Ana, Polinka napisała chyba u ...Jagody, że bluszcz aby się rozrastał musi być bardzo często uszczykiwany nawet co tydzień !!! kurcze może się w końcu weźmie
Jagoda podawała jakiś czas temu jakie i do czego nawozy ale w tym gąszczu babskich pogaduszek ciężko będzie teraz odszukać Możemy od nowa zrobić ściągę
Kolęda.. no nasz ksiądz to taki anty przykład księdza więc zbuntowana jestem na jego punkcie, juz mialam w głowie tysiąc tematow do podrażnienia się z nim przygotowanych a tu....jakby wyczuł....taki miły był ...jeszcze pochwalił nasze pewne zyciowe decyzje...no normalnie podszedł mnie
polinka a czy Ty wiesz że z mojego ogrodu to moge jedynie maseczkę blotną sobie zrobic?
Jak tam po kolędzie? Dowiedział się ksiądz jaka grzeszna z Ciebie dziewczyna? Pamietasz, że dzisiaj dzień kiedy najlepiej działają maseczki z ziół zebranych we własnym ogrodzie???
Winobluszcz na zimę traci liście i słup będzie odkryty. Jeśli kupisz łądne, rozrośnięte sadzonki bluszcza do tego będziesz go bardzo często uszczykiwać to w ciągu kilku sezonów będzie efekt zasłonięcia Moim zdaniem jak dasz jakieś podpory, trejaże to będzie jeszcze bardziej przyciągać wzrok do tego miejsca.