Magnolka na tej stronie do góry jest ręczny plan. Poniżej są zdjęcia tego miejsca. Proszę doradz czy zamiast lawendy dobrze będzie wyglądał tam Red Baron?
Ja już sobie obiecałam, że w 2016 nic nie zmieniam...muszę choć jeden rok podelektować się roślinami i zobaczyć jak przyrastają bo cały czas dziele, przesadzam i tak non stop
Juzia mój ogród to tylko ten bok Rabata ma 35m. i to już będzie trzecia rewolucja na rabatach w ciągu dwóch lat Jeszcze rok, dwa i roślin, które miałam na samym początku nie będzie...ale może nareszcie dojdę do czegoś satysfakcjonującego
Te gracilimusy co są za hortensjami będą przesadzone bliżej miejsca wypoczynkowego Hortensje muszę przesadzić bliżej siatki tzn. na środek tej rabaty ponieważ są za blisko bukszpanów i robi się latem bałagan.
Za tym nowym grabem byłoby miejsce na jednego ML ale szczerze nie zastanawiałam się nad nim w tamtym miejscu... Myślisz, że będzie dobrze??
Ola mogę Cię wyściskać? Dziękuję
Na dwa pasy miejsca spokojnie wystarczy. Gdzieś widziałam kompozycje Danusi w donicy- ciemna żurawka, Red BAron i carex biało zielony, dlatego w tym miejscu myślałam o tym Red Baronie. Lawenda jednak ma tu za mokro...Żurawki wyprostuję z poziomicą i zostaną bo jak zacznę wszystko tak wywalać to zostanę tylko z Ice Dancami w całym ogrodzie i będę miała przesadny minimalizm