Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

Coś jeszcze, coś więcej... 19:38, 28 sie 2017

Do góry
Dawno zdjęć nie było

Coś jeszcze, coś więcej... 19:37, 28 sie 2017

Do góry
Makao - wiosną bedę się martwić. W tym roku z czystego lenistwa okraszonego brakiem czasu nie tknąłem żywopłotów - będę się bawić za parę miesięcy w ogrodnika alpinistę

Admete - piesa ma parcie na szkło

Kasia - to taka mikra trawa, że dopiero dobrze rozrośnięta plama robi efekt

Angelika - ach ten Twój krąg Jednak Ty śmiało możesz wziąć szpadel i mi wykopać te trawki - ja natomiast nie wiem czy bym dał radę przeturlać ten krąg do siebie

Madzen - brak Cię na forum Ale... ja też ostatnio wolę zycie pozainternetowe

Iza - a widzisz Dziel je co roku - one to lubią
Biało różowy ogród za płotem. 19:12, 28 sie 2017

Do góry
Ale ten ogród jest już bujny - niesamowicie szybko zarósł
Moja codzienność - ogród Oli 17:29, 28 sie 2017

Do góry
Domyślałem się, że bedzie coś takiego! Pięknie Pani Olu - jakbym był gołębiem to posiedziałbym na tej rzeźbie A sąsiadowi zostawiłbym niespodziankę
Lawendowy zawrót głowy 14:30, 28 sie 2017

Do góry
Cudnie jest Ale nadal nie mogę się doczekać zbliżenia osłony tarasu
Festiwal Traw Wojsławice 24 września 2017 21:47, 27 sie 2017

Do góry
Wstępnie się zapisuję
Typografia ogrodu 13:08, 27 sie 2017

Do góry
Sebek napisał(a)

Mocno zielonych Ale suszenie nie trwało długo, więc można uznać, że tak
czyli takich jak ja w wianku
Typografia ogrodu 22:43, 26 sie 2017

Do góry
nawigatorka napisał(a)
moj wianekbtez ma się dobrze. A do wazony użyłeś takich już przekwitających?

Mocno zielonych Ale suszenie nie trwało długo, więc można uznać, że tak
Typografia ogrodu 22:38, 26 sie 2017

Do góry
Sebek napisał(a)

Mam wianek z Anabelle sprzed dwóch lat - i... nadal jest ładny
Ale! Ścięte też ładnie wyglądają w wazonie - zaniosłem do pracy i wszyscy myślą, że to sztuczne Stoją bez wody, ofkors
moj wianekbtez ma się dobrze. A do wazony użyłeś takich już przekwitających?
Typografia ogrodu 22:34, 26 sie 2017

Do góry
nawigatorka napisał(a)
moje tez ale nie te w wianku. już maja trzy dni i nie więdna jedynie bazowieć zapewne będą.

Mam wianek z Anabelle sprzed dwóch lat - i... nadal jest ładny
Ale! Ścięte też ładnie wyglądają w wazonie - zaniosłem do pracy i wszyscy myślą, że to sztuczne Stoją bez wody, ofkors
W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 18:28, 26 sie 2017

Do góry
jazzy napisał(a)
Dzięki Seba

U nas nie istnieje takie zjawisko przyrodnicze jak przedpłocie
i jak żyć?

No teraz to nie wiem Jak?

Turzyca palmowa w tym roku ze mną wygrala - już mnie nie rusza jej leżakowanie i niewyrwane kłosy
W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 16:42, 26 sie 2017

Do góry
Sebek napisał(a)

PRZEDPŁOCIE! Po dwóch stronach furtki wyglądałyby super

Ile zdjęć! Pięknie
Dzięki Seba

U nas nie istnieje takie zjawisko przyrodnicze jak przedpłocie
i jak żyć?
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 22:05, 23 sie 2017

Do góry
Fiolet z pomarańczem - w zyciu bym ich ze sobą nie zestawił, a tu proszę
Tu ma być ogród :) 19:33, 23 sie 2017

Do góry
Sebek napisał(a)
Tak tak szukam w pamięci to chyba nie ma takiej pośredniej trawy - co najwyżej rozplenica....

Za wszystkimi powtórze - przedpłocie klasa sama w sobie

Ten Morning Bright, którego podpowiedziała Zana, właśnie jest taki pośredni.

Znalazłam go i teraz dumam czy kupić, bo na właściwe miejsce mogłabym wsadzić dopiero wiosną (przecież teraz nie będę tych wielgaśnych Variegatusów przenosić)
Poza tym drogi jak szlag, 21 zł za doniczkę P13, ale eM mówi żeby kupować

Dzięki za pochwałę przedpłocia.
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 15:50, 23 sie 2017

Do góry
anulajda napisał(a)

Ja w tym roku tulipany przez neta zamawiałam ale to tylko pełne a resztę kupie sobie pod koniec października na giełdzie tam potem sprzedają cebulki za grosze.Uwielbiam wiosną tulipany to oczekiwanie na nie,ten dreszczyk
Ja szczawika mam najwięcej w narożnych częściach działki koło jagód amer.i pod Larissą,wiosną pod różami jak zaczynał się pojawiać to potraktowała go głęboko pazurkami do wzruszania gleby a potem wybierałam go a miał pełno pajęczych korzeni i teraz widzę że już nie ma go tam tak dużo pojedyńcze skupiska ale róże się rozrosły i ciężko tam wejść do dokładnego wyrwania,o occie czytałam co Sebek pisał,dziewczyny też pryskały go preparatami do zwalczania chwastów w trawnikach i ja chyba tak spróbuję koło jagód bo już zawiązał nasionka.

Ja też pryskałam tym preparatem do zwalczania koniczyny w trawniku w piątek, ale w sobotę zaczęło podać i czekam czy podziałało.
Masz jakiś sprawdzony sklep internetowy z cebulkami, bo tyle się słyszy o pomyłkach?

Ja zniosłabym pewnie i te pomyłki, oby nie były żółte i pomarańczowe. Wystarczy mi na żółto kwitnący szczawnik Nawet mój mąż, podobnie tak jak u ciebie twój, pytał się czy wsadziłam coś nowego i czy gusta mi się pozmieniały jak zobaczył jak kwitnie, szczególnie, że wie, że nie przepadam za roślinkami na żółto kwitnącymi.
Madżenie ogrodnika sezon 2017 15:47, 23 sie 2017

Do góry
Sebek napisał(a)

Kasia - zjadłem najwazniejsze słowo w tym zdaniu - OCET Octem go potraktuj

ocet to brzmi lepiej ale po co pędzelek? mam ten szczawik tak miziać pędzelkiem? Ja mam ocet w rozpylaczu po jakim cifie, czy czymś tam jeszcze . Na kostce fajnie wypala chwasty a i do łazienki sie przydaje. Psiknę szczawik. Oczywicie z dala od innych roślin rosnący. zobaczymy
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 15:30, 23 sie 2017

Do góry
Anitka napisał(a)

Tak, tulipanowo Zaczynam wcześniej robić zakupy, bo jak się później opamiętam to wszystko będzie wyprzedane. Z tego co dziewczyny piszą to chyba pół ogrodowiska rozpoczęło polowanie na cebulki
Aniu, to między innymi za twoją sprawką u mnie będą tulipany w większej ilości niż 20 sztuk. Naoglądałam się twojego raju tulipanowego
Szczawnika mam głównie w irdze płożącej i maja prawie taka samą wysokość Trochę przegapiłam z min walkę. Milka pisała, że u siebie walczy R. w żelu. Z nim to chyba najważniejsza konsekwencja, pilnowanie, aby nie zakwitł i nie wytworzyły się nasiona. Do mnie tak ostatnio strzelał, że jak przyszłam do domu to się M pytał co ja mam na całej twarzy i włosach. Nawet myślałam, że jak bym miała tam żwirek to bym wciągnęła je odkurzaczem. Niestety nam tam korę i to tą najdrobniejszą. I wiem, że to wystrzeliło zaraz wykiełkuje.
Sebek coś pisał chyba u Madzenki o otcie.

Ja w tym roku tulipany przez neta zamawiałam ale to tylko pełne a resztę kupie sobie pod koniec października na giełdzie tam potem sprzedają cebulki za grosze.Uwielbiam wiosną tulipany to oczekiwanie na nie,ten dreszczyk
Ja szczawika mam najwięcej w narożnych częściach działki koło jagód amer.i pod Larissą,wiosną pod różami jak zaczynał się pojawiać to potraktowała go głęboko pazurkami do wzruszania gleby a potem wybierałam go a miał pełno pajęczych korzeni i teraz widzę że już nie ma go tam tak dużo pojedyńcze skupiska ale róże się rozrosły i ciężko tam wejść do dokładnego wyrwania,o occie czytałam co Sebek pisał,dziewczyny też pryskały go preparatami do zwalczania chwastów w trawnikach i ja chyba tak spróbuję koło jagód bo już zawiązał nasionka.
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 12:39, 23 sie 2017

Do góry
anulajda napisał(a)
I tu tulipanowo
A jak zwalczasz szawika bo ja jestem bezsilna już na niego

Tak, tulipanowo Zaczynam wcześniej robić zakupy, bo jak się później opamiętam to wszystko będzie wyprzedane. Z tego co dziewczyny piszą to chyba pół ogrodowiska rozpoczęło polowanie na cebulki
Aniu, to między innymi za twoją sprawką u mnie będą tulipany w większej ilości niż 20 sztuk. Naoglądałam się twojego raju tulipanowego
Szczawnika mam głównie w irdze płożącej i maja prawie taka samą wysokość Trochę przegapiłam z min walkę. Milka pisała, że u siebie walczy R. w żelu. Z nim to chyba najważniejsza konsekwencja, pilnowanie, aby nie zakwitł i nie wytworzyły się nasiona. Do mnie tak ostatnio strzelał, że jak przyszłam do domu to się M pytał co ja mam na całej twarzy i włosach. Nawet myślałam, że jak bym miała tam żwirek to bym wciągnęła je odkurzaczem. Niestety nam tam korę i to tą najdrobniejszą. I wiem, że to co wystrzeliło zaraz wykiełkuje.
Sebek coś pisał chyba u Madzenki o otcie.
W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 09:03, 23 sie 2017

Do góry
Sebek napisał(a)

PRZEDPŁOCIE! Po dwóch stronach furtki wyglądałyby super

Ile zdjęć! Pięknie

No jak w ogrodzie nie ma miejsca-tylko przedpłocie
Coś jeszcze, coś więcej... 09:02, 23 sie 2017

Do góry
Sebek napisał(a)

Na pewno warto czekać
Patrz jak ładnie z piesą wygląda

Baaaardzo rzekłabym.I piesa i konwalik-pięknie grają w tym żwirku. Podoba mi się konwalik...w planach go nie mam-a chętnie bym gdzieś upchnęła.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies