Ciekawa jestem czy zatrzymane w rozkwicie pąki kaliny Bodnanteńskiej to wina suszy? Oczary mają tylko małe pączki i wcale nie szykują się do kwitnienia
Możesz dorzucić albo kompostować osobno np w worku foliowym i zużyć pod kwasoluby jeśli masz w ogrodzie. Albo rozrzucić od razu na rabacie z rodkami, hortensjami. Ja mam zimą wszystkie rabaty szczelnie przykryte gałązkamj świerkowymi jako ochronę m in przed gawronami, które mi dziubią wychodzące tulipany i jak już zbiorę te gałązki, to zostaje mj mnóstwo igliwia na rabatach. Mieszam je z ziemią pazurkami i za jakiś czas wszystko się ładnie rozłoży
Tu widać jak miałam grubo gałązek.
Takie wyblakłe straszyły do połowy marca.
Dopiero wtedy gawrony odlatują
Wioluś byliny odpowiednio wcześnie wysiane zdążą zakwitnąć jeszcze w tym roku ..ja już za chwilę będę wysiewać
Na dowód dołączam zdjęcie jeżówek wysianych w styczniu ... we wrześniu już tak pięknie kwitły
W filmiku jest wysiew w lutym ..ja robię ciut inaczej,bo wysiewam w styczniu ale na miesiąc wystawiam doniczki z nasionami na zewnątrz (w celu przechłodzenia nasion) w lutym zabieram na domowy parapet.
Rumianko, ja swoje postawiłam pod dachem, bo wydaje mi się ze one nie lubią wody. Moze mylę się, ale spróbuję. Zerknę do Ciebie, poogladam trochę
A to pomalowana anielica, hi, hi, hi...