Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Moja codzienność - ogród Oli 19:57, 28 paź 2014

Do góry
Przez Twe kanciki pól forum ma depresję, a drugie pól w błogiej nieświadomiści, bo jeszcze ich nie obejrzalo
buziaki .
Wersja mini mini 19:52, 28 paź 2014

Do góry
Moje tulipany dwa tygodnie po posadzeniu już wypuściły mnóstwo korzonków... Kilka wykopałam wraz z wsadzaniem bukszpanów pod magnolię...
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:48, 28 paź 2014

Do góry
Skoro nie widac ogrodu to chyba teraz zdjecia domowę będa..doniczkowo i ogród zimowy ...spoglądanie na ogród przez okna w zimne dni...

Ciekawe czy za rok już tak front ogrodu zarośnie, ze żaluzje bedę podnosić w pochmurne dni... bo drzewa i trawy zasłonią przed spojrzeniami przechodniów
Ogród Magdalenka 19:40, 28 paź 2014

Do góry
czyli ustalone, otwarcie sezonu u Stefana

Ps. Kuleczki okiem Kwiatka zachwycają
Początki w Kruklandii 19:38, 28 paź 2014

Do góry
Uprasza się o fotki
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 19:35, 28 paź 2014

Do góry
Nigdy nie wiązalam podwójnie, lecę obejrzeć zdjęcia
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:32, 28 paź 2014

Do góry
Uff wreszcie jestem na bieżaco z moim wlasnym wątkiem
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:31, 28 paź 2014

Do góry
makkasia napisał(a)
Madżen dostałam róże czy do jutra mogą stać we wiadrze?
czy w korzenie dać obornik granulowany?, Co Ty sypiesz do dołka?

Kasiu dokładnie o to pytałam tydzien temu Anię Monteverde. Mogą stac spokojnie. Moj moczyły się 48 godzin... Tylko nie orzesadż z tym moczeniem...

Obornika nie posiadam. Jesli odleżał obornik z rok to tak, jeśli swieży to wypalisz korzenie, bezpieczniejszy kompost w korzenie. Dana pisała kilka stron wcześniej jak sadzic. I pamietaj okopczykuj golasy zaraz po posadzeniu. Pozostałe róze dopiero jak się naprawdę ochłodzi.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:28, 28 paź 2014

Do góry
AlKa napisał(a)

Super ze został poruszony temat sadzenia róż, mnie ten materiał też przeraził, to było straszne, jak ktoś kto dba o rośliny może je tak traktować

Zmrozil nas ten poradnik, aż dreszcze nas przeszły
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:27, 28 paź 2014

Do góry
popcarol napisał(a)
Umbry w kwadratach buksikowych - i trawnik - mistrzostwo świata

Dziękować Lawenda jeszcze powinna bujać w nogach wisienek i werbeny ale nadmiar deszczy wplynąl jej wątpliwą urodę, liście zgrzybiały...
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:25, 28 paź 2014

Do góry
ana_art napisał(a)

zobacz, że u mnie nadmiaru wody nie ma, jest tyle samo gdzie indziej a w tym roku jak się bujnął to aż go ułaskawiłam i został

Ana u mnie spradza sie idealnie. Wiosna byl brzydki, więc go troszkę przyciełam i dostał wigoru
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:24, 28 paź 2014

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Śliczne ogrodniczki Ogród jak zwykle cudny. Ja też zastanawiał się nad ostatnim koszeniem bo lalo i nie było kiedy. Niestety mrozik wymiótł resztę kwitnących.Pozdrówka

U nas w weekendy cudowna pogoda. M co tydzień kosi trawniczek tak na prawdę to w celu zbierania liści... Kto by biegał z grabiami? Czytalam żeś chora?
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:23, 28 paź 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Boziu... naparstnic liści nie wycinaj, tylko to co brzydkie.. ona taka zimozielona jest. Pierwszy rok. Po kwitnieniu robi sie brzydka z liści.. jeszcze zakwitnie w przyszłym, ale już zbieraj siewki, bo naparstnice najpiękniejsze tylko raz.. potem ujdzie (ja wyciepuję po 1-2 sezonach), a potem są już słabe. Dlatego przyganiaj siewki, które posadzisz na miejsce docelowe.. ale najlepiej przenosić po zimie..
W roku wysiania są malutkie na 1-2 cm... w następnym rosną, a na doba sprawę piękne są na jeszcze kolejny rok.

Znow pojdą do przechowalnika... A wiosna dostaną po lisciahc nicieniami!!! Eh jak pomyśle, że zamiast nowych kaloszków nicienie, znaczy się robale na robale będę kupiwać... Eh!!!

U mnie i tak ograniczyłam populację opuchlaków. Rok temu mialam inwazję, w tym roku mniej, za rok mam nadzieje ograniczyc do minimum....

I tak ciagle myśle o mojej trawie.... Co sie robi żółtawa M pojezdzi wlacem z kolcami i trawa znów się zieleni.... Ciekawe czy tylko napowietrza korzenie czy przebija larwy komarnic???
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:20, 28 paź 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Boziu... naparstnic liści nie wycinaj, tylko to co brzydkie.. ona taka zimozielona jest. Pierwszy rok. Po kwitnieniu robi sie brzydka z liści.. jeszcze zakwitnie w przyszłym, ale już zbieraj siewki, bo naparstnice najpiękniejsze tylko raz.. potem ujdzie (ja wyciepuję po 1-2 sezonach), a potem są już słabe. Dlatego przyganiaj siewki, które posadzisz na miejsce docelowe.. ale najlepiej przenosić po zimie..
W roku wysiania są malutkie na 1-2 cm... w następnym rosną, a na doba sprawę piękne są na jeszcze kolejny rok.

Jak to zimozielone??? Mają tak piekne liscie, ze w weekend dla Ciebie obfocę
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:18, 28 paź 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
A kiedy było spotkanie? Bo albo ja nie doczytałem (a staram się na bieżąco ) albo było to tajemnicą

Sebciu fotka tylko z okazji wizyty KwiatkaHolandii bo tak to spotkania bez fot. No właśnie kiedy wspołny wypad na giełdę? Chyba jakies ozdoby trzeba kupić?? Albo kolacja w ZC?
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:16, 28 paź 2014

Do góry
Gabisia napisał(a)

Spotkania są co chwilę
Zdjęcia z rzadka.

Całusy Madżenko:*

Gabisiu kochana całuję. Nawet nie wiesz jak mnie ucieszyly wiadomości od Ciebie. Może jakieś nowe fotki zapodasz?
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:14, 28 paź 2014

Do góry
Urszulla napisał(a)

Nie wyciepuj bergeni, ja przyjmę gdyby miała trafić na śmietnik

Ula Ty się przypomnij wiosna, latwo ją się romnaża, podziele się chetnie
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:13, 28 paź 2014

Do góry
Hi hi Wladek, kuszą nie tylko kwiatki na O
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:12, 28 paź 2014

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Madżenn, jeszcze pytanie, te berberysy kulkowe u Ciebie to Bagatelle? Tak?

Tak Pszczółko to bagatelle. Z całego serca polecam , kulkują się i bardzo powoli roną, można je w ryzach utrzymać co mnie bardzo cieszy
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 07:00, 28 paź 2014

Do góry
Dropboxa mam ale nie używam, chmurę jabłuszka wolę
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies