Dzięki Asia, nam też się bardzo podoba, po prostu wyszło tak jak chcieliśmy, więc 100% zadowolenia
I teraz jest ten moment, że możemy wrócić do uzupełniania tej rabaty, dlatego wklejam Twój pomysł ze strony 27.
Obwódki z bukszpanu są okrągłe, na razie posadzone są tylko one i wiśnie.
Ja wiosną myślałam o bluszczu, teraz obstawiam na tle słupków jednak miskant Morning Light, róże okrywowe chyba jednak w tym miejscu odpuszczę, tylko co dać tam zamiast róż? Po głowie chodzą mi żurawki i berberysy.
Spójrz Asia jeszcze raz na to i napisz co myślisz
to mszyca - u mnie to samo na RH CW, dwa dni temu nie było nic, a wczoraj już oblepione nowe przyrosty.
Będę stosować te same specyfiki, które są podane powyżej - ja gnojówkę z pokrzyw akurat mam więc spróbuję, mikstura z octem też ponoć działa.
A gdyby nie pomagało to wtedy Mospilan.
u mnie po 3 tygodniach od pryskania mospilanem zdobniczka znowu wróciła, a wczoraj odkryłam mszyce na młodych przyrostach RH CW - tym razem mam zamiar wypróbować ten specyfik co ostatnio u Siakowej o nim pisali.
Mam też gnojówkę z pokrzyw więc popróbuję naturalnych metod i zobaczymy czy działają...
Napisałam "niestety", bo wydawało mi się, że zależało ci na SC. ID jest niezawodny. SC świeci srebrem, ale gorzej się po zimie zbiera. Tu jak dla mnie nie ma gorszego czy lepszego. Wszystko zależy jak zaaranżujesz rabatę.
dziękuję Toszka.
Co do rozplenic, u mnie temat dopiero startuje, jeszcze dyskusji na ich temat w moim wątku nie było.
Ale poszperam kiedyś na portalu i może odszukam u kogoś Twoje rady w tym temacie.
No, niestety, wygląda mi to na ID... SC ma w sumie 4 białe paski, bo bokach dwa szersze i na zielonym dwa wąziutkie.
Rozplenice dobrze się trzymają, ponieważ tak na prawdę startują dopiero koło 10maja, to nie wolno ich tylko golić np. w marcu, a dopiero po 15 kwietnia. Już to gdzieś pisałam (czy nie u ciebie?), że ja moje rozplenice, jak tylko zaczynają śmiecić strzygę na spore słomiane kule. A potem krótko w kwietniu.
to chyba masz już w tym wielką wprawę.
My bez tego urządzenia bylibyśmy w czarnej ... dziurze
A wszystkie korzenie i rośliny, które na zdjęciu są widoczne, oczywiście znikną, bo to dopiero pierwszy etap prac.
Pytalam kiedyś dziewczyn które mają to połączenie i pisały ze do białego rozchodnika hameln jest wysokością w sam raz. To Danusi sugestia zresztą.nie wiem jaka jest ta Twoja druga wysoka.ja mam z rozplenic hameln i Little boy i zwykła i problemów z zimowaniem nie miała i szczerze mówiąc nie słyszałam o tym
Właśnie chwilę temu szukałam tej informacji u Ciebie.
Wg projektu mam 75 cm od muru (ale to chyba za blisko... i 150 od siebie. Ale będą 130 od siebie i jeszcze nie wiem ile od muru. Muszę przymiarkę zrobić.