Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród z wilkiem zamkn. 19:57, 27 wrz 2019

Do góry
Kondzio napisał(a)
Wspaniała ogrodniczka

Ogrody, o którym Ci mówiłem

Vlinderhof

Le Jardin Plume

Konradzie i Andrzeju:
dziękuję za nazwy -obejrzałam je z zapartym tchem w relacjach i w szczególności ten Vlinderhof chwycił mnie za serce …..spróbuję wprowadzić kilka takich rabat u siebie …..jak na razie szukam białego sadzca i nigdzie stacjonarnie go nie ma ….
miałam kiedyś ten purpurowy od Agani ,ale chyba mi nie przeżył przy tych ciągłych przeprowadzkach ….

Buziaki
Ogród Muszelki 19:55, 27 wrz 2019

Do góry

Ogród Beti 19:55, 27 wrz 2019

Do góry
Bratka napisał(a)

Cześć, przeglądnęłam Twój wątek i jestem zachwycona twoimi tulipanami i różami

Nie wiem, czy już wiesz, ale to żyjątko na zdjęciu powyżej to nie jest bąk, tylko trzmiel bardzo pożyteczne
i nie groźne, tak jak pszczoła ...

W moim małym ogródeczku - Dorota 19:52, 27 wrz 2019

Do góry
KasiaBawaria napisał(a)

Patrze i patrze i sie zastanawiam czy one prrawdziwe, czy figurki
Przez ciebie spodobaly mi sie lososiowe roze. I mysle ciagle gdzie te Garten of roses wcisnac
Prawdziwe, przylatują kilka razy dziennie napić się. One mieszkają u mnie na świerkach.
Garden of roses musi być posadzona na brzegu rabaty, bo ona jest z niskich róż. Szukaj miejsca, uważam, że jesienne kwitnienie jest ładniejsze od letniego.

Polne trawy

Ogród Muszelki 19:50, 27 wrz 2019

Do góry

Ogród z wilkiem zamkn. 19:49, 27 wrz 2019

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Dzięki za wszystko. Buziaki i do zobaczenia ☺️

Gosiu to ja Wam dziękuję za gościnę i za możliwość obejrzenia Waszego przepięknego ogrodu koniecznie musicie przyjechać teraz do mnie
po wizycie u Ciebie dostałam jakiegoś nowego powera do dalszych prac

Ogród z wilkiem zamkn. 19:45, 27 wrz 2019

Do góry
beata_m napisał(a)

przy Was czuję się tak normalna

Beata ja też tu czuję się normalna przynajmniej nikogo nie dziwi ,że przerabia się rabatę po ileś tam razy

dziś mam dzień na brzydkie fotki tyle pracy mam jeszcze w planie w tym sezonie zrobić ,a życie pokaże ,czy zrobię

i jeszcze raz śmietnikowa

buziaki
Ogród z wilkiem zamkn. 19:41, 27 wrz 2019

Do góry
gosika67 napisał(a)
Magda z tyłu za stołem trzmielina oskrzydlona?

Gosiu tak ,to trzmielina oskrzydlona ,ale niestety już skończyła czarować ,bo wszystkie listki zgubiła

Małymi krokami-Ogród Wioli 19:40, 27 wrz 2019

Do góry
Wiolka5_7 napisał(a)

Wiolu, czy mogłabyś powiedzieć, jakie odstępy masz tu zachowane (wszerz i wzdłuż)

Ogród z wilkiem zamkn. 19:39, 27 wrz 2019

Do góry
basia3012 napisał(a)

Madziu, pięknie masz.
A czemu ścięłaś vanilki, hortensje Vanilki?

Basiu ściełam ,bo były brzydkie -leżały takie poprzypalane ,bez liści i nie wytrzymałam i pod wpływem impulsu ściełam ,a potem żałowałam ,że ich nie spróbowałam jakoś podwiązać ,czy na czymś oprzeć …..
ale już było za późno
teraz przedogródek jest monotonny ,ale mi to nie przeszkadza ,bo nie mam w nim żadnej pracy
Ogród z wilkiem zamkn. 19:35, 27 wrz 2019

Do góry
effka napisał(a)
Magda, na ostatniej zacytowanej fotce masz karmnik ościsty między płytami?

Ewa przepraszam ,że dopiero teraz jakoś brak weny do pisania miałam

pomiędzy płytami mam macierzankę -rozrasta się u mnie jak głupia więc urywam i dosadzam wszędzie gdzie się da ….niestety między płytami jest za dużo betonu i w niektórych miejscach się nie przyjęła
tu przy schodach mam jej pełno i z tej bez przerwy zabieram

Ps. u Ciebie też jestem na bieżąco widziałam zakupy i śliczne fotki ….przepraszam ,że nic nie naskrobałam

Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 19:35, 27 wrz 2019

Do góry
Ostatnie beczki się montują, deszczówka już była w użyciu

W moim małym ogródeczku - Dorota 19:32, 27 wrz 2019

Do góry
basia3012 napisał(a)
Dorotko, co Ty robisz, że lilie masz kwitnące dwa razy w roku? Magia, czary? Czy co?
Mam nadzieję, że uszczkniesz tajemnicy. Bo to, że sadzisz w lipcu to rozumiem ale czy sadzisz kupione w danym roku, czy przechowujesz stare do lipca? Jak to jest? Uwielbiam lilie i może jeszcze dokupię?
Pozdrawiam.
Lilie zamawiałam w lipcu. Oni trzymają je w chłodniach i w ten sposób reguluje się czasem kwitnienia. Na razie kwitną mi te niziutkie, Zaczynają takie do 50 cm bordowe i różowe. Ot i cała tajemnica.

Ogród z wilkiem zamkn. 19:31, 27 wrz 2019

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Pięknie w kazdym calu.A jaki porządeczek wzorowy.
Trawy do pozazdroszczenia.

Aniu bardzo dziękuję za komplementy : ale tak pięknie to nie wszędzie
na nowej części jeszcze długo takie widoki będą

szmata tylko po to ,żeby chwastowisko zdusić ….mam nadzieję na ciepłą jesień i że ten kawałek uda mi się doprowadzić do ładu ,bo znowu roślin nakupiłam ….jakaś niereformowalna jestem -rabata nie przygotowana ,a rośliny już czekają
buziaki
To tu- to tam- łopatkę mam ! 19:31, 27 wrz 2019

Do góry
Lidka napisał(a)

Macham, bo zaglądam tu ciągle ale po cichu.Lubię jesień ...

Serdecznie witam. Cieszę się, że klub miłośniczek jesieni się powiększa.
lilak węgierski
Ogród z wilkiem zamkn. 19:28, 27 wrz 2019

Do góry
sylwik69 napisał(a)
Pozdrawiam wrześniowo ja też w ogrodzie odreagowuję i nawet chory staw kolanowy mnie nie zatrzyma nie potrafię usiąść z d..ą

Sylwia czyli mamy podobnie ja dziś pomimo przeziębienia kończyłam śmietnikową ….zawsze to lepiej niż leżeć ,....mam tylko nadzieję ,że bardziej się nie rozchoruję

buziaki

Ogród z wilkiem zamkn. 19:26, 27 wrz 2019

Do góry
gosika67 napisał(a)
Cześć ale masz tego białego zawilca ładnego. Rabata kamienna super , trawy wiodą wszędzie prim, stipy łądnie się prezentuj, że też nie mieszkam bliżej, buziaki.

Gosia dziękuję za komplementy zawilce chcę podzielić ,żeby było ich więcej ,bo faktycznie jest śliczny

i szkoda ,że bliżej nie mieszkasz ….ale jakbyś gdzieś była w pobliżu ,to oczywiście zapraszam

skończyłam śmietnikową

na razie młoda i szału nie robi ….ale w przyszłym sezonie może się rozbuja

Ogród z wilkiem zamkn. 19:23, 27 wrz 2019

Do góry
iwka napisał(a)
oj jak dawno nie byłam u Ciebie, pięknie wszystko się rozrosło skalniak faktycznie imponujący i taki nowoczesny, pamiętam mój, okropny był Twój śliczny

Iwka fajnie Cię widzieć

dziękuję za komplementy …..skalniak powoli nadaje się na wycinanie tego co przekwitło ,bo inaczej wiosną z tych kamyczków wybierać suszki i inne ścinki będzie ciężko

ale na razie nie mam kiedy się za to zabrać ,bo ryję na nowej części

trawnik po wertykulacji i aeracji nie zdobi teraz ale trudno ….realne fotki wstawiam
Ogród z wilkiem zamkn. 19:22, 27 wrz 2019

Do góry
MonikA napisał(a)
też perzu nie widzę, wszystko nabiera masy, trawy i hortensje teraz to pierwsze skrzypce

Monika przepraszam ,że dopiero teraz odpisuję ,ale nie wyrabiam z niczym -wieczorami nadrabiam u innych ,a swój wątek zaniedbuję
trawy teraz mają najpiękniejszy swój czas -uwielbiam ,ale też trochę z przerażeniem patrzę jak szybko się rozrastają -w przyszłym sezonie będę musiała już niektóre dzielić ,bo są potforami ….na pewno ze skalniaka kilka rozplenic zabiorę i ML też do podziału …..aż się boję wiosny

ps. perzu nie fotografuję ,ale dobre 10 taczek z nowej części wytargałam

Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 19:16, 27 wrz 2019

Do góry
Ale fajnie mi Google zrobiło

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies