Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Ogród Sylwii od początku cz.II 10:28, 26 paź 2014

Do góry
I co tu jeszcze więcej napisac. Po prostu niesamowite zmiany, piekne krajobrazy. Teraz proszę dziel się z nami tymi widoczkami. I odpocznij zimą
Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 10:23, 26 paź 2014

Do góry
Taką szara dynie M mi na gulasz przerobił.... Pieknie wygląda z pomarańczowymi.
Ogród Magdalenka 10:10, 26 paź 2014

Do góry
Ja nie ma serca w tym roku do czosnków, wyobrażasz sobie że nawet 1 szt nie kupiłam? Muszę dokupić duuuuuuużo krokusów bo na początek wiosny krokusy najważniejsze. A liscie czosnków mnie denerwują i robię sobie roczna przerwę... Zobaczę czy wyrosną ubiegłoroczne w mojej glinie....
Ogród Magdalenka 10:09, 26 paź 2014

Do góry
noemi napisał(a)
Ziemią uniwersalną też mogę ? kupiłam wczoraj taką suchutką lekką ?

Jak znam życie ta ziemia to torf
Możesz ale dopiero gdy będą stare przymrozki, na razie nic nie kopczykuj
Ogród Magdalenka 10:07, 26 paź 2014

Do góry
Madziu teraz chyba już nie sadzić traw? Kiedy startują wiosną w tej szkółce? Bo ja mam spore zapotrzebowanie na tarwki na wiosnę. Ale teraz szkoda mi kasy, bo za póżno aby się ukorzeniły.... rozumiem, że robimy tam otwarcie sozonu?
Wiosną będę eksmitować liliowce i bedę sadzic trawy
Nad liriope się ciągle zastanwiam ale podobno może wymarzać? Ale mam na nią ochotę w miejsce host miniaturowych
Ogród Magdalenka 10:04, 26 paź 2014

Do góry
noemi napisał(a)
Skopiowany wpis Małej Mi o pervoskiej, czeka ją pierwsza zima u mnie, jest malutka, pokochałam ją i nie chce jej stracić

"…….moja jest zasypana korą... i to wystarcza, tak przeżyła nawet mroźne zimy. Myślę, że bardziej nie lubi mokro w korzonkach zimą i lepiej ją posadzić na podwyższeniu, tak by woda odpływała i nie zalegała. Wiosną startuje bardzo późno, i dużo osób może uważać, że padła, a ona jeszcze śpi."

Dziękuję

Moja perovskia w pierwszą zime była okopczykowana torfem na wysokosć 10-15 cm. Ten wariant będzie bezpieczniejszy, bo kora może nie zabezpieczyć perovski w mrożną bezśnieżną zimę. Ale takiej u nas nie zapowiadają....
Wersja mini mini 10:01, 26 paź 2014

Do góry
Justyna easy dasz radę z tulipanami. Jest tak ciepło,mźe żałuję, źe moje już posadzone. Wylezą mi w grudniu!!!
Ogrodnik Mimo Woli cd 09:58, 26 paź 2014

Do góry
Fotki letnie czy jesienne nie ma znaczenia, ważne ze SOM
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 09:44, 26 paź 2014

Do góry
baraga1904 napisał(a)
...widzę że działasz rozyczkowo fest...u mnie dominują bladawce, na kolor nie mogę się zdecydować...może dopiero na wiosnę coś pomyślę...
lavender ice mi siedzi w głowie i nie chce wyjść...
Trochę mchu w kostce nie szkodzi...wręcz przeciwnie...przełamuje surowość granitu...

Naoglądałam się fotek Lavender Ice na zdjeciach na innym forum i chyba zastąpi wszystkie moje fairy jeśli u mnie tez będzie taka piekna Teściowa będzie zadowolona bo dostanie wszystkie stare róże w spadku

Na inny kolor niz purpura nie zeecydowałam się. Kocham bladawce a na spektakl Queen of Sweden bede czekać prawie 9 m-cy
U mnie nie będzie pomarańczowego i czerwonego. Mam Golden Celebration i jedną NN i wystarczy...

Kusi mnie budyniowa Jude... I Claire Austin i Glamis Castle...I nie wiem jak je wkomponowac. Mam ochotę kiedyś na biała rabate różana. Być moze żółte zostaną zastapione lub połączone z białymi. Dam sobie na to czas.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 09:32, 26 paź 2014

Do góry
Objejrzałam Akademie ogrodnika... Czy ja miałam jeszcze mocniej przyciąc pędy róż, skoro były już krotkie? Wszystkie zrodła podają obciąc na 20 cm... A P.Ćwik podawal aby przyciąć na 10 cm...
Najważniejsze, że je okopczykowalam po same uszy...
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 09:29, 26 paź 2014

Do góry
Enya73 napisał(a)

Ja mam stamtąd Bailando, ale to zupełnie przypadkowo

Ja na razie mam dosć bladawców, bo moje NN podobne są do bailando, poza tym Bonica, Fairy i sporo Austinek w tym kolorze: Gertruda, Geoff, Alnwick, James, Queen, Pricness Alexandra of Kent

Oprócz tego: Comte de Ch, Mme Knorr
Teraz domowiłam ciut Ciemniejsze z innch szkółek Agness, Ghita i ostre pink oraz oczywiscie purpury.
Jestem ciekawa na ile bedą sie róznic kolory ze zdjęć w inetrnecie i katalogow w stosunku do realnego koloru.

A jest jeszcse tyle pieknych róż, ktore mam na liscie chciejstw. I gdzie jeszcze wpechać trawki. Ale zima to dobry czas na planowanie zmian, bo trawek będzie duźo, dużo, dużo wiecej
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 09:20, 26 paź 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Zajrzyj w ostatnią stronę Specjalnie dla Ciebie na okoliczność katalogu

Widziłam Danusiu, oczy nasyciłam.
Ja sobie zostawiam zima czas na dalsze przemyślenie jak wprowadzić troszkę ładu na różankę. Trawy, trawy, i czy lawenda z szalwią to dobry pomysł.....
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 09:19, 26 paź 2014

Do góry
waldek727 napisał(a)
Poza tym, że cały ogród jest piękny, to zwracając uwagę na detale bardzo mi się podobają poprzerastane bodajże saginą betonowe płyty. Mchy i porosty nadają ogrodom szczególnego charakteru. Zastępując je tymczasowo roślinami zadarniającymi w krótkim czasie można uzyskać podobny efekt.
Ciepłego wieczorku Marzenko.

Wladku w płytach rośnie karmnik ościsty i jeszcze w niewielkim fragmencie macierzanka.
Mchy zarastaja mi kostkę granitową i denerwuje mnie to straszliwie.... A karcher mi sie popsuł aby to wyczyścić....
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 09:18, 26 paź 2014

Do góry
popcarol napisał(a)
Madżen... no wypas och i ach! cuuudnie

Karolina dzieki
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 09:17, 26 paź 2014

Do góry
noemi napisał(a)
Marzenko , plan wykonałaś ? ja nie , ale podziałam , fotek tylko nie zrobiłam , bo ubłocona byłam po pachy ale szczęśliwa !

Mamy źródło trawkowe byłam w szoku … piękne widoki !

Plan wykonałam, tulipany sobie tylko dosadze, marne 50 szt mi zostalo
Najwazniejsze, źe wszystko co trzeba przesadzone , zakpoczykowane, solidnie podlane. Dzisiaj zwiąże sobie miskanty, ktore mi sie wywracaja...
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 09:16, 26 paź 2014

Do góry
iwonadm napisał(a)
Katalog Tantau zawsze zachwyca w tym roku to się tak napatrzyłam, że nie mogę się zdecydować

Całe szczęscie , że z purpur mam już ich wszystkie okazy za wyjątkiem Soul
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 09:14, 26 paź 2014

Do góry
Syla napisał(a)
rany .... ale jestem ciekawa posadzonych nowych róż .... robię Ci telepatyczny masaż po dzisiejszych ogrodowych wyczynach ... ja dzisiaj nic ... zaczynam od poniedziałku

W piatek zrobiłam sobie rozgrzewkę na jodze, kręgoslup czuje się bardzo dobrze.
Ponieważ mam jeszcze trochę miejsca na rożance myśle o kolejnych purpurach na wiosnę
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 09:12, 26 paź 2014

Do góry
mira napisał(a)

a skąd macie trzeba ze strony zamówić ?

Tak Mira ze strony rosen-tantau.com
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 09:08, 26 paź 2014

Do góry
mira napisał(a)

O to pasuje jak ulał do mnie a nie do Madżen, choć ????

Marzenko jutro jestem we Wrocku i może będę się ze 2 godz nudzić więc chcę się poradzić gdzie lepiej ogród japoński czy botaniczny - byłam w obu ale nie o takiej porze - chcę trawy zobaczyć a jeszcze otwarte ogrody.

pozdrawiam i mam nadzieję że tam ciepło macie

Chyba o tej porze w ogrodzie botanicznym bedzie nudno? Ale wstyd sie przyznać nigdy tam nie byłam póżna jesienią. Chyba zaproponuję Ci spacer od parkingu w okolicach zoo (w innych miejscach wszędzie jest zaakaz parkowania) i potem spacer od Hali Stulecie przez Park Szczytnicki aż do Ogrodu Japońskiego. Ale moze najlepszym wyborem bedzie Afrykanarium w zoo?
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 09:06, 26 paź 2014

Do góry
Sebek napisał(a)

Bardzo zabawne... A gdzie litość, a gdzie miłosierdzie?

Zmiana rabaty pod magnolią zachwyca, ale bardziej by mi się podobała bez bergenii - dlaczego ona mnie nie pociąga? Ale i tak jest dużo lepiej
Ja dzisiaj tez coś podzialalem mimo braku nastroju na cokolwiek, ale jak zwykle bez spektakularnych efektów...

Sebciu zapomnialam napisać, ze wiosną bergenia będzie z tego miejsca eksmitowana, po przesadzeniu pozostalych traw bedzie calosc zażwirkowana
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies