Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wersja mini mini

Wersja mini mini

bleebla 21:25, 25 paź 2014

stychaz napisał(a)

KOchana, zachwycona jestem - jeśli masz gdzie kupić, to bierz w ciemno. nie mam jej nic do zarzucenia. Nie pokłada się, ładnie rośnie, jak była za długa, to ją w środku sezonu (za rada Magnolii) ciachnęłam, rosła dalej. We wrześniu ją podzieliłam i daje radę.
Nie wiem czy uda mi się jutro obfocić, bo jedziemy na otwarcie afrykarium jak będzie ładna pogoda.

Jak Ci się uda będę wdzięczna za fotki, bo masz ją obok szałwi, a o takie zestawienie mi chodzi
W afrykanarium może być gorzej niż w gdańsku na redbullu Życzę powodzenia
Madzenka 10:01, 26 paź 2014

Justyna easy dasz radę z tulipanami. Jest tak ciepło,mźe żałuję, źe moje już posadzone. Wylezą mi w grudniu!!!
gierczusia 16:45, 26 paź 2014

Ja moje tulipany sadziłam dopiero dziś
gierczusia 16:47, 26 paź 2014

leon60 napisał(a)

Ups zacytowałam nie to co chciałam chodziło mi o seslerię jesienną

Zaraz muszę tę seslerię wyguglać , bo tak ja chwalicie ,źe mnie aż ściska z ciekwaości
bleebla 18:43, 28 paź 2014

Marzena2007 napisał(a)
Justyna easy dasz radę z tulipanami. Jest tak ciepło,mźe żałuję, źe moje już posadzone. Wylezą mi w grudniu!!!

Swoje tulipany sadziłam na początku września. Nic się z nimi nie dzieje. Ostatnio wykopałam przpadkowo jedną cebulkę i wyglądała jakbym wyciągnęła prosto z opakowania
Gorzej z małymi czosnkami, które mam już do kolan ale piszą, że im nic nie będzie.
Madzenka 19:52, 28 paź 2014

Moje tulipany dwa tygodnie po posadzeniu już wypuściły mnóstwo korzonków... Kilka wykopałam wraz z wsadzaniem bukszpanów pod magnolię...
stychaz 14:26, 15 lis 2014

Dokonałam ostatnich zakupów różanych:
- 1 Burgundy Iceberg,
- 3 Voyage
- 3 Dieter Muller

Niestety na sadzenie na miejsce docelowe nie mam czasu - może za 2 tygodnie, wiec na razie się moczą (nagi korzeń) i będę dołować. Jestem bardzo ciekawa jak się przyjmą - pierwszy raz będę sadzić nagi korzeń.
Będzie tak: (od górnego lewego rogu) Princess Anne, Dieter Muller, Whinchester Cathedral, Voyage i Burgundy Iceberg + byliny. Na wiosnę dojdą jeszcze trawy.

Madzenka 15:01, 15 lis 2014

Obserwuję Twoje pinsy i chyba jeszcze się coś święci Dieterek piekny, poczekam jak się będzie u Ciebie sprawowal i pewnie go kupię

Nie myślalaś o lavender ice na najniższe pietro? ona ma 30-50 cm
stychaz 22:42, 15 lis 2014

Myślałam ale wyrzuciłam ja w ostatniej chwili z koszyka W fazie przekwitania wydawał mi się trochę smutna a do Voyage dosadze driakiew purpurową i mam nadzieję będzie OK

Ciągle tylko szukam wysokiego burgunda i dumam czy dla Falstaffa jest jakaś alternatywa?
Wieloszka 22:50, 15 lis 2014

stychaz napisał(a)
Myślałam ale wyrzuciłam ja w ostatniej chwili z koszyka W fazie przekwitania wydawał mi się trochę smutna a do Voyage dosadze driakiew purpurową i mam nadzieję będzie OK

Ciągle tylko szukam wysokiego burgunda i dumam czy dla Falstaffa jest jakaś alternatywa?

Zastanawiam się, czy to wciąż polska mowa??? W jakimś dziwnym narzeczu rozmawiacie
Justynko, znajdziesz gdzieś (w wolnej chwili) na zdjęciach z Wojsławic nazwę tego idealnego bodziszka? Pamiętasz? Piękne liście, piękne kwiaty (jesienią!), i na dodatek fioletowe