a tu wyleciała na przeciwko WC
została tam róża samosiejka pnąca jakaś co jeszcze nie kwitła, przycięłam, jak w tym sezonie nie pokarze co za ona to też wyleci, a jeśli coś ładnego to odpowiednią podporę dostanie i opiekę
Nad napisem Ogrodowisko ten bacik to róża
Mąż dziś zrobił wstępny projekt chodnika do domku będą wiosną nowe nasadzenia zastanawiam się tylko czy płożące iglaki po lewej stronie usunąć czy próbować je podciać i formować?
Ponieważ babcia zachorowała na cukrzycę i już śliwek jeść nie może, a nie potrafi sie powstrzymać i zajada bez opamiętania, podjęliśmy decyzje o wycince...na razie jest trzy śliwki mniej, ale jeszcze jedna i gruszka została i nie wiemy jak będzie bo babci się ciężko z nimi rozstać, aja wiem, że nie upilnuję Jej by nie jadła
tu wyleciała na rabacie, tym sposobem rabata wreszcie wygląda z sensem
Witam wszystkich Serdecznie. Mam pytanie dotyczące płożacych iglaków. Wiosną planujemy zrobić schody od domku do furtki. Zaraz zdjęcie pokażę. Patrząc na zdjęcie po lewej stronie rosną iglaki. Pytanie mam następujące- czy iglaki usunąć? Czy je przyciąć i próbować je formować. Dziękuję za wszelkie sugestie.
Była ogromna pustka, pamietam ze ten świerk rósł całe moje dotychczasowe życie. Przyszedł wiec czas na mozolne sprzątanie i wyrównywanie rabaty. Wywiozłam kilkanaście taczek igieł, korzeni i kawałków drzewa po ścince. W między czasie rośliny zaczęły budzić się do życia
Widziałam u dziewczyn podsumowanie sezonu, też naszła mnie na takie ochota
Ten rok był niesamowity i wiele zmian nastąpiło, zrobiłam rzeczy które były w odległych planach. Niektórych nie zrobiłam, ale przecież się nie rozdwoję, jest kolejny sezon od tego
To zaczynamy:
Była piękna zima, świerk był otulony śniegiem, wszystko wyglądało magicznie