Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madzenka 09:20, 26 paź 2014

Gardenarium napisał(a)
Zajrzyj w ostatnią stronę Specjalnie dla Ciebie na okoliczność katalogu

Widziłam Danusiu, oczy nasyciłam.
Ja sobie zostawiam zima czas na dalsze przemyślenie jak wprowadzić troszkę ładu na różankę. Trawy, trawy, i czy lawenda z szalwią to dobry pomysł.....
Madzenka 09:29, 26 paź 2014

Enya73 napisał(a)

Ja mam stamtąd Bailando, ale to zupełnie przypadkowo

Ja na razie mam dosć bladawców, bo moje NN podobne są do bailando, poza tym Bonica, Fairy i sporo Austinek w tym kolorze: Gertruda, Geoff, Alnwick, James, Queen, Pricness Alexandra of Kent

Oprócz tego: Comte de Ch, Mme Knorr
Teraz domowiłam ciut Ciemniejsze z innch szkółek Agness, Ghita i ostre pink oraz oczywiscie purpury.
Jestem ciekawa na ile bedą sie róznic kolory ze zdjęć w inetrnecie i katalogow w stosunku do realnego koloru.

A jest jeszcse tyle pieknych róż, ktore mam na liscie chciejstw. I gdzie jeszcze wpechać trawki. Ale zima to dobry czas na planowanie zmian, bo trawek będzie duźo, dużo, dużo wiecej
Madzenka 09:32, 26 paź 2014

Objejrzałam Akademie ogrodnika... Czy ja miałam jeszcze mocniej przyciąc pędy róż, skoro były już krotkie? Wszystkie zrodła podają obciąc na 20 cm... A P.Ćwik podawal aby przyciąć na 10 cm...
Najważniejsze, że je okopczykowalam po same uszy...
baraga1904 09:37, 26 paź 2014

...widzę że działasz rozyczkowo fest...u mnie dominują bladawce, na kolor nie mogę się zdecydować...może dopiero na wiosnę coś pomyślę...
lavender ice mi siedzi w głowie i nie chce wyjść...
Trochę mchu w kostce nie szkodzi...wręcz przeciwnie...przełamuje surowość granitu...
Madzenka 09:44, 26 paź 2014

baraga1904 napisał(a)
...widzę że działasz rozyczkowo fest...u mnie dominują bladawce, na kolor nie mogę się zdecydować...może dopiero na wiosnę coś pomyślę...
lavender ice mi siedzi w głowie i nie chce wyjść...
Trochę mchu w kostce nie szkodzi...wręcz przeciwnie...przełamuje surowość granitu...

Naoglądałam się fotek Lavender Ice na zdjeciach na innym forum i chyba zastąpi wszystkie moje fairy jeśli u mnie tez będzie taka piekna Teściowa będzie zadowolona bo dostanie wszystkie stare róże w spadku

Na inny kolor niz purpura nie zeecydowałam się. Kocham bladawce a na spektakl Queen of Sweden bede czekać prawie 9 m-cy
U mnie nie będzie pomarańczowego i czerwonego. Mam Golden Celebration i jedną NN i wystarczy...

Kusi mnie budyniowa Jude... I Claire Austin i Glamis Castle...I nie wiem jak je wkomponowac. Mam ochotę kiedyś na biała rabate różana. Być moze żółte zostaną zastapione lub połączone z białymi. Dam sobie na to czas.
baraga1904 09:49, 26 paź 2014

Marzena2007 napisał(a)

Naoglądałam się fotek Lavender Ice na zdjeciach na innym forum i chyba zastąpi wszystkie moje fairy jeśli u mnie tez będzie taka piekna Teściowa będzie zadowolona bo dostanie wszystkie stare róże w spadku

Na inny kolor niz purpura nie zeecydowałam się. kocham bladawce a na spektakl Queen of Sweden bede czekać prawie 9 m-cy
U mnie nie będzie pomarańczowego i czerwonego. Mam Golden Celebration i jedną NN i wystarczy...

Tylko czytalam ze lavender jest bardzo mała... nie osiaga metra...na czerwony i pomarańczowy tez mam focha...
ana_art 09:51, 26 paź 2014

baraga1904 napisał(a)

Tylko czytalam ze lavender jest bardzo mała... nie osiaga metra...na czerwony i pomarańczowy tez mam focha...
z opisów wynika że ma do 0,5m tez mi się podoba ale miejsca brak...
noemi 09:52, 26 paź 2014

Też oglądałam Akademie ogrodnika, "strasznie" bezlitosne było to sadzenie róż U mnie był przymrozek . Teraz już świeci słoneczko
baraga1904 09:54, 26 paź 2014

ana_art napisał(a)
z opisów wynika że ma do 0,5m tez mi się podoba ale miejsca brak...

...no właśnie...przy takim wzroście to musi być z przodu rabaty...ew.podsadzona niską trawką...
ana_art 10:06, 26 paź 2014

baraga1904 napisał(a)

...no właśnie...przy takim wzroście to musi być z przodu rabaty...ew.podsadzona niską trawką...
nawet bardzo nisko