znajomi pod koniec mnie zagadali i jedynie pod koniec przewinely mi się dom z dachem origami i ten w środku pól z kamiennymi ścianami
Ewast, będę jeszcze szukać co to jest, ale tak jak mówię, przydałoby się nowe zdjęcie, zbliżenie pędu. Nie wykadrowane z tego, tylko całkiem nowe, tej młodej sadzonki nawet, czy to jest ten okaz Twój?
Musiałam przenieść posty. Przepraszam wszystkich, ale wyższa konieczność.
Muszę na razie przystopować w swoim wątku z ważnych powodów. Są czasem takowe ważne powody, całkiem niezależne ode mnie.
Żyła 18 lat, z nami była 16. Była idealnym psem. Nigdy już ze mną nie pójdzie do ogrodu. Bardzo mi smutno i chociaż wiedziałam, że kiedyś ten czas nadejdzie, to ciągle nie mogę pogodzić się z tym, że jej już nie ma
Poszukaj odpowiedniego egzemplarza, żeby gałązki miał w bok i nawet niekoniecznie jakakolwiek odmiana czy gatunek. PO prostu szukaj odpowiedniego pokroju, który od razu widać że wyjdzie stożek.
Przeczytaj ten wątek od początku, wiele osób z doświadczeniem dawało rady jak postępować, aby zakwitł. Hania, Zbyszek i inni. Poświęć czas na te 20 stron
Sprawa tkwi w okresie spoczynku. Niekoniecznie tylko nawożenia.
Cis ma drobne korzenie, nie rozwali fundamentów. Najsilniej rośnie zwykły Taxus baccata i tego nie sadź, zrób stożek z Hilli. Walec to odmiany kolumnowe np. Wojtek, Fastigiata Robusta i inne.