Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy powrót do dzieciństwa.

Ogrodowy powrót do dzieciństwa.

polinka 10:17, 04 lut 2015

Podobno tak, u mnie jeszcze nie zakwitł. Mam mały krzaczek, tak ok.40 cm.
leon60 10:19, 04 lut 2015

Miałam mahonię 15-letnią wyciepałam bo ciągle mączniaka łapała
polinka 10:23, 04 lut 2015

Kasiek- machonia do Twojego ogrodu chyba nie pasuje U mnie jest tylko i wyłącznie dla tego,że liście nadają się do dekoracji. Żółtków nie lubię...

Iwonko-tak mnie wczoraj namówiłaś na tą nową rabatkę, że cały wieczór biłam się z myślami gdzie ją wcisnąć? Niektórzy okrajają trawniki a ja zabieram kawałek wybiegu psiaka

Lista roślin to wszystkio co niepotrzebne z ogrodu
siakowa 10:28, 04 lut 2015

no wlasnie wydaje mi sie ze pasuje troche wyglądem nawiazywalaby do paproci z przodu i jest zimozielona
polinka 10:30, 04 lut 2015

To będziesz wycinać kwiatki na wiosnę i nie będzie żółtego
Jagodaa 10:38, 04 lut 2015

Ja spóźniona na naradę... ale przeczytałam wszystko i wydaje mi się, że ustaliłyście fajną wersję rabaty.

Dobra decyzja z różami i pęcherznicą . Z żurawkami mam podobnie, zbyt pochopnie posadziłam je w takiej ilości, ale czekam aż same wypadną ze starości, nie będę ich odmładzać, jak będa brzydkie to zastąpię chyba trawami, bo mi nie pasują "fasonem" .

Mnie trochę zastanawiają te Gracki w poprzek, czy one razem z ML nie zaduszą graba. Jedne i drugie są wielkie.

I wiesz co? i tak mi się podobało bez rewolucji, więc z ciekawości będę obserwować zamiany, rozumiem tę potrzebę .

Poli... a Ty nie mogłabyś się w końcu przenieść do Naszych Ogrodów?
ewakatowice 10:50, 04 lut 2015

Co do żurawek, od samego początku nie „czułam” nic a nic ani nie dostrzegałam ich uroku.
Ale ale, moje panie to trzeba obiektywnie powiedzieć, że wyglądają a i robią dobrą robotę jako „wypełniacz”
Mnie to nawet w takiej luźnej aranżacji bardzo się podobają :

https://www.flickr.com/photos/modulargarden/10052819493/in/photostream/

co sądzicie?
Zaznaczam, że taki ogród to mnie by bardzo pasował, mogłabym w nim mieszkać
polinka 11:13, 04 lut 2015

Lista roślin:
Róże Chopin (białe) 2 szt.
przetacznik (fioletowy) 5 szt.
liliowce (pomarańczowe) 10 szt.
szałwia ( fioletowa) 5 szt.
pęcherznica (bordowa) 3 szt.
bergenia ( zimozielona) 5 szt.
Machonia ( zimozielona) 1 szt.

Rabatka będzie prostokątna Budynek gospodarczy murowany, na ścianę jako tło posadzę bluszcz. I na dzień dzisiejszy to wszystkie moje pomysły

Muszę poczytać artykuły dt. rabat bylinowych bo ja zupełnie ciemna w tym temacie...

polinka 11:21, 04 lut 2015

Jagodaa napisał(a)
Ja spóźniona na naradę... ale przeczytałam wszystko i wydaje mi się, że ustaliłyście fajną wersję rabaty.

Dobra decyzja z różami i pęcherznicą . Z żurawkami mam podobnie, zbyt pochopnie posadziłam je w takiej ilości, ale czekam aż same wypadną ze starości, nie będę ich odmładzać, jak będa brzydkie to zastąpię chyba trawami, bo mi nie pasują "fasonem" .

Mnie trochę zastanawiają te Gracki w poprzek, czy one razem z ML nie zaduszą graba. Jedne i drugie są wielkie.

I wiesz co? i tak mi się podobało bez rewolucji, więc z ciekawości będę obserwować zamiany, rozumiem tę potrzebę .

Poli... a Ty nie mogłabyś się w końcu przenieść do Naszych Ogrodów?

Żurawka pasowała do wiśni i do drugiej żurawki jak nie było wrzosowiska Teraz średnio mi już pasuje...Posadzę wszystko zgodnie z projektem i zobaczę czy ją zastąpić czymś innym, choć tak naprawdę lubię tą żurawkę

Jagoda wydaje mi się, że tam jest wystarczająco miejsca na gracilimusa i ML. Gracek pójdzie troszkę bliżej placu wypoczynkowego a za grabem miejsca sporo. Najwyżej co dwa lata będę odchudzać gracka

Do Naszych Ogrodów przeniosę się jak skończę rewolucję czyli za 10 lat No dobra, jak już stwierdzę, że jest Ok
polinka 11:23, 04 lut 2015

ewakatowice napisał(a)
Co do żurawek, od samego początku nie „czułam” nic a nic ani nie dostrzegałam ich uroku.
Ale ale, moje panie to trzeba obiektywnie powiedzieć, że wyglądają a i robią dobrą robotę jako „wypełniacz”
Mnie to nawet w takiej luźnej aranżacji bardzo się podobają :

https://www.flickr.com/photos/modulargarden/10052819493/in/photostream/

co sądzicie?
Zaznaczam, że taki ogród to mnie by bardzo pasował, mogłabym w nim mieszkać

W takim ogrodzie to ja też bym mogła mieszkać Do tego drewniany, wygodny leżaczek...

Żurawki uwielbiam jak mi pasują do reszty...