Ja przyznam,że nigdy nie dawałam mocznika do kompostowania.
To dobrez,że dżdzownicom nic nie szkodzi.Bo to i dla męża i dla mnie wartościowe żyjątka.
W tamtym roku na jesieni to z nim się kłóciłam,ze za dużo mu nie dam ich, bo kopczyki do róż dawałam z kompostu i dżdżownicę tez tam przenosiłam.
Ech,,kłócić się o dżdżownice , haha, ha
a jeszcze jedno. mam kilk
a róz, miedzy innymi ros linami, to spokojnie mogę tam stosować ten oprysk, nie zaszkodzi innym roślinom ??
Hortensja Sundae Fraise
I hortensja Polar Bear na pniu
I z drugiej strony furtki
Moja Barbula jeszcze nie jest duża.
Ale bardzo mi się podoba.A mam ja dzięki Ani-anpi.I bardzo nią się cieszę.
Mi zuj jedna wystarczy.
Ale widziałam gdzieś tą z jasnymi listami tez ładnie wygląda
Mam nadzieję ,że dostanę mocznik w moim pobliskim ogrodniczym.
a jak nie to już mężowi zlecę i będzie jeździł dalej i szukał.
O to fajnie,że i w kompostowniku tak przyśpiesza rozkład.A na dżdżownice nie szkodzi ??
Jeżeli szkodzi, to mój mąż nie da tego stosować .
Bo on czasami sobie robaczki z kompostownika wybiera jak jedzie na rybki.
Zmobilizowałam se dzisiaj do zrobienia kilku fotek. Pogoda była bardzo ładna, niemal letnia. Ale w ogrodzie niewiele kwitnących roślin. Ogród jakoś trzyma fason pomimo mojej niedyspozycji, głównie dzięki temu że niemal wszędzie busz. Na trawniku niestety kret działa ostro produkując olbrzymie kopce a mój zwierzyniec się leni i nie próbuje intruza przepędzić.
W donicach jeszcze letnie kompozycje, jesiennych nie planuję. Bardzo lubię trawę Prairie Fire, zwłaszcza jej brązowawe jesienne przebarwienie. Szkoda że nie przetrwa zimy.
W ogrodniczym skusiłam się na taką kompozycję jesienną. To jakiś rdest na pierwszym planie. Planuję posadzić gdzieś na rabatę, ciekawa jestem czy przezimuje. Bardzo ładnie się przebarwił.
mam tylko takie zdjęcie, jutro zrobię mu lepszą fotkę
mój pierwszy zakup na nową działkę - dzięki Iwonce, która go dla mnie znalazła i jej trafnej uwadze, że jak kupować to jesienią by widzieć przebarwienia. Ciekawe czy będzie pachnieć?
Och Iwonko, cieszę się ,że do mnie zajrzałeś
Dziś był piękny dzień.Ostatni dzień lata.Szkoda,że sezon nam się kończy.
Zaglądaj częściej.I wciąż czekam na twój watek